Ματιά

Σεισμός στο Άγιο Όρος. 46 σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο

5.3 Ρίχτερ και άλλοι 42 μικρότεροι σεισμοί νότια του Αγίου Όρους

Σεισμός στο Άγιο Όρος. 46 σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο

Ένα μάλλον πρωτόγνωρο φαινόμενο στο Άγιο Όρος με 46 σεισμικές δονήσεις να συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο!

Οι Μοναχοί στην Αθωνικη Πολιτεία είναι προβληματισμένοι από τους επαναλαμβανόμενους σεισμούς. Ο μεγαλύτερος ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ στις δύο πάρα δέκα το ξημέρωμα της Κυριακής. Πριν από 5 λεπτά, ενώ γράφαμε αυτές τις γραμμές, έκανε έναν ακόμη μεγέθους 3 και ακολούθησε ένας σεισμός 4 Ρίχτερ.

Πολλές από τις 46 σεισμικές δονήσεις είναι κάτω των 3 Ρίχτερ. Ωστόσο η σεισμική ακολουθία είναι τέτοια που δεν μπορούν ακόμη οι σεισμολόγοι να πουν με βεβαιότητα αν έχουμε δει τον κύριο σεισμό. Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς δήλωσε ότι δεν ανησυχεί.

Λόγω του εστιακού βάθους που ήταν 10 χιλιόμετρα, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη.

https://www.youtube.com/watch?v=Fc1K36DSrsE

Το πρώτο του Αγίου Όρους έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη χθεσινή αγρυπνία την ώρα του σεισμού. Στο βίντεο φαίνεται ότι παρά την αρκετή ένταση του σεισμού, οι μοναχοί συνέχισαν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Οι μονές του Αγίου Όρους ακολουθούν το Παλαιό Ημερολόγιο, σύμφωνα με το οποίο σήμερα γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βίντεο

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;