Mad City - 1997 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Mad City – 1997

Ένα καλό θρίλερ σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, που ασχολείται με τους δημοσιογράφους που – αντί να περιγράψουν αντικειμενικά ένα γεγονός – στήνουν μια είδηση για δικό τους όφελος, χωρίς να έχουν κανένα δισταγμό, ιερό ή όσιο.

Γράφει:

Mad CityΔιάρκεια:
115 λεπτά

Υπόθεση

Ο Sam Baily (John Travolta) δουλεύει σαν φύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο Max Brackett (Dustin Hoffman) είναι ένας δημοσιογράφος που έχει χάσει την παλιά του δόξα. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται όταν ο Sam απολύεται λόγω οικονομικών περικοπών και αποφασίζει να απαιτήσει την επαναπρόσληψή του. Το λάθος του; Έχει μια οπλισμένη καραμπίνα. Ο Max τυχαίνει να είναι στο Μουσείο και ακούει πυροβολισμούς. Ο Sam έχει πυροβολήσει, χωρίς να το θέλει, τον άλλο φύλακα, ο οποίος μετά από λίγο πεθαίνει. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα, τους κρατάει όλους ομήρους, μαζί και μια ομάδα μαθητών που έκαναν επίσκεψη στο Μουσείο. Ο Max βλέπει την όλη κατάσταση σαν μια ευκαιρία να δώσει νέα πνοή στην καριέρα του και την αρπάζει. Παίρνει άδεια από τον προϊστάμενό του να καλύψει το γεγονός τηλεοπτικά και πλησιάζει τον Sam, συμβουλεύοντάς τον τι να πει στην κάμερα, πώς να αντιμετωπίσει την Αστυνομία και τι να κάνει με τους ομήρους. Ο δημοσιογράφος νομίζει ότι τα ελέγχει όλα και προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Οι ώρες περνούν και το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο.

Κριτική και εντυπώσεις

Βασικός κανόνας της Δημοσιογραφίας είναι ο δημοσιογράφος να καλύπτει ένα γεγονός, παρουσιάζοντάς το ως έχει. Mad City 1997Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει οι δημοσιογράφοι είτε να παραποιούν την αλήθεια, είτε να καννιβαλίζουν τους πρωταγωνιστές κάποιας είδησης. Η ταινία Mad City καταπιάνεται με αυτό το πρόβλημα και τα καταφέρνει καλά. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς συνεργάζεται με τους σεναριογράφους Tom Matthews και Eric Williams για να μας δώσει ένα καλό θρίλερ. Ο παλαίμαχος Dustin Hoffman είναι καταπληκτικός ως δημοσιογράφος και ο John Travolta είναι αρκετά πειστικός στο ρόλο του. Από την οθόνη περνούν πολύ γνωστοί ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους και η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της ταινίας.

Mad City – Trailer (HD 720p)

http://www.youtube.com/watch?v=r4fIOWINnHk?vq=hd720

Παραλειπόμενα (Trivial) από την ταινία Mad City

  • Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Thomas Newman.

Συντελεστές

Σενάριο

Tom Matthews, Eric Williams

Σκηνοθεσία

Κώστας Γαβράς (Costa-Gavras)

Ηθοποιοί

John Travolta – Sam Baily
Dustin Hoffman – Max Brackett
Mia Kirshner – Laurie
Alan Alda – Kevin Hollander
Robert Prosky – Lou Potts
Blythe Danner – Mrs. Banks
William Atherton – Dohlen
Ted Levine – Lemke
Tammy Lauren – Miss Rose
William O’Leary – CTN Junior Executive
Raymond J. Barry – Dobbins
Lucinda Jenney – Jenny
Akosua Busia – Diane
Ebbe Roe Smith – Bartholomew
Bingwa – Nat Jackson
Chris Byrne – KXBD Cameraman
Scanlon Gail – Bob
Charlie Holliday – Banker
Kevin Cooney – Principal
John Landis – Doctor
Jason Cottle – Hollander’s Assistant
Randall Batinkoff – CTN Junior Executive
Julio Oscar Mechoso – Air Force Sergeant
Rueben Grundy – Reporter Reuben
David Clennon – Street Preacher
Jay Leno – Jay Leno
Richard Portnow – Brackett’s Agent

Παραγωγή και Διανομή

Warner Bros
Arnold Kopelson Productions
Punch Productions
Audio Visual

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.