Ματιά

Accessibility Hackathon

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017… στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Accessibility Hackathon

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί Accessibility Hackathon στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Accessibility Hackathon είναι ένας μαραθώνιος ανάπτυξης προσβάσιμων εφαρμογών και εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν να διαγωνιστούν για να λύσουν προβλήματα προσβασιμότητας, να γνωρίσουν τεχνολογίες προσβασιμότητας, να συνεργαστούν και να διαδράσουν περνώντας ευχάριστα.

Στόχος είναι να σχεδιαστούν πρωτότυπες προσβάσιμες εφαρμογές για το Διαδίκτυο και για τα κινητά τηλέφωνα (Web and mobile applications) και/ή εφαρμογές για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ανθρώπων με αναπηρία γενικότερα.

Στο Accessibility Hackathon μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες με γνώσεις, στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό ή/και σε θέματα αναπηρίας, καθώς και το ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες.

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει το Accessibility Hackathon με την υποστήριξη και συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), της Google, της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (Ε.Ι.Κ.) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την σελίδα του Accessibility Hackathon:
web.eef.edu.gr/hackathon

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πίστη

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;