Αστερόσκονη - Stardust - 2007 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αστερόσκονη – Stardust – 2007

Με υπέροχες ερμηνείες, καταπληκτικές εικόνες, αρμονικά δεμένη με τη δράση μουσική και ένα σενάριο που συναρπάζει, θα σας μαγέψει κυριολεκτικά!

Γράφει: Matia Gr

Διάρκεια: 127 λεπτά

Stardust (Αστερόσκονη). Υπόθεση

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα μαγικό βασίλειο, που το όνομα του ήταν Stormhold. Αυτό το βασίλειο επικοινωνούσε με τον κόσμο των ανθρώπων μέσω ενός ανοίγματος στο αρχαίο τείχος που ήταν κτισμένο στα σύνορα των δύο αυτών κόσμων.

Εκεί κοντά στο άνοιγμα, οι άνθρωποι είχαν χτίσει ένα μικρό χωριό και είχαν τοποθετήσει έναν γέρο φύλακα να προσέχει το πέρασμα! Βλέπετε ήταν πολύ επικίνδυνο να βρεθεί κάποιος θνητός στα εδάφη του μαγικού βασιλείου. Για πολλούς πολλούς αιώνες κανένας δεν είχε διαβεί αυτή την “πύλη” μέχρι που… ένας φύσει περίεργος και θαρραλέος νεαρός τόλμησε να το κάνει.

Το όνομα του ήταν Dunstan Thorn (Ben Barnes / Nathaniel Parker), και όταν πέρασε στον μαγικό κόσμο δεν φανταζόταν ότι εκεί θα έβρισκε τον έρωτα της ζωής του. Και τι έρωτα!!! Μια πριγκίπισσα που υπηρετούσε κάποια μάγισσα, όχι φυσικά με την θέλησή της. Ο Dunstan δεν κατάφερε να ελευθερώσει την Una (Kate Magowan), αλλά εκείνο το βράδυ η νεαρή γαλαζοαίματη, συνέλαβε τον γιο τους!

Εννέα μήνες αργότερα, στην πόρτα του Dunstan έφτασε ένα καλάθι σταλμένο από το μαγικό βασίλειο. Μέσα βρισκόταν ο νεογέννητος Tristan Thorn (Charlie Cox) μαζί με μερικά λόγια και ένα δώρο από την μητέρα του. Όσο και να το ήθελε η Una δεν της επιτράπηκε να μεγαλώσει εκείνη το μωρό της, και ούτε ο αγαπημένος της Dunstan κατάφερε να επιστρέψει στα εδάφη του μαγικού βασιλείου!

Ο ερωτευμένος άντρας στάθηκε πατέρας και μητέρα για τον καρπό του έρωτά του με την Una και δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ο Tristan είχε γίνει ένας πανέμορφος, θαλερός αλλά λιγάκι άγαρμπος νεαρός άντρας. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, βρέθηκε κι εκείνος στην άλλη πλευρά του τείχους αλλά όχι για να ικανοποιήσει την περιέργειά του.

Ο Tristan έπρεπε πάση θυσία να ανακαλύψει ένα πεφταστέρι και να το φέρει δώρο -ως ένδειξη των βαθιών συναισθημάτων του- στην εκλεκτή της καρδιάς του. Στο μαγικό βασίλειο του Stormhold θα βρει όντως το αστέρι που αναζητούσε αλλά και πολλά πολλά περισσότερα. Περιπέτειες και θανάσιμοι κίνδυνοι θα είναι σπαρμένοι στην πορεία αναζήτησης του ήρωά μας! Στο τέλος όμως… ααα, αυτό θα το ανακαλύψετε όταν δείτε την ταινία… αρκετά σας μαρτύρησα! 😉

Stardust (Αστερόσκονη). Κριτική και εντυπώσεις

Η υπέροχη ταινία «Αστερόσκονη – Stardust» είναι μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος φαντασίας «Stardust» που έγραψε ο Neil Richard Gaiman και εκδόθηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό το 1999.

Είναι από τις πιο επιτυχημένες μεταφορές ενός βιβλίου στο σινεμά που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής. Με υπέροχες ερμηνείες, καταπληκτικές εικόνες, αρμονικά δεμένη με τη δράση μουσική και ένα σενάριο που συναρπάζει, θα σας μαγέψει κυριολεκτικά!

Η ταύτιση του θεατή με κάποιον από τους ήρωες της ταινίας είναι βέβαιη! Δεν υπάρχει περίπτωση απλά να αράξετε στον καναπέ σας και να την παρακολουθήσετε. Θα την ζήσετε με όλη σας την ψυχή και τόσο η αδρεναλίνη όσο και τα έντονα συναισθήματα θα κάνουν tilt καθ’ όλη τη διάρκεια των 127 λεπτών της ώρας που απαιτεί η «Stardust» από τον χρόνο σας.

Είπαμε ήδη ότι οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι υπέροχες. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε αυτήν του Robert De Niro! Υποδυόμενος -ο τεράστιος αυτός εργάτης της υποκριτικής- τον Captain Shakespeare, παραδίδει μαθήματα ηθοποιίας! Καταφέρνει, έχοντας έναν δεύτερο ρόλο να κλέψει την παράσταση και να σταθεί στο μυαλό του θεατή μαζί με τις καλύτερες εντυπώσεις από το φιλμ. Μπορεί τους άλλους ηθοποιούς να τους ξεχάσετε και να θυμάστε μόνο πόσο τέλεια ήταν αυτή η ταινία. Τον De Niro να χορεύει μόνος στην καμπίνα του στο ιπτάμενο πλοίο του, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τον λησμονήσετε! Θεϊκός!!!

Με λίγα λόγια; Αν δεν την έχετε δει… τρέξτε! Είναι μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ταινία που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια σας και που σίγουρα θα λατρέψει κάθε ένα μέλος της!

Αστερόσκονη – Stardust – Trailer

Stardust (2007) TrailerStardust (2007) Trailer

Stardust (Αστερόσκονη). Συντελεστές

Σενάριο

Jane Goldman, Matthew Vaughn

Σκηνοθεσία

Matthew Vaughn

Ηθοποιοί

Ian McKellen – Narrator
Bimbo Hart – Young Scientist
Alastair MacIntosh – Victorian Academic
David Kelly – Guard
Ben Barnes – Young Dunstan Thorn
Kate Magowan – Slave Girl / Una
Melanie Hill – Ditchwater Sal
Charlie Cox – Tristan Thorn
Sienna Miller – Victoria
Henry Cavill – Humphrey
Nathaniel Parker – Dunstan Thorn
Darby Hawker – Grumpy Customer
Frank Ellis – Mr. Monday
Peter O’Toole – King
Mark Strong – Septimus
Jason Flemyng – Primus
Mark Heap – Tertius
Struan Rodger – Bishop
Rupert Everett – Secundus
David Walliams – Sextus
Julian Rhind-Tutt – Quartus
Adam Buxton – Quintus
Michelle Pfeiffer – Lamia
Claire Danes – Yvaine
Sarah Alexander – Empusa
Joanna Scanlan – Mormo
George Innes – Soothsayer
Jake Curran – Bernard
Grant Burgin – Lackey
Mark Williams – Billy
Olivia Grant – Girl Bernard
Eliot Sumner – Yvaine’s Sister
Dexter Fletcher – Skinny Pirate
Robert De Niro – Captain Shakespeare
Terry Murphy – Old Pirate
Ricky Gervais – Ferdy the Fence
Geoff Bell – Receptionist
Mark Burns – New Bishop
Rab Affleck – Pirate
Carlos Peres – Pirate
Elwin ‘Chopper’ David – Pirate
Adam Fogerty – Pirate
Jordan Long – Pirate
Spencer Wilding – Pirate
Lasco Atkins – Aristocratic Man
Julie Eagleton – Aristocratic Woman
James Fiddy – Nobleman
Philip Harvey – Bishop’s Assistant
Phil Mulryne – Primus’ Groom
Lee Anthony Parnell – Pirate
Caroline Guy Roberta – Stall Owner
Fuschia Sumner – Victoria’s Friend
Albert Tang – Night Trader

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.