
Οι Προφητείες του Αγίου Παϊσίου για τα Μελλούμενα στην Ελλάδα όπως Κατατέθηκαν από τον Γέροντα Χριστοδούλο
Ο ομιλητής υπενθυμίζει ότι στην προηγούμενη συνάντησή τους είχαν συζητήσει πνευματικά θέματα και είχαν σταματήσει σε ένα κομβικό σημείο που αφορούσε αυτά που ο Άγιος Παΐσιος είχε καταθέσει στον Γέροντα Χριστοδούλο για τα γεγονότα που επρόκειτο να συμβούν στην Ελλάδα.
Ζητά, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος πνευματικός λόγος που να το εμποδίζει, να μοιραστεί ο Γέροντας Χριστοδούλος περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες, έστω και κάποιες ενδείξεις, ώστε όταν πραγματοποιηθούν κάποια γεγονότα, να είναι σε θέση να τα αναγνωρίσουν.
Η Προφητεία για τη Μεγάλη Πείνα και Δοκιμασία της Ελλάδας
Ο Γέροντας Χριστοδούλος, ανταποκρινόμενος στην παράκληση, ξεκινά αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου. Μας πληροφορεί ότι επισκέφθηκε τον Άγιο Παΐσιο στη Σουρωτή τρεις εβδομάδες πριν από την κοίμησή του. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Άγιος Παΐσιος του είπε ότι η Ελλάδα θα περάσει μια μεγάλη πείνα και μια μεγάλη δοκιμασία. Ωστόσο, μέσα σε αυτή τη δυσκολία, ο Άγιος Παΐσιος διαβεβαίωσε ότι η Παναγία θα βρίσκεται στο τιμόνι και θα βοηθήσει την Ελλάδα. Ο Γέροντας Χριστοδούλος αναφέρει επίσης μια φράση που είπε ο Κύριος όταν Έλληνες πήγαν να τον επισκεφθούν: «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου», συνδέοντας πιθανώς αυτή τη φράση με τις επερχόμενες δοκιμασίες και τη θεϊκή παρέμβαση.
Η Προβλεπόμενη Σύρραξη με την Τουρκία και η Επέμβαση της Ρωσίας
Στη συνέχεια, ο Άγιος Παΐσιος μίλησε για μια σύρραξη που θα υπάρξει με την Τουρκία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αγίου, κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, οι Ρώσοι θα προσφέρουν βοήθεια και η Ελλάδα δεν θα υποστεί ζημιές. Αυτή η προφητεία περιγράφει μια περίοδο έντασης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά με θετική έκβαση για την Ελλάδα λόγω της ρωσικής υποστήριξης.
Η Προφητεία για τη Μεγάλη Ελλάδα και η Επιφύλαξη για Λεπτομέρειες
Μετά την αναφορά στην πιθανή σύρραξη, ο Άγιος Παΐσιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας μεγάλης Ελλάδας και εξήγησε πώς θα γίνει αυτό. Παρόλα αυτά, ο Γέροντας Χριστοδούλος επιλέγει να μην αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το ως λεπτό ζήτημα. Επισημαίνει ότι υπάρχουν εθνικοί λόγοι που υπαγορεύουν την ανάγκη να μην δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, παρομοιάζοντας την κατάσταση με το να ρίχνει κανείς λάδι, πετρέλαιο και βενζίνη στη φωτιά.
Η Επιβεβαίωση Προηγούμενων Προφητειών και η Εσωτερική Κρίση
Ο Γέροντας Χριστοδούλος αναφέρει ότι πολλά από αυτά που του είχε πει ο Άγιος Παΐσιος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Ως παράδειγμα, αναφέρει την κρίση που θα περνούσε η Ελλάδα, την οποία η χώρα έχει ήδη βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει, χαρακτηρίζοντάς την ως εσωτερική κρίση. Αυτή η αναφορά υπογραμμίζει την ακρίβεια των προφητειών του Αγίου Παϊσίου, ενισχύοντας την πίστη και στα υπόλοιπα λεγόμενά του.
Η Δήλωση του Τούρκου Προέδρου και η Αμφισβήτηση των Συνόρων
Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Γέροντας Χριστοδούλος αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και συγκεκριμένα σε ένα σύγχρονο γεγονός που θεωρεί ότι επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του σε ένα πανεπιστήμιο, δήλωσε με έμφαση και επιθυμία να γίνει πραγματικότητα ότι τα σύνορα της Τουρκίας ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη και τελειώνουν στη Μοσούλη. Ο Γέροντας Χριστοδούλος συνδέει αυτή τη δήλωση με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, τα γεγονότα στα Ίμια και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, φτάνοντας μέχρι τη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την ανάγκη για θεϊκή ελεημοσύνη.
Η Προφητεία για την Εξαφάνιση της Τουρκίας από τον Χάρτη και την Ανάδυση των Κρυπτοχριστιανών
Σε ένα άλλο σημείο της συζήτησης, ο Γέροντας Χριστοδούλος, αυτοχαρακτηριζόμενος ως καλόγερος, αναφέρει ότι στο χάρτη δεν θα υπάρχει Τουρκία. Παράλληλα, προβλέπει ότι οι κρυπτοχριστιανοί θα εμφανιστούν σε μεγάλο αριθμό, σαν μανιτάρια. Αυτή η προφητεία υποδηλώνει μια ριζική αλλαγή στη γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής και μια αναβίωση της χριστιανικής πίστης σε περιοχές όπου ιστορικά υπήρχε.
Η Ερώτηση για την Κωνσταντινούπολη και η Δημογραφική Προβληματική της Ελλάδας
Ο Γέροντας Χριστοδούλος μοιράζεται μια συζήτηση που είχε με τον Άγιο Παΐσιο σχετικά με την Κωνσταντινούπολη. Ρώτησε τον γέροντα αν η πόλη θα καταληφθεί από την Ελλάδα με πόλεμο ή αν θα τους δοθεί. Η απάντηση του Αγίου Παϊσίου ήταν ερώτηση: «Αλλά τι θα την κάνουμε;». Αυτή η απάντηση οδήγησε τον Γέροντα Χριστοδούλο να εκφράσει την ανησυχία του για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη για αύξηση του πληθυσμού και την έλλειψη παιδιών. Κατηγορεί τόσο την πολιτεία για προδοσία όσο και την εκκλησία για αυτή την κατάσταση, αναγνωρίζοντας όμως και τη συλλογική ευθύνη.
Η Ενθάρρυνση για την Τεκνοποίηση και η Αναγνώριση των Πολύτεκνων Οικογενειών
Ο Γέροντας Χριστοδούλος εκφράζει τη χαρά του όταν είδε νέα ανδρόγινα με πολλά παιδιά (έξι, επτά, οκτώ, ακόμη και δέκα) σε διάφορες εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής. Υπογραμμίζει την ανάγκη η εκκλησία και η πολιτεία να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολυμελείς οικογένειες, τους οποίους χαρακτηρίζει ήρωες λόγω των δύσκολων καιρών. Καλεί τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Θεός και η διοίκηση της εκκλησίας θα λάβουν μέτρα για την υποστήριξή τους.
Η Αποτυχία της Επιχείρησης για Δημιουργία Άθεου Κράτους
Τέλος, ο Γέροντας Χριστοδούλος αναφέρεται σε μια ακόμη προφητεία του Αγίου Παϊσίου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει μια προσπάθεια από Έλληνες σε συνεργασία με ξένους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα άθεο κράτος. Ωστόσο, ο Άγιος Παΐσιος είχε προβλέψει ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα προλάβει να πραγματοποιηθεί. Ο Γέροντας Χριστοδούλος επιβεβαιώνει ότι άκουσε αυτή την προφητεία και συμφωνεί ότι δεν θα προλάβουν, υπονοώντας ότι υπάρχουν άλλα εμπόδια ή προτεραιότητες, όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία («τα κόλυβά τους τα χουν στο ζουνάρι»).