Αγία Αγριππίνα η Παρθενομάρτυρας .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αγία Αγριππίνα η Παρθενομάρτυρας

Η Αγία Αγριππίνα γιορτάζει στις 23 Ιουνίου.

Γράφει: Matia Gr
Αγία Αγριππίνα η ΠαρθενομάρτυραςΑγία Αγριππίνα η Παρθενομάρτυρας
23 Ιουνίου....">

Αγία Αγριππίνα. Βίος.

Η Αγία Αγριππίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρώμη.

Από νεαρή ηλικία αφιέρωσε τον εαυτό της στον Θεό. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης παρατηρεί ότι επειδή αρραβωνιάστηκε πνευματικά με τον Χριστό, μπήκε με θάρρος και ανδρεία στο μαρτύριο. Τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλλαν ήταν πολλά και μεγάλα, μέχρι που τελικά παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο.

Η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη πήραν κρυφά το τίμιο λείψανο της Αγίας Αγριππίνας. Πέρασαν από πολλά μέρη και τέλος έφτασαν στη Σικελία. Η Αγία Αγριππίνα έκανε πολλά θαύματα. Θεράπευσε λεπρούς και άλλους αρρώστους. Όταν οι Αγαρηνοί πολιόρκησαν το κάστρο της πόλης που βρίσκεται ο ναός αφιερωμένος στην Αγία Αγριππίνα, αφανίστηκε εντελώς ο στρατός τους.

Αγία Αγριππίνα. Γιορτή.

Τη μνήμη της Αγίας Αγριππίνας τιμούμε στις 23 Ιουνίου.

Αγία Αγριππίνα. Απολυτίκιο.

Θείον Πνεύματι κραταιωθείσα, ηνδραγάθησας γενναιοφρόνως, Αγριππίνα παρθενίας οσφράδιον, όθεν Χριστού δοξασθείσα τη χάριτι, πηγάς θαυμάτων βλυστάνεις τοις πέρασι. Μάρτυς ένδοξε Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Απολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας - 23 ΙΟΥΝΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας – 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
23 Ιουνίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.