Ματιά

Inside World’s Toughest Prisons – 2016

Δείτε την σειρά, όταν έχετε όρεξη να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό, μη πω και διδακτικό!

Γράφει:
Inside World’s Toughest Prisons – 2016

Inside Worlds Toughest Prisons - 2016

Διάρκεια:
45 λεπτά / επεισόδιο

Κριτική και εντυπώσεις:

Η βρετανικής παραγωγής μίνι σειρά -4 επεισόδια- ντοκιμαντέρ «Inside World’s Toughest Prisons» μπαίνει σε πέντε από τις πιο σκληρές φυλακές του πλανήτη. Ο παρουσιαστής της, Paul Connelly, περνά λίγες μέρες σε κάθε μια από αυτές τις φυλακές και μας δείχνει τις συνθήκες στις οποίες επιβιώνουν οι φυλακισμένοι αλλά και οι δεσμοφύλακές τους.

Ποιες φυλακές θα δούμε; Ξεκινάμε από την Ονδούρα και την φυλακή Danli. Ακολουθούν οι Φιλιππίνες όπου θα ανακαλύψουμε τι κρύβει μια αγροτική φυλακή (δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους) αλλά και η φυλακή Rizal στη Μανίλα. Στη συνέχεια θα πάμε μέχρι την Πολωνία και την υπερσύγχρονη φυλακή Piotrkow και θα καταλήξουμε στο Μεξικό και στη φυλακή El Hongo.

Ανατριχιαστικά και συγκλονιστικά σε πολλά τους σημεία αυτά τα τέσσερα ντοκιμαντέρ, που ακόμα και υπό το πρίσμα ότι πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή -με όσα συνεπάγεται αυτό- μεταφέρουν στον τηλεθεατή τους (έστω και στην ασφάλεια του καναπέ του) ένα μέρος από την φρίκη που βιώνουν οι έγκλειστοι σε αυτές.

Δολοφόνοι, παιδεραστές, ναρκομανείς, αλλά και φυλακισμένοι για οικονομικά εγκλήματα καταθέτουν κομμάτια από την προσωπική τους ιστορία και κυρίως από το όσα ζουν πίσω από τα κάγκελα των πέντε σκληρότερων φυλακών του κόσμου.

Δείτε την σειρά, όταν έχετε όρεξη να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό, μη πω και διδακτικό!

Inside World’s Toughest Prisons – Trailer

Inside the World's Toughest Prisons Paul Connolly as an inmateInside the World’s Toughest Prisons Paul Connolly as an inmate

Συντελεστές:

Παρουσίαση:

Paul Connelly

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα