Αυτό θα ήταν για μένα μεγάλο δικαστήριο .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αυτό θα ήταν για μένα μεγάλο δικαστήριο

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – “Αυτό θα ήταν για μένα μεγάλο δικαστήριο…”

Αυτό θα ήταν για μένα μεγάλο δικαστήριο

Ο άγιος Πατήρ είχε μεγάλο σεβασμό προς τους θεσμούς, τα πρόσωπά τους και τους νόμους της πολιτείας!

Η μεγάλη του ταπείνωση τον έκανε να βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και να αναγνωρίζει και να σέβεται κάθε πρόσωπο που είχε κάποια “εξουσία” ή αρμοδιότητα που προερχόταν από τον λαό ή την πολιτεία!

Σε μία επίσκεψή μας στην οικία του, του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του χωριού και δεν θα ξεχάσω την ευγένεια και τον σεβασμό με τον οποίο απευθυνόταν προς αυτόν, αναγνωρίζοντας το “αξίωμά” του! Με την ίδια αγάπη και σεβασμό απευθυνόταν όμως και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο!

Κάποτε που πηγαίναμε σε ένα μοναστήρι, τον παρακάλεσα να φορέσει την ζώνη του, για να είναι ασφαλής. Τότε μου είπε: “Και βέβαια θα την φορέσω παιδί μου, γιατί αν μας σταματήσει ένας αστυνομικός και μου πει: “Γιατί πάτερ μου δεν φοράς τη ζώνη σου;”, αυτό θα είναι για μένα μεγάλο δικαστήριο”!

Παρ’ όλα αυτά όμως ήξερε πολύ καλά ότι ζούμε σε δύσκολα χρόνια και ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις και πρόσωπα που δεν θέλουν το καλό της Εκκλησίας!

Έτσι σε μια τηλεφωνική συνομιλία μας και επειδή του είπα ότι ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος στο τηλέφωνο, μου είπε: “Παιδί μου, μας παρακολουθούν”!

Είθε η αγία ζωή του να είναι οδηγός μας και να μας σκεπάζει η τίμια ευχή του!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.