Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο .: Trivial .: Ματιά
 

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο είναι το σοβιετικής κατασκευής Antonov An-225 Mriya. Το Antonov An-225 έχει μήκος 84 μέτρα, βάρος 285 τόνους (χωρίς φορτίο), άνοιγμα φτερών 88,4 μέτρα και συνολική επιφάνεια φτερών 905τμ. […]

Γράφει: Matia Gr
Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο είναι το σοβιετικής κατασκευής Antonov An-225 Mriya.

Το Antonov An-225 έχει μήκος 84 μέτρα, βάρος 285 τόνους (χωρίς φορτίο), άνοιγμα φτερών 88,4 μέτρα και συνολική επιφάνεια φτερών 905τμ.

Το όνομά του, Mriya, σημαίνει “όνειρο” στην ουκρανική γλώσσα και το Antonov An-225 σχεδιάστηκε για να μπορεί να μεταφέρει το διαστημικό λεωφορείο Buran. Μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, το An-225 μαζί με την Antonov Airlines πέρασαν στην ιδιοκτησία της Ουκρανίας. Σήμερα χρησιμοποιείται για εμπορικές μεταφορές και κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ, με φορτίο μεταφοράς 247 τόνους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα