Ματιά

«Αναζητώντας ελπίδα», Βασιλική Αλαφογιάννη

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία σας περιμένει για να ξεκινήσετε μαζί του το ταξίδι σας στα μέρη που έζησε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

«Αναζητώντας ελπίδα», Βασιλική Αλαφογιάννη

Οδοιπορικό στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά, είναι ο υπότιτλος στο νέο βιβλίο της Βασιλικής Αλαφογιάννη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φίλντισι, και φέρει τον τίτλο «Αναζητώντας ελπίδα»!

Κριτική και εντυπώσεις

Με την πρώτη ματιά, το «Αναζητώντας ελπίδα» της Βασιλικής Αλαφογιάννη, είναι ένα οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους που έλαβε χώρα το χειμώνα του 2016/17 και διήρκεσε δώδεκα ημέρες. Προχωρώντας όμως ο αναγνώστης στο μονοπάτι των σελίδων του βιβλίου καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο!

Σε τι διαφέρει από αντίστοιχα άλλα βιβλία; Κατά κύριο λόγο στον σκοπό για τον οποίο βρέθηκε η συγγραφέας στα χνάρια του Χριστού μας…


Εγώ κι ο Δημήτρης συντετριμμένοι, σύραμε τα βήματά μας ως εδώ, γυρεύοντας παρηγοριά, βάλσαμο στην σακατεμένη και τραγικά απαρηγόρητη ζωή μας. Μετά από την απώλεια του παιδιού μας, αισθανόμαστε, πλέον, μισοί!
Στο δράμα και τις αγωνίες μας των τελευταίων χρόνων, στον πόνο, στο κομμάτιασμα, που δεν χαρίζεται, και δεν μοιράζεται, αναρωτιέμαι, πως άραγε θα βρεθεί σωτηρία;

Αυτή η ειδοποιός διαφορά που φορτίζει συναισθηματικά το κείμενο, το μεταλλάσσει σε μια αναγνωστική εμπειρία αντίστοιχη με την εμπειρία της δια ζώσης επισκέψεως κάποιου στα Ιεροσόλυμα. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Βασιλική Αλαφογιάννη σε κάποιο σημείο του κειμένου της…


Την Ιερουσαλήμ την προσεγγίζει ο καθένας για τον δικό του ξεχωριστό λόγο, άλλοι από περιέργεια, άλλοι την βλέπουν σαν αξιοθέατο κι άλλοι από μια βαθύτερη ανάγκη ψυχής. Για όποιο λόγο κι αν την επισκεφθείς, είναι αδύνατο να παραμείνεις αδιάφορος, ασυγκίνητος. Πάρα πολλοί άνθρωποι είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν μ’ έναν παράξενο τρόπο. Τα πάντα είναι θέμα πίστης!


Για να αγοράσετε το «Αναζητώντας ελπίδα», της Βασιλικής Αλαφογιάννη, κάντε κλικ εδώ!


Ιδού μερικά από τα σημεία των Αγίων Τόπων που θα “γνωρίσετε” διαβάζοντας το «Αναζητώντας ελπίδα»… οι ξενώνες των Αγίων Θεοδώρων, ο ναός της Αναστάσεως, η μονή της Σεϊδανάγιας (Αγίας Δέσποινας), η Γεσθημανή, η μονή της Αγίας Αικατερίνης, η Νεκρά Θάλασσα, η Βηθανία, η Ιεριχώ, η λαύρα του Αγίου Σάββα, ο Ιορδάνης, ο ναός της Βηθλεέμ, ο Αγρός του Κεραμέως, το Τείχος των Δακρύων και φυσικά το Ελληνικό Πατριαρχείο!

Σε αυτά τα μέρη, αλλά και σε άλλα πολλά, βρέθηκε η Βασιλική Αλαφογιάννη, και σε αυτά θα βρεθείτε -έστω και νοητά- κι εσείς όταν με το καλό διαβάσετε το «Αναζητώντας ελπίδα». Σε όλα τα βιβλιοπωλεία σας περιμένει για να ξεκινήσετε μαζί του το ταξίδι σας στα μέρη που έζησε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, μετά την έκρηξη, τον χαλασμό που σάρωσε τη ζωή μας κι έφερε τα πάνω κάτω, γιατί πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις αυτό που σου συμβαίνει, όταν χάνεις το παιδί σου;
Τσακισμένη στο έρεβος, χαμένη μέσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια του μυαλού μου, τρεκλίζοντας από πόνο, άντλησα δύναμη και προσευχήθηκα πολλές φορές να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε αυτό το ταξίδι στους Αγίους Τόπους, γυρεύοντας απάγκιο, καταλαγή, μήπως και καταφέρουμε να μερώσουμε την ύπαρξή μας.
Καταδύθηκα στα πιο δύσβατα τοπία του βαθύτερου είναι μου, γυρεύοντας εναγωνίως απαντήσεις, μέσα από συνταρακτι­κές σιωπές, ζώντας ερημικά μέσα στον κόσμο, ελπίζοντας να Σε συναντήσω.
Βίωσα την απόλυτη συντριβή, όταν εγώ το τίποτα παρακαλούσα Εσένα που είσαι τα πάντα, ελπίζοντας να γίνει το θαύμα και να σωθεί το παιδί μου.
Μέσα από τη μετωπική σύγκρουση με τον θάνατο κατάλαβα πως θαύμα δεν είναι να σωθείς αλλά να μάθεις να αλλάζεις, γιατί τίποτα δεν είναι σταθερό και μόνιμο στη ζωή μας, όλα μεταβάλλονται κι υπόκεινται, διαρκώς, σε μια κατάσταση εντροπίας, σαν τα νερά του ποταμού που ποτέ δεν είναι τα ίδια.


Για να αγοράσετε το «Αναζητώντας ελπίδα», της Βασιλικής Αλαφογιάννη, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Αναζητώντας ελπίδα
Οδοιπορικό στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά

Συγγραφέας

Βασιλική Αλαφογιάννη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Φίλντισι

Ημερομηνία έκδοσης

2018

Αριθμός σελίδων

163

ISBN

978-618-5101-63-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα