The african doctor - Bienvenue à Marly-Gomont - 2016 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

The african doctor – Bienvenue à Marly-Gomont – 2016

Μια συγκλονιστική ιστορία όπου το κωμικό στοιχείο συμπορεύεται με το δραματικό.

Γράφει: Matia Gr

The african doctor - Bienvenue à Marly-Gomont - 2016

Διάρκεια:
96 λεπτά

Υπόθεση:

O Seyolo κατάγεται από το Ζαΐρ (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Εκεί πίσω στη πατρίδα -στη Κινσάσα συγκεκριμένα- βρίσκεται η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. Ο ίδιος έχει μεταναστεύσει στη Γαλλία όπου σπούδασε ιατρική. Με την αποφοίτησή του, ανοίγονται μπροστά στην οικογένεια δύο δρόμοι. Είτε ο Seyolo επιστρέφει στα πάτρια και ασκεί εκεί την ιατρική, είτε έρχονται στη Γαλλία και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Λόγω της κοινωνικό-πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα -βρισκόμαστε στα 1975- η Γαλλία είναι η προτιμότερη λύση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο γιατρός μας να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Αυτό φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο, μέχρι που εμφανίζεται στο προσκήνιο ο δήμαρχος ενός μικρού γαλλικού χωριού, του Marly-Gomont.

Αν και ο δήμαρχος ψάχνει απεγνωσμένα για ένα γιατρό που θα στελεχώσει το ανενεργό ιατρείο του χωριού -πλησιάζουν και οι εκλογές βλέπετε-, δεν βλέπει ως καλή λύση το να έρθει εκεί ένας γιατρός έγχρωμος. Οι συγχωριανοί του έχουν δει αφρικανούς μόνο στη τηλεόραση… πως θα δεχθούν το νέο γιατρό;

Ο Seyolo καταφέρνει να πείσει τον δήμαρχο και -χάρη σε μια προβληματική τηλεφωνική επικοινωνία- πείθει και την σύζυγό του η οποία νομίζει ότι αφήνοντας πίσω της το Ζαΐρ θα βρεθεί να κατοικεί στο Παρίσι! Η παρανόηση αυτή λύνεται αμέσως μόλις φτάνουν έξω από το χωριό, όπου τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του Seyolo κατεβάζουν κάτι μούτρα… να, με το συμπάθειο!

Αυτό όμως δεν θα είναι και το μοναδικό πρόβλημα του γιατρού μας. Μέχρι να καταφέρει να ενταχθούν, εκείνος και η οικογένειά του, στην τοπική κοινωνία θα συμβούν πολλές κωμικές αλλά και τραγελαφικές καταστάσεις. Θα δείτε…

Κριτική και εντυπώσεις:

Επιτυχημένη αποτύπωση μιας αληθινής ιστορίας στο σελιλόιντ είναι η ταινία του Julien Rambaldi «The african doctor – Bienvenue à Marly-Gomont». Μια συγκλονιστική ιστορία όπου το κωμικό στοιχείο συμπορεύεται με το δραματικό.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές, η σκηνοθετική άποψη εξαιρετική και τα νοήματα που ξεπηδούν από την οθόνη, και εντυπώνονται στο μυαλό του θεατή, πολλά και ποικίλα!

Αφιερώστε της 96 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας και θα σας ανταμείψει για κάθε ένα από αυτά. Θα γελάσετε, θα θυμώσετε, θα συγκινηθείτε και πάνω απ’ όλα θα κινηθεί ο νους σας σε άκρως ενδιαφέροντα μονοπάτια.

Μια ταινία για όλη την οικογένεια που θα σας δώσει την ευκαιρία να συζητήσετε, κατόπιν, με τους μικρούς σινεφίλ τα πολύ ωφέλημα μηνύματά της. Δείτε την! 🙂

The african doctor – Bienvenue à Marly-Gomont – Trailer

The African Doctor / Bienvenue à Marly-Gomont (2016) - Trailer (English Subs)The African Doctor / Bienvenue à Marly-Gomont (2016) – Trailer (English Subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Benoît Graffin, Julien Rambaldi, Kamini Zantoko

Σκηνοθεσία:

Julien Rambaldi

Ηθοποιοί:

Marc Zinga – Seyolo Zantoko
Aïssa Maïga – Anne Zantoko
Bayron Lebli – Kamini Zantoko
Médina Diarra – Sivi
Rufus – Jean
Jonathan Lambert – Lavigne
Jean-Benoît Ugeux – Le maire
Stéphane Bissot – Madame Quinquin
Marie-Philomène Nga – Tantine Baheta
Mata Gabin – Mado
Diogène Ntarindwa – Luzakueno
Jean Bediebe – Tonton Baheta
Narcisse Mame – Jack
Sylvestre Amoussou – Tonton Beki
Frédérick Bukolé – Tonton GPFM
Tatiana Rojo – Tantine Selipa
Marius Yelolo – Le père d’Anne
Micheline Dieye – La mère d’Anne
Riton Liebman – Le prof d’auto-écoleS
Thomas Vandenberghe – Dédé
Édith Le Merdy – La maitresse
Stéphanie Crayencour – Rosa
Jean-Marie Barbier – Monsieur Malaquin
Vincent Martin – Bernard
Jean-Michel Balthazar – Le barman
Caroline Safarian – La femme du Maire
Bwanga Pilipili – Sivi adulte
Stéphane Brodzki – Le maraicher
Maya Boelpape – La maraichère
Christophe Lambert – Monsieur Quinquin
Michel Schillaci – L’entraineur de foot
Laurent Caron – Prof de gym
Louise Jacob – La mère de Sylvie
Ingrid Heiderscheidt – Mireille
Francis Adam – Le mari de Mireille
Jovial Mbenga – Kamini adulte
Martin Gillis – Le fils deLavigne
Emilie Rouhar – Sylvie
Mutamba Kalonji – Jorcelin

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.