Σφαγιασθέντα Άγια Νήπια .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σφαγιασθέντα Άγια Νήπια

Τη μνήμη των Σφαγιασθέντων Αγίων Νηπίων τιμούμε στις 29 Δεκεμβρίου.

Γράφει: Matia Gr

Τα Άγια Νήπια και η Σφαγή τους από τον Ηρώδη

Ο βασιλιάς Ηρώδης διέταξε τους Μάγους να επιστρέψουν και να του αναγγείλουν τη γέννηση του βασιλιά, τον οποίο είχε υποδείξει το άστρο που ακολούθησαν, για να πάει τάχα και αυτός να τον προσκυνήστε. Οι 3 Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη. Αγγελος του Κυρίου τους πρόσταξε να πάρουν άλλο δρόμο για τη χώρα τους.

Ο Ηρώδης δεν άργησε να καταλάβει ότι νικήθηκε από τους μάγους και οργίστηκε πολύ.

Θυμόταν ότι το άστρο εμφανίστηκε το πολύ πριν από δύο χρόνια. Πήρε λοιπόν μια διαβολική απόφαση, νομίζοντας ότι έτσι θα μείνει αυτός βασιλιάς. Έστειλε τους στρατιώτες του, και σκότωσαν όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στη Βηθλεέμ, από νεογέννητα μέχρι 2 ετών.

Διότι ο ματαιόδοξος άνθρωπος σκέφτηκε ότι θανατώνοντας όλα τα βρέφη, σίγουρα θα σκότωνε και τον μελλοντικό βασιλιά να σκοτωθεί μαζί με τα υπόλοιπα.

Ο άφρονας Ηρώδης μάταια έκανε το κακό. Ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να εμποδίσει την θέληση του Θεού.

Έτσι, μας λέει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Ηρώδης έδωσε στα βρέφη αυτά την βασιλεία των ουρανών. Αλλά στον εαυτό του ο άθλιος έδωσε την αιώνια κόλαση.

Σφαγιασθέντα Άγια Νήπια. Γιορτή

Τη μνήμη των Σφαγιασθέντων Αγίων Νηπίων -περίπου 14.000 που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη- τιμούμε στις 29 Δεκεμβρίου.

Απολυτίκιο των Σφαγιασθέντων Αγίων Νηπίων:

Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα και θεία απαρχή, και νεόθυτοι άρνες, Χριστώ τω ώσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, αγνά Νήπια, την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών.

Απολυτίκιο Σφαγιασθέντων Νηπίων - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΑπολυτίκιο Σφαγιασθέντων Νηπίων – 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.