Ματιά

«Ουρανοπαιχνιδίσματα και σχολικοί μπελάδες – Οι παραβολές του Χριστού», Πηνελόπη Μωραΐτου

Ένα μικρό, αληθινό, αστείο, διδακτικό και περιεκτικό βιβλίο για τα παιδιά.

«Ουρανοπαιχνιδίσματα και σχολικοί μπελάδες – Οι παραβολές του Χριστού», Πηνελόπη Μωραΐτου

Εικονογράφηση Πέγκυ Φούρκα
Εκδόσεις Ουρανός, 2017
Σελ. 61
Για παιδιά από 5 ετών

Ο Κωνσταντίνος κάνει πολλές ζαβολιές στο σχολείο. Μια μέρα που τον παρατήρησε η δασκάλα του η κ. Ελισάβετ, γιατί κάτι έκανε με τον Γιάννη, της είπε ότι δεν έκανε τίποτα αυτός και ότι δεν φταίει σε τίποτα. Ο Γιάννης όμως ο μαρτυριάρης είπε ότι αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος είναι ψεματάρα. Όλη η τάξη έβαλε τα γέλια και η Ελενίτσα είπε στην Κυρία ότι ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης είναι σαν τον Τελώνη και τον Φαρισαίο. Και έτσι κολλήσανε στο σχολείο το παρατσούκλι «Τελώνης» στον Κωνσταντίνο.

Όταν τελείωσε το μάθημα ο Κωνσταντίνος άρχισε να ψάχνει στη βιβλιοθήκη για να βρει ποιος ήταν αυτός ο Τελώνης. Τελικά βρήκε το βιβλίο «Οι παραβολές του Κυρίου» και έτσι άρχισε να διαβάζει την ιστορία του Τελώνη και του Φαρισαίου.

Οι παραβολές ήταν ιστορίες που έλεγε ο Χριστός στους απλούς ανθρώπους για να μπορέσουν να καταλάβουν πώς έπρεπε να ζήσουν κατά το θέλημά του σαν καλοί χριστιανοί.

Στην παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου ο Κωνσταντίνος έμαθε την αξία της ειλικρινούς προσευχής και μετάνοιας καθώς και για τους εγωιστές και για τους ταπεινούς.

Η αδελφή του η Νεφέλη παραξενεύτηκε που ο Κωνσταντίνος διάβαζε συνεχώς στο δωμάτιό του ένα χοντρό βιβλίο και αποφάσισε να λύσει το μυστήριο. Είδε ότι το βιβλίο ήταν «Οι παραβολές του Κυρίου». Διάβασε και αυτή την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, που διδάσκει πως πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Ο Κωνσταντίνος διάβασε και άλλη παραβολή, την παραβολή του στοργικού πατέρα, που δίδασκε ότι πρέπει να χαιρόμαστε όταν κάποιος βελτιώνεται και αλλάζει συμπεριφορά. Έτσι σιγά σιγά τα δύο αδέλφια διαβάσανε τις παραβολές του σπορέα, την παραβολή των ταλάντων και την παραβολή με τον κόκκο του σιναπιού.

Επίσης τα δύο αδέλφια ζωγραφίσανε κάποιες παραβολές, λύσανε κάποιες σπαζοκεφαλιές, κάνανε αντιστοιχίσεις φράσεων και με χαρτόνι φτιάξανε χαρούμενες κατασκευές.

Ελάτε να διαβάσετε και εσείς τις περιπέτειες του Κωνσταντίνου και της Νεφέλης, να ζωγραφίσετε, να λύσετε σπαζοκεφαλιές, να διασκεδάσετε με τις δραστηριότητες και να μάθετε τις παραβολές του Χριστού.

Ένα μικρό, αληθινό, αστείο, διδακτικό και περιεκτικό βιβλίο για τα παιδιά.

Η ΠΗΝΕΛΩΠΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Bachelor of Arts στο Midwestern State University, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές με το Masters of Arts in Literature. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και από το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στην Παιδική Λογοτεχνία, στο Midwestern State University, όπου έχει διδάξει λογοτεχνία.

Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία και ιστορία της τέχνης στην ιδιωτική σχολή καλών τεχνών του αγιογράφου Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού, ενώ στο χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί με την αγιογράφηση φορητών εικόνων και τη δημιουργία κατηχητικών βοηθημάτων. Τα τελευταία επτά χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων κι έχει εκδώσει πέντε.

Τραχανάς Κώστας

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χριστιανικά βιβλία

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;