Η γυναίκα του αεροπόρου - La femme de l'aviateur - The aviator's wife – 1981 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η γυναίκα του αεροπόρου – La femme de l’aviateur – The aviator’s wife – 1981

Μοναδικό ίσως δυνατό της σημείο -το οποίο απορρέει απλά και μόνο από την εποχή την οποία γυρίστηκε- είναι το ηθογραφικό.

Γράφει:

Η γυναίκα του αεροπόρουΔιάρκεια:
106 λεπτά

Υπόθεση

Παρίσι, αρχές δεκαετίας του ‘80.
Ο εικοσάχρονος François, σπουδαστής και ταυτόχρονα εργαζόμενος, είναι ερωτευμένος με την εικοσιπεντάχρονη Anne. Το ίδιο θέλει να πιστεύει ότι ισχύει και από την πλευρά της, αλλά ίσως τα πράγματα να μην είναι έτσι ακριβώς. Όταν ένα πρωινό την βλέπει να φεύγει από το σπίτι της μαζί με τον Christian -πιλότο στο επάγγελμα και πρώην δεσμό της Anne- αποφασίζει να δράσει. Μην φαντάζεστε τίποτα extreme… απλά παρακολουθεί τον αντίζηλο χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό του. Πάνω στην παρακολούθηση, γνωρίζει την δεκαπεντάχρονη Lucie η οποία θα τον βοηθήσει να ξεδιαλύνει το μυστήριο της επανεμφάνισης του Christian και της ξανθιάς γυναίκας που τον συνοδεύει.

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία «Η γυναίκα του αεροπόρου – La femme de l’aviateur – The aviator’s wife» είναι ένα καθόλα φτωχό φιλμ. Με απλοϊκό σενάριο και αδιάφορες ερμηνείες δεν μπορεί να σταθεί σε ένα καλό επίπεδο, παρόλο που οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες έχουν κάποιο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάλυση και σχολιασμό. Μοναδικό ίσως δυνατό της σημείο -το οποίο απορρέει απλά και μόνο από την εποχή την οποία γυρίστηκε- είναι το ηθογραφικό. Τα αυτοκίνητα, ο ρουχισμός και οι κομμώσεις των ανθρώπων, τα έπιπλα και η γενικότερη αισθητική θα θυμίσουν στους μεγαλύτερους από εμάς πράγματα που συμπεριλαμβάνονται στις νοσταλγικές εικόνες της μνήμης μας. Αν βρεθεί μπροστά σας, και είστε άνω δεύτερων -άντα, δείτε την για τον προαναφερόμενο λόγο. 🙂

Η γυναίκα του αεροπόρου – La femme de l’aviateur – The aviator’s wife – Trailer

La Femme de l'aviateur ( bande annonce )La Femme de l’aviateur ( bande annonce )

Συντελεστές

Σενάριο

Eric Rohmer

Σκηνοθεσία

Eric Rohmer

Ηθοποιοί

Philippe Marlaud – François
Marie Rivière – Anne
Anne-Laure Meury – Lucie
Mathieu Carrière – Christian
Philippe Caroit – François’ Friend
Coralie Clément – Anne’s Colleague
María Luisa García – Anne’s Friend
Haydée Caillot – Blonde
Mary Stephen – Tourist
Neil Chan – Tourist
Rosette – Concierge
Fabrice Luchini – Mercillat

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.