Άγιος Μύρωνας (Αγιος Μύρων) .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Άγιος Μύρωνας (Αγιος Μύρων)

Τη μνήμη του Αγίου Μύρωνος τιμούμε στις 17 Αυγούστου.

Γράφει: E Α
Άγιος Μύρωνας (Αγιος Μύρων)

Άγιος Μύρωνας βίος

Ο άγιος Μύρωνας γεννήθηκε στην Κρήτη μετά το 250 μετά Χριστόν, την εποχή που αυτοκράτορας Ρώμης ήταν ο Δέκιος.

Η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο άγιος Μύρωνας ονομαζόταν Ραύκος και ήταν πολύ ονομαστή τόσο στη Μινωική περίοδο όσο και στη Ρωμαϊκή. Σήμερα βρίσκεται εκεί εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Μύρωνα και το χωριό (αρχαία Ραύκος) πλέον φέρει το όνομα του Αγίου.

Περί το 320μΧ έγινε επίσκοπος Γόρτυνας (σημερινή Αρχιεπισκοπή Κρήτης).

Άγιος Μύρωνας θαύματα

Από τα παιδικά του χρόνια ο άγιος Μύρωνας ήταν ήδη θαυματουργός. Μία φορά μάζεψε όλα τα σταφύλια από τα αμπέλια των γονιών του και τα μοίρασε στους φτωχούς. Η μητέρα του του είπε: “μα Μύρωνα, εμείς τι θα έχουμε;” και εκείνος της απάντησε “ο Θεός φρόντισε και για μας μητέρα”. Πήγε και έφερε από τα χωράφια ένα τσαμπί με τρεις μόλις ρόγες σταφύλι. Το έστιψε και δεν γέμισε απλά ένα ποτήρι, αλλά θαυματουργικά γέμισε με μούστο όλα τα βαρέλια της οικογένειας.

Άγιος Μύρωνας γιορτή

Τη μνήμη του Αγίου Μύρωνος τιμούμε στις 17 Αυγούστου.

Απολυτίκιο Αγίου Μύρωνος:

Ως θείον αλάβαστρον, των ιερών αρετών, πιστώς Ιεράτευσας, τη Εκκλησία Χριστού, και χαίρων ενήθλησας, όθεν τη ευωδία, των εν σοι χαρισμάτων, Μύρων Ιερομάρτυς, των παθών το δυσώδες, απέλασον ανενδότως, εκ των ψυχών ημών.

https://youtu.be/7-QNK3upXC0

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες