Θέλω να ελπίζω ρε παιδί μου .: Facebook .: Ματιά
 

Θέλω να ελπίζω ρε παιδί μου

Γράφει: Matia Gr
Θέλω να ελπίζω ρε παιδί μου

‎Ναι, θέλω να πιστέψω όσα ευοίωνα άκουσα στις ειδήσεις, να πιαστώ από κάπου, να ελπίζω, το έχω τόσο ανάγκη. Αλλά πάλι… ξέρω κι εγώ… έχω ακούσει λόγια ωραία και άλλοτε που στην πορεία απεδείχθησαν φρούδες… Είθε! Ε μα κι οι άλλες αποκεί, σαν κακιασμένες γεροντοκόρες με κρεατοελιά, πετάχτησαν να γρουσουζέψουν. Εμένα που με θέλανε καν και καν… τέτοια. Δεν βαριέστε. Κι εμείς μισήσαμε (κατά το και μεις αγαπήσαμε), αλλά δεν κάναμε κι έτσι… Στη Ρουμανία, άκουσα, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πρώην πρωθυπουργός που κατηγορήθηκε για διαφθορά. Αυτοπυροβολήθηκε. Η Μέρκελ πάλι, σου λέει, καλεί τον Σαμαρά να δουν μαζί ποδόσφαιρο. Και το αποτέτοιο χτενίζεται! Να δούμε τι σκυλιά θα μας τραβήξουν. Πάντως ωραία γλυκομιλάνε τώρα στα κανάλια σεμνοί και μετρημένοι στα λόγια πασόκοι με τον Άδωνη και τους ψιλοαριστερούτσικους της Δημάρ. Είδα και την τελετή, άρτον και θεάματα σου λέει. Πώς είδαμε πέρυσι τον γάμο του διαδόχου της Μ. Βρετανίας; Ε, με το ίδιο πνεύμα. Ωραία η κ. Κεφαλογιάννη, δεν μπορώ να πω. Καμάρωσα και λιγάκι που με τον Αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού τον κ. Τζαβάρα πηγαίναμε στο ίδιο Γυμνάσιο Αρρένων, όχι στην ίδια τάξη, ήμουν μικρότερος, να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά. Και τώρα έγινε υπουργός μου. Θέλω να ελπίζω ρε παιδί μου, καλοκαίρι είναι, έχω ανάγκη να αλλάξω τη διάθεσή μου. Μην σκεύσετε σαν μια κατσαρομάλλα στην ΝΕΤ που είχε έτοιμη την φαρμακερή κουβέντα. Αααααα καλή μου (τι καλή μου, αλλά δεν θέλω να σε πικράνω), σε βλέπω στο ράφι. Στάσου λιγάκι ντε. Να δούμε, να ακούσουμε και μετά κάνουμε γιουρούσι όλοι μαζί.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.