Όσοι λάτρεις του περπατήματος, ξαμολυθείτε στη λιακάδα .: Facebook .: Ματιά
 

Όσοι λάτρεις του περπατήματος, ξαμολυθείτε στη λιακάδα

Γράφει: Matia Gr
Όσοι λάτρεις του περπατήματος, ξαμολυθείτε στη λιακάδα

Καλημέρα! Όσοι πάτε Μαραθώνιο, φέτος δεν θα δείτε τον Γιώργο να τρέχει με το κολάν. Να δω όταν οργανωθεί Μαραθώνιος ανέργων, τι έχει να γίνει…
Όσοι λάτρεις του περπατήματος, ξαμολυθείτε στη λιακάδα.
Επίσης όσοι λατρέψατε το ραδιόφωνο τα πρωινά, δεν θα ακούσετε ξανά τον Καλαμίτση. Έφυγε…
Μετά τον καφέ, έβαλα μπρίκι στην φωτιά για ένα ρόφημα δεντρολίβανου, συνταγή δική του.
Στη βουλή ναι, ξεμαλλιάζονται. “Μπουμ ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα”. Κάτι ξενέρωτα ψιλοξεκατινιάσματα, κάτι διάλογοι πληκτικοί με ατάκες δευτερότριτες, πού καθόλου δεν σε γαργαλάνε να παρακολουθήσεις. Ξουτ!
Πού εκείνες οι παλιές καλές μέρες του αλληλοσπαραγμού (των δυο τωρινών συνεταίρων), τι να θυμηθπώ τι να ξεχάσω απ’ όσα άκουσα. Ένας φίλος στο τηλ με ρώτησε “στα πόσα άτομα μέσα θεωρείται εγκληματική συμμορία το Πασόκ”, μετά από κάτι ψιλοεξελίξεις δικαστικές. Αλλά δεν είχα απάντηση. Όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω, ελεύθερα.
Την ώρα του καφέ το έριξα στο παιχνίδι με συμπαίχτες φιλοξενούμενους που μόλις έφυγαν, να βρίσκουμε τραγούδια για Κυριακές. Όλα μελαγχολικά. Άει στο διάολο είπαμε και βάλαμε κάτι διπλές γωνίες γαλακτομπούρεκου (το έφερε μια φίλη στο χθεσινό μας δείπνο, μοσχάρι βραστό με τραχανά το μενού, παραγγελία τους).
Υπέροχο.
Για το γαλακτομπούρεκο λέω υπέροχο, το μενού χθες δεν με ενθουσίασε, αλλά εξετέλεσα παραγγελία.
Συνήθως ακούω γνώμες, τις μελετώ και στο τέλος κάνω το δικό μου, μα χθες είπα να το παίξω ξέρετε τώρα.. δεν είμαι ξεροκέφαλος, χατίρι δεν χαλάω. Μα τώρα ήταν αυτό μενού για να πιείς κρασί μέσα στο Γαϊδουροκαλοκαιράκι του Νοέμβρη; Δεν ήταν.
Γι’ αυτό στο μέλλον, το δικό μου θα γίνεται.

  Τα νέα μου αποκτήματα

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.