Τα ευαίσθητα - Μαρία Βούλγαρη και Βασιλική Μελισσουργού .: αποσπάσματα από βιβλία .: Ματιά
 

Τα ευαίσθητα – Μαρία Βούλγαρη και Βασιλική Μελισσουργού

Η Μαρία Βούλγαρη και η Βασιλική Μελισσουργού μας συστήνονται μέσα από την πρώτη τους κοινή μουσική δημιουργία…

Γράφει: Matia Gr
Τα ευαίσθητα – Μαρία Βούλγαρη και Βασιλική Μελισσουργού

Τα ευαίσθητα - Μαρία Βούλγαρη και Βασιλική Μελισσουργού

Η Μαρία Βούλγαρη και η Βασιλική Μελισσουργού μας συστήνονται μέσα από την πρώτη τους κοινή μουσική δημιουργία «Τα ευαίσθητα». Ένα τραγούδι που ήδη έχει καταφέρει να συγκινήσει. Ένα τραγούδι που μιλάει για την αλήθεια, για τις σχέσεις, για την ευαισθησία της ψυχής, για την πραγματικότητα.

Η Βασιλική Μελισσουργού με καταγωγή από τη Νάξο είναι ποιήτρια-στιχουργός με τρεις ποιητικές συλλογές στο ενεργητικό της. Η Μαρία Βούλγαρη είναι τραγουδοποιός η οποία δημιουργεί νέα ηχοχρώματα με τις μουσικές της. Η Μαρία με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και τις υπέροχες ερμηνείες της μας ταξιδεύει με τα τραγούδια της. Κατάγεται από την Κέρκυρα και έχει επιρροές από το διεθνές μουσικό στερέωμα έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Μαρία Βούλγαρη και Βασιλική Μελισσουργού

Η Μαρία και η Βασιλική γνωρίστηκαν με αφορμή τη παρουσίαση που έκανε η Βασιλική για την τελευταία της ποιητική συλλογή Δίχως φωτιά, δίχως γυναίκα, δίχως θάλασσα. Πυρ, γυνή και θάλασσα. Όπως εκμυστηρεύεται η στιχουργός και ποιήτρια «δέσαμε κατευθείαν τόσο σαν ψυχές όσο και σαν καλλιτέχνες. Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες με αγάπη για τη ζωή, την τέχνη και τον άνθρωπο».

«Τα ευαίσθητα» και άλλα 4 προσωπικά τραγούδια της Μαρίας Βούλγαρη, παρότι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες, κυκλοφορούν σε ένα συλλεκτικό CD αυτοέκδοσης μαζί με την τελευταία ποιητική συλλογή της Βασιλικής Μελισσουργού, «ΔΙΧΩΣ ΦΩΤΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΘΑΛΑΣΣΑ. Πυρ, γυνή και θάλασσα».

Youtube

Facebook pages

Maria Voulgari

Maria Voulgari – Singer/Songwriter

Βασιλική Μελισσουργού (HoneyMaker II)

Μελισσουργού Βασιλική

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.