Υπομονή στα παιδιά μας .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Υπομονή στα παιδιά μας

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Ήρθε η εποχή που πρέπει εμείς οι μεγάλοι να κάνουμε υπομονή στα παιδιά μας…

Υπομονή στα παιδιά μας

Ο άγιος Πατήρ αγαπούσε υπερβολικά τα μικρά παιδιά και εκδήλωνε με κάθε τρόπο αυτή του την αγάπη! Τα δεχόταν με πολλή χαρά και τα αποκαλούσε “αγγελούδια”! Πολλές φορές προσκυνητές που έφταναν στην οικία του παραπονιόταν ότι τα παιδιά τους ήταν ζωηρά και ατίθασα και ζητούσαν από τον Παππούλη να τους δικαιώσει και να συμφωνήσει μαζί τους. Όμως ο π. Ιωάννης δεν δεχόταν αυτή τους την άποψη και έλεγε:

“Ήρθε η εποχή που πρέπει να κάνουμε εμείς οι μεγάλοι υπομονή στα παιδιά, γιατί τα παιδιά αυτά δεν έφαγαν αγνές τροφές (ψωμί, ντομάτα κ.ά.), όπως φάγαμε κάποτε εμείς όταν ήμασταν νέοι! Οι τροφές που τρώνε είναι γεμάτες δηλητήρια και επηρεάζουν το νευρικό τους σύστημα! Γι’ αυτό τον λόγο έχουν αυτή την συμπεριφορά”!

Ήθελε βέβαια πάντοτε να υπάρχει ο αλληλοσεβασμός στα μέλη τής κάθε οικογένειας, αλλά και ζητούσε από τους γονείς να είναι υπομονετικοί με τα παιδιά τους, για τον λόγο που προαναφέραμε. Η μεγάλη του αγάπη προς τα μικρά παιδιά μάς θύμιζε τους λόγους του Κυρίου:

“Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των Ουρανών”.
(Ματθ. ιθ’ 14)

Η αγία ευχή του να μας σκεπάζει πάντοτε! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής
Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.