Μπάλες έτοιμες για όλα .: Κατασκευές για το σπίτι .: Ματιά
 

Μπάλες έτοιμες για όλα

Μια εύκολη μικροκατασκευή που θα τακτοποιήσει όλες τις μπάλες, που υπάρχουν στο σπίτι, για πάντα!

Γράφει: Matia Gr
Μπάλες έτοιμες για όλα

Μπάλες έτοιμες για όλα

Όταν στην οικογένεια υπάρχουν αγόρια υπάρχουν και μπάλες. Μπάλες μπάσκετ, μπάλες βόλεϋ, μπάλες ποδοσφαίρου και γενικά ότι είναι συνήθως σφαιρικό και μπορείς να το κλωτσάς, να το πετάς ή να το αποκρούεις.

Αυτό το κολπάκι εδώ όμως, θα σας λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που λέγεται “μπάλες παντού”.

Ακολουθώντας το θα βάλουμε τις μπάλες όλες σε ένα χώρο, θα μένουν εκεί σταθερά χωρίς να μπλέκονται στα πόδια μας και θα είναι έτοιμες να τις πάρουν τα καμάρια μας και να πάνε για παιχνίδι! Μα ναι σας λέω! Είναι μαγικό!

Μπάλες έτοιμες για όλα

Λοιπόν θα χρειαστούμε:
6 ξύλα
4 ελαστικούς ιμάντες (σαν αυτούς που έχουν τα “χταπόδια”)
Ξυλόβιδες
Ούπα
Μεταλλικές γωνιές
Διχτάκι ή σχοινάκι

Με τα ξύλα μας φτιάχνουμε 2 Π, χρησιμοποιώντας στο εσωτερικό των γωνιών και μεταλλικές γωνίες για να είναι πιο γερά. Μετράμε και σημαδεύουμε την απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους τα Π (η οποία εξαρτάται από το μήκος που έχουν οι ελαστικοί ιμάντες ώστε να είναι καλά τεντωμένοι, αλλά όχι και χωρίς άλλα περιθώρια). Στερεώνουμε τα Π στον τοίχο (χρησιμοποιώντας μεταλλικές γωνίες) και γύρω γύρω τους στερεώνουμε τους ελαστικούς ιμάντες φτιάχνοντας έτσι ένα “κλουβί” με ελαστικά κάγκελα που θα μας επιτρέπει να πάρουμε ή να αφήσουμε ξανά όποια μπάλα θέλουμε. Αν δεν τοποθετήσουμε την κατασκευή μας σε γωνία τοίχων, θα χρειαστούμε περισσότερους ιμάντες και μεγαλύτερη προσοχή στην στερέωση των Π. Στο κάτω Π προσαρμόζουμε ένα διχτάκι ή με ένα σχοινάκι φτιάχνουμε ένα υποτυπώδες πάτο ώστε να μην δραπετεύουν οι μπάλες μας.

Μπάλες έτοιμες για όλα τα παιχνίδια λοιπόν! Μια κατασκευή που θα βάλει όλες τις μπάλες στη θέση τους!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.