Ο πρίγκηπας και εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος - The prince and me 2: The royal wedding - 2006 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ο πρίγκηπας και εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος – The prince and me 2: The royal wedding – 2006

To sequel της «Ο πρίγκηπας και εγώ – The prince and me» είναι κατά κύριο λόγο κωμωδία που έχει -ειδικά στο τέλος- και μια ρομαντική πινελιά.

Γράφει:

Ο πρίγκηπας και εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος
Διάρκεια:
96 λεπτά

Υπόθεση

Ο νεαρός βασιλιάς, πλέον, της Δανίας Edvard, έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος μιας και η αγαπημένη του Paige ζει στο παλάτι της Κοπεγχάγης έχοντας επιλέξει να σπουδάσει ιατρική στην Δανία. Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τον γάμο τους που θα ντύσει με βασιλικό μανδύα τον έρωτα τους. Όλα βαίνουν ομαλά μέχρι που κάνει την εμφάνιση του ο πρίγκηπας Albert της Νορβηγίας. Πρόκειται για έναν πονηρό, αποτυχημένο και καταχρεωμένο γαλαζοαίματο. Αυτή η πονηρή αλεπού ξέθαψε ένα μεσαιωνικό νόμο -ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε ισχύ- σύμφωνα με τον οποίο ο Edvard είναι υποχρεωμένος να παντρευτεί κάποια γαλαζοαίματη με σκανδιναβική καταγωγή. Και μάλιστα τους έχει και έτοιμη την νύφη που δεν είναι άλλη από την κόρη του, πριγκίπισσα Kirsten. Έτσι σκέφτηκε ο πονηρίδης με ένα σμπάρο δυό τριγώνια… και την κόρη αποκαθιστά και λύνει τα οικονομικά του προβλήματα αφού ως ο πατέρας της βασίλισσας θα μπορεί να απλώνει τα χεράκια του στο θησαυροφυλάκιο του Δανέζικου βασιλικού οίκου!
Η Kirsten υποστηρίζει ότι δεν συμμερίζεται τις πράξεις και τα σχέδια του πατέρα της, αλλά καλή μουσίτσα είναι και λόγου της. Κάνει την φίλη στην Page βάζοντας της όμως συνεχώς “τρικλοποδιές” με σκοπό να την κάνει να φανεί ανάξια του θρόνου. Οι καλύτεροι νομικοί της χώρας αναζητούν κάποιο παραθυράκι στον νόμο ώστε να μπορέσει ο Edvard να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Την ίδια ώρα η Page δίνει την δική της μάχη με την Kirsten η οποία είναι μια Κατίνα Πολυτελείας. Προς στιγμή φαίνεται ότι ο πονηρίδης και η κατινάρα θα κερδίσουν την μάχη αλλά η αγρότισσα από το Wisconsin δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα η όποια και θα είναι… I Do!!!

Κριτική και εντυπώσεις

To sequel της «Ο πρίγκηπας και εγώ – The prince and me» είναι κατά κύριο λόγο κωμωδία που έχει -ειδικά στο τέλος- και μια ρομαντική πινελιά. Εκτός από τον Luke Mably όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές της δεύτερη αυτής ταινίας είναι διαφορετικοί. Θαρρώ ότι η «Ο πρίγκηπας και εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος – The prince and me 2» κερδίζει την προκάτοχο της στα σημεία προσφέροντας μαζί με την ψυχαγωγία και αρκετούτσικη τροφή για το μυαλό -κάτι που εκτιμώ προσωπικά ιδιαίτερα σε ότι είδους φιλμ και να δω. Αν σας προτείνω να την δείτε; Σίγουρα! Παρεούλα, ποπ κορν, χαμηλός φωτισμός… et voila! Α, μην ξεχάσω… το γεγονός ότι όλες οι εξωτερικές σκηνές είναι τραβηγμένες στην μαγευτική Κοπεγχάγη, είναι κάτι ακόμα που μπορείτε να προσθέσετε στα θετικά της σημεία! 🙂

Ο πρίγκιπας και εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος – The prince and me 2: The royal wedding – Trailer

The Prince & Me II: The Royal Wedding (2006) Official Trailer # 1 - Luke Mably HDThe Prince & Me II: The Royal Wedding (2006) Official Trailer # 1 – Luke Mably HD

Συντελεστές

Σενάριο

Allison Robinson, Mark Amin, Katherine Fugate

Σκηνοθεσία

Catherine Cyran

Ηθοποιοί

Luke Mably – King Edvard
Kam Heskin – Paige Morgan
Maryam d’Abo – Queen Rosalind
Clemency Burton-Hill – Princess Kirsten
Jonathan Firth – Soren
Jim Holt – Prince Albert
David Fellowes – King Haarald
Daniel Cerny – Jake
David Fisher – Doctor
Mirek Hrabe – Prince Vladimir
Paulina Nemcova – Princess Gabrielle
Lana Likic – Princess Carmilla
Dan Brown – Bishop
Andrea Miltner – Birgitta
Zdenek Maryska – Mr Christianson

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.