Secuestro – Boy missing – 2016

Secuestro – Boy missing – 2016

Secuestro – Boy missing – 2016

Ένα απίστευτο θρίλερ όπου η αγωνία σκαρφαλώνει σε μεγάλα ύψη από τις πρώτες κιόλας σκηνές!

Secuestro - Boy missing - 2016

Διάρκεια:
105 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Victor -ένα μικρό παιδί με προβλήματα ακοής και ομιλίας- αντί να βρίσκεται στο σχολείο του, περπατά μονάχο σε κατάσταση σοκ, σε έναν ερημικό δρόμο. Ένας περαστικός οδηγός μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνουν ότι δεν έχει κανένα σοβαρό τραύμα εκτός από μερικές εκδορές και φυσικά την έντονη ψυχική αναστάτωση.

Στην αστυνομική διεύθυνση, λίγες ώρες μετά, και με την βοήθεια της μητέρας του -μιας μεγαλοδικηγόρου γνωστής στα media- αναφέρει στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα απαγωγής και κατάφερε να το σκάσει από τον απαγωγέα του. Έτσι βρέθηκε να περπατά αποπροσανατολισμένος στην ερημιά.

Με την βοήθεια του Victor οι αρχές φτιάχνουν ένα σκίτσο του απαγωγέα και μέσα από μια βάση δεδομένων βρίσκουν έναν παραβατικό άντρα ο οποίος ταιριάζει σχεδόν απόλυτα στο σκίτσο. Ο άντρας αυτός συλλαμβάνεται, ανακρίνεται αλλά τελικά αφήνεται ελεύθερος μιας και έχει άλλοθι για τις επίμαχες ώρες της απαγωγής.

Το περίεργο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, μετά την απελευθέρωση του, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το αγόρι χρησιμοποιώντας ανορθόδοξους τρόπους. Η μητέρα -δικηγόρος γαρ- αποφασίζει να τον εκφοβίσει και χρησιμοποιεί τις κατάλληλες “γνωριμίες” του πατέρα του μικρού Victor.

Οι “γνωριμίες” πράττουν τα δέοντα, αλλά πάνω στον εκφοβισμό η κατάσταση ξεφεύγει και το όλο σκηνικό επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στην μητέρα του Victor, όπου κινδυνεύει να φυλακιστεί ως δολοφόνος του άντρα που κατηγορήθηκε αδίκως για την απαγωγή του γιου της!

Κριτική και εντυπώσεις:

Είμαι πλέον πεπεισμένος πως σε όποια ταινία βάλει το μαγικό του χέρι ο Oriol Paulo -στην προκειμένη περίπτωση έχει γράψει το σενάριο- δημιουργούνται απίστευτα έργα της έβδομης τέχνης!

Η ισπανικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία του 2016, «Secuestro – Boy missing», είναι ένα απίστευτο θρίλερ όπου η αγωνία σκαρφαλώνει σε μεγάλα ύψη από τις πρώτες σκηνές, παραμένοντας εκεί καθηλωμένη και για τα 105 λεπτά της ταινίας.

Το σενάριο του Oriol, κορυφή! Η σκηνοθεσία της Mar Targarona εξαιρετική και οι ερμηνείες των ηθοποιών ισάξιες των δύο προηγουμένων. Ειδικά ο Marc Domènech (που ενσαρκώνει τον μικρό Víctor) παίζει απίστευτα καλά!

Με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί, δείτε την! Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πάντως για το πως έχουν τα πράγματα στην υπόθεση… το τέλος, όπου όλα τα κομμάτια του παζλ θα μπουν στη θέση τους, είναι… θα δείτε! 🙂

Secuestro – Boy missing – Trailer

Συντελεστές:

Σενάριο:

Oriol Paulo

Σκηνοθεσία:

Mar Targarona

Ηθοποιοί:

Blanca Portillo – Patricia de Lucas
Antonio Dechent – Ernesto Requena
Vicente Romero – Carreño
Marc Domènech – Víctor
Nausicaa Bonnín – Vicky
Andrés Herrera – Charlie
Jose Coronado – Raúl
Macarena Gómez – Raquel
Marieta Sánchez – Alba
Raquel Pérez – Inés
Josep Maria Pou – Juez
Francesc Albiol – Sr. Puerta
Ismael Abadal – Daniel
Paulina Gálvez – Madre Daniel
Miguel Ángel Jenner – Calvo

Νεκτάριος Παπασπύρου