Το οκτώ και το χταπόδι (Μαθαίνω να μετρώ) .: Για το παιδί .: Ματιά
 

Το οκτώ και το χταπόδι (Μαθαίνω να μετρώ)

Παιχνίδι και γνώση συμπορεύονται σε αυτό το χταπόδι που μας μαθαίνει να μετράμε μέχρι το οκτώ.

Γράφει: Matia Gr
Το οκτώ και το χταπόδι (Μαθαίνω να μετρώ)

Θα χρειαστούμε:
Τσόχα
Χαρτόνι πολύ χοντρό
Κορδόνι
Χάντρες
Άσπρη και μαύρη τσόχα ή μπογιά
Πιστόλι σιλικόνης ή κόλλα
Συρραπτικό
Μολύβι

Οδηγίες:
Φτιάχνουμε το πάνω μέρος του χταποδιού μας κόβοντας ένα μεγάλο ημικύκλιο. Μπορούμε για βοηθό μας να έχουμε ένα πολύ μεγάλο μπωλ ή μια μεγάλη λεκάνη που να την έχουμε σαν οδηγό -γράφοντας με μολύβι το μισό περίγραμμά της- για να είναι άψογο το ημικύκλιό μας. Έχοντας σαν πατρόν το ημικύκλιο της τσόχας μας φτιάχνουμε το περίγραμμα με το μολύβι και κόβουμε και το χαρτόνι.
Κόβουμε το κορδόνι σε 8 ίσα κομμάτια και κάνουμε ένα κόμπο στο τέλος του κάθε κορδονιού. Περνάμε μία χάνδρα στο πρώτο, δύο στο δεύτερο μέχρι να φτάσουμε τις οκτώ στο όγδοο. Κολλάμε με τη σειρά τα πόδια του χταποδιού μας στο πίσω μέρος του χαρτονιού και αν θέλουμε συρράπτουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τώρα κολλάμε πολύ καλά την κομμένη τσόχα μας πάνω στο χοντρό χαρτόνι. Κόβουμε από άσπρη και μαύρη τσόχα ματάκια και αριθμούς και τα κολλάμε πάνω της ή τα βάφουμε με μπογιά. Αφήνουμε το χταπόδι μας να στεγνώσει και να ετοιμαστεί για ώρες παιχνιδιού και γνώσης!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα