Σοκ από την πρωτοφανή επίθεση Ισραηλινών κομάντο με 20 θύματα στα καράβια του Free Gaza .: Είδα .: Ματιά
 

Σοκ από την πρωτοφανή επίθεση Ισραηλινών κομάντο με 20 θύματα στα καράβια του Free Gaza

Γράφει: Matia Gr
Σοκ από την πρωτοφανή επίθεση Ισραηλινών κομάντο με 20 θύματα στα καράβια του Free Gaza

Σοκ από την πρωτοφανή επίθεση Ισραηλινών κομάντο με 20 θύματα στα καράβια του Free Gaza. Στα διεθνή ύδατα σε απόσταση 65 μίλια έξω απ’ τη Γάζα (κι όχι ότι έχει σημασία αλλά με τη συνθήκη του Όσλο το Ισραήλ ελέγχει τα 20 ναυτικά μίλια από την ακτή), δέχτηκαν επίθεση τα πλοιάρια και καταλήφθηκαν από κομάντο του Στρατού του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μολονότι σε δελτία τύπου δηλώνουν άγνοια για το ποιος έδωσε εντολή να ανοίξει πυρ, ισχυρίζονται ότι οι κομάντο ανταπέδωσαν πυρά που δέχτηκαν. Τελευταίο αιχμαλωτίστηκε το ελληνικό Ελεύθερη Μεσόγειος, που μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης παρακαλώντας να παρέμβουν. Στη Ναυτεμπορική και στο Πρώτο Θέμα διαβάζουμε ότι υπάρχει διεθνής καταδίκη από πολλές χώρες για την πρωτοφανή επίθεση των Ισραηλινών κομάντο. Aλλά πρέπει να ασκήσει η Ε.Ε. πραγματικά πίεση κι όχι να αρκεστεί στις εκκλήσεις.

600 άνθρωποι επέβαιναν στα καραβάκια της κίνησης Free Gaza και κουβαλούσαν τρόφιμα, φάρμακα και οικοδομικά υλικά για τους Ελεύθερους-Πολιορκημένους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Τους Παλαιστίνιους που πεθαίνουν τα τελευταία χρόνια σαν τις μύγες, αφού ζήσουν όπως-όπως σε άθλιες συνθήκες. Τους Ελεύθερους-Πολιορκημένους που είχαν αποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες στους ακτιβιστές των Free Gaza και Ένα Καράβι Για Τη Γάζα, ακτιβιστές που συνόδευαν οι ευχές του Νόαμ Τσόμσκι, του Ντέσμοντ Τούτου, περίπου 100 Ελλήνων της διανόησης, της τέχνης και της πολιτικής, αλλά και εκατομμύρια ανώνυμων ανθρώπων απ’ όλο τον πλανήτη.

Στο TVXS διαβάζουμε ότι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 και στις 19:00 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή πρεσβεία από την ΑΔΕΔΥ, το ΚΚΕ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους.

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.