Το νησί - The island - Ostrov - Οστρόβ - 2006 .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Το νησί – The island – Ostrov – Οστρόβ – 2006

Κατάλληλη φυσικά για όλη την οικογένεια και ωφέλιμη για κάθε ένα μέλος αυτής ξεχωριστά.

Γράφει: Matia Gr

Πρεμιέρα:
27 Ιουνίου 2006

Διάρκεια:
110 λεπτά

Δείτε online Το νησί – The island – Ostrov (Ολόκληρη η ταινία – Full movie online Greek subs)

Το νησί Octrob Ορθόδοξη Χριστιανική Ταινία από τη ΡωσίαΤο νησί Octrob Ορθόδοξη Χριστιανική Ταινία από τη Ρωσία

Υπόθεση:

Στις δύσκολες συνθήκες ενός νησιού του Ρωσικού βορρά, επιβιώνει μια ολιγομελής μοναστική κοινότητα. Σε αυτήν ανήκει και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο Ανατόλιος. Αποτραβηγμένος στο λεβητοστάσιο της μονής, περνά ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του κουβαλώντας κάρβουνο με ένα οικτρό καρότσι, για να τροφοδοτεί συνεχώς με την καύσιμη αυτή ύλη τον λέβητα που κρατά ζεστούς -όσο είναι δυνατόν- τους εσωτερικούς χώρους του μοναστηριού.

Το νησί - The island - Ostrov - Οστρόβ - 2006

Ο Ανατόλιος ζώντας ως «δια Χριστού σαλός» προκαλεί με την συμπεριφορά του τόσο τους μοναχούς όσο και τους κοσμικούς που τον επισκέπτονται. Και οι τελευταίοι δεν είναι λίγοι μιας και το προορατικό χάρισμά του, αλλά και η δύναμη της προσευχής του συνδράμουν όποιον ζητήσει την βοήθειά του!

Στην ψυχή του, ο εκκεντρικός Ανατόλιος κουβαλά ένα μεγάλο βάρος από τα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο θα του αφαιρέσει ο Χριστός μας λίγο πριν ξεκινήσει το ύστατο ταξίδι του προς Εκείνον…

Κριτική και εντυπώσεις:

Ξεκινώντας από τα επουσιώδη, να αναφέρουμε ότι η ταινία έχει γυριστεί στο Kem (βορειοδυτική Ρωσία), από όπου και οι εικόνες των σκληρών καιρικών συνθηκών που εντυπωσιάζουν.

Στα ουσιώδη τώρα… Γεμάτη ηθικά διδάγματα η ρωσικής παραγωγής «Το νησί – The island – Ostrov», με έντονο ψυχωφελή χαρακτήρα και υψηλή καλλιτεχνική αξία -παρόλο που φαντάζομαι ότι δεν στοίχισε ιδιαίτερα ακριβά η παραγωγή της.

Ο κεντρικός της ήρωας -ο Ανατόλιος- δρα ως σήμαντρο αφύπνισης για τους γύρω του -μοναχούς και κοσμικούς- επαναφέροντάς τους στο δρόμο του Θεού, της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας! Δάσκαλος και για όσους δουν την ταινία, μιας και τα πάθη είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής αλλά και εποχής.

Κατάλληλη φυσικά για όλη την οικογένεια και ωφέλιμη για κάθε ένα μέλος αυτής ξεχωριστά. Δείτε την με την πρώτη ευκαιρία και εκμεταλλευτείτε τα ερεθίσματα που θα σας δοθούν για να κάνετε ανάλογες συζητήσεις με τα παιδιά και τους εφήβους!

Συντελεστές:

Το νησί - The island - Ostrov - 2006

Σενάριο:

Dmitry Sobolev

Σκηνοθεσία:

Pavel Lungin

Ηθοποιοί:

Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitriy Dyuzhev, Yuriy Kuznetsov, Viktoriya Isakova, Nina Usatova, Yana Esipovich, Olga Demidova, Timofey Tribuntsev, Aleksey Zelenskiy, Grisha Stepunov, Sergey Burunov, B. Aleksandrov, Boris Pantyukhin, S. Gorozhanin, Ye. Sevruk, A. Khabediya, A. Zakusilo, V. Zinenkov, D. Kozlov, Viktor Nikolashin, S. Samokhin, Fedor Starykh, S. Sharapov, Andrey Yakovlev, Vadim Koryuzlov, L.I. Startseva, Z.K. Alekseyeva, M.A. Semeryakova, M.V. Tyagnybida, Valery Lisin

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.