Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Στηβ Μπέρι (Steve Berry)!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Στηβ Μπέρι (Steve Berry)

Β 

Στηβ Μπέρι (Steve Berry)Ο Στηβ Μπέρι (Steve Berry) γράφει από το 1990, και παρόλο που οι σπουδές του ήταν νομικά και πολιτικές επιστήμες, το ενδιαφέρον του για την ιστορία ήταν αυτό που τον οδήγησε στη συγγραφή διεθνών θρίλερ. Αυτά ήταν τα βιβλία που του άρεσε να διαβάζει, έτσι αυτά έγιναν και τα βιβλία που του αρέσει να γράφει. Ο Μπέρι δεν υιοθετεί το γνωμικό που λέει: «Γράψε ό,τι ξέρεις». Αντίθετα υποστηρίζει: «Γράψε ό,τι αγαπάς».

Ο ίδιος πιστεύει ότι οφείλει πολλά στις καλόγριες που τον δίδασκαν στο Καθολικό σχολείο που φοίτησε, γιατί του εμφύσησαν την πειθαρχία που απαιτείται για να γράψεις ένα μυθιστόρημα, αλλά και για να βρεις εκδότη. Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια –και 85 απορρίψεις για 5 διαφορετικά χειρόγραφα– πριν η εκδοτική εταιρεία Μπάλανταϊν Μπουκς αποφασίσει να εκδώσει ένα χειρόγραφό του. Όπως λέει ο Μπέρι: «Εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα πως ο επιμένων νικά».

Τα πρώτα δύο βιβλία του Στηβ Μπέρι, Το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο και Η Προφητεία των Ρομανώφ, έγιναν μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ. Το επόμενο μυθιστόρημά του, Το Τρίτο Μυστικό, έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ, κάνοντας το ντεμπούτο του στη θέση Νο 13 της λίστας των Νιου Γιορκ Τάιμς, και σκαρφαλώνοντας σύντομα στη θέση Νο 5. Το τέταρτο, Ο Θησαυρός των Ναϊτών, εμφανίστηκε αμέσως στη θέση Νο 4 της λίστας και παρέμεινε στα Τοπ 10 για 8 βδομάδες. Στηβ Μπέρι (Steve Berry)Το πέμπτο, Αλεξάνδρεια - Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης, ανέβηκε αμέσως στη θέση Νο 2 των Νιου Γιορκ Τάιμς, και παρέμεινε στο Τοπ 10 για 5 βδομάδες. Επίσης σκαρφάλωσε στα Τοπ 10 του Publisher’s Weekly, του BookSense και της USA Today.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 41 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 43 χώρες. Πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα βρίσκονται σε κυκλοφορία αυτή τη στιγμή.

Ο Στηβ Μπέρι είναι πολυάσχολος. Έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, στο Μεξικό, στην Καραϊβική, στη Ρωσία και ζει με την οικογένειά του στις ακτές της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ, όπου ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου εδώ και 27 χρόνια. Είναι επίσης ιδιαίτερα δραστήριος στα τοπικά πολιτικά ζητήματα, έχοντας υπηρετήσει στη Γραμματεία Παιδείας της Επαρχίας Κάμντεν και αυτή τη στιγμή είναι ένας εκ των πέντε μελών του Επαρχιακού Συμβουλίου του Κάμντεν.

Β 
Τα βιβλία του Στηβ Μπέρι που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει στην Ματιά είναι τα:
Β 

Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο«Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Σφυρηλατημένο από το εξαίσιο πετράδι, το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς που φτιάχτηκαν από τον άνθρωπο -και ένα από τα πιο μυστηριώδη ιστορικά αινίγματα.
Όταν το 1941 τα Ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση, το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο αρπάχτηκε από τα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης και σύμφωνα με τον Χίτλερ «επιστράφηκε στο πραγματικό του σπίτι, στο χώρο κατασκευής του» -στο κάστρο του Κένιγκσμπεργκ. Ο επαναπατρισμός του θησαυρού γιορτάστηκε και το έκθεμα ήταν το πιο δημοφιλές από όλα τα μουσειακά εκθέματα των Ναζί. Κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από τους συμμάχους, το Κεχριμπαρένιο δωμάτιο απομακρύνθηκε από το Κένιγκσμπεργκ και… εξαφανίστηκε. Άφαντο από το 1945, η ιστορική διαδρομή του συνδέθηκε με πολιτικές αναταραχές και σημαδεύτηκε από ίντριγκες και θανάτους. Όμως τώρα το κυνήγι του θησαυρού ξαναρχίζει.
Όταν ο πατέρας της Ρέιτσελ Κάτλερ πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες αφήνοντας πίσω του στοιχεία για ένα μυστικό, για κάτι που ονομάζεται Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο, η ήσυχη ζωή της ανατρέπεται. Σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση για την αλήθεια αναχωρεί για τη Γερμανία ενώ ο πρώην σύζυγός της την ακολουθεί. Γρήγορα θα καταλάβουν πως και οι δικές τους ζωές κινδυνεύουν. Παγιδευμένοι σε ένα παιχνίδι προδοσίας, η Ρέιτσελ κι ο Πολ βρίσκονται σε μια πορεία σύγκρουσης με τις δυνάμεις της απληστίας, της εξουσίας αλλά και της ίδιας της ιστορίας...

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Στηβ Μπέρι "Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Η προφητεία των Ρομανώφ«Η προφητεία των Ρομανώφ»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Αικατερίνμπουργκ, Ρωσία: 16 Ιουλίου 1918. Δέκα μήνες έχουν περάσει από τότε που η βασιλεία του Νικολάου του Β΄ διακόπηκε πρόωρα από τους επαναστάτες. Απόψε, ο Λευκός Στρατός προελαύνει προς την πόλη όπου ο Τσάρος και η οικογένεια του κρατούνται από τους Μπολσεβίκους. Ο Νικόλαος τολμάει να ελπίζει για σωτηρία. Αντί αυτού απόψε οι Ρομανώφ εκτελούνται ψυχρά και μεθοδικά.
Ο Steve Berry για μια ακόμα φορά ανασκαλεύει τα πλούσια ιστορικά στοιχεία για να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό βιβλίο. Στην Προφητεία των Ρομανώφ, το αυθεντικό και το υποθετικό ενώνονται σε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με εξαιρετικό σασπένς.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Στηβ Μπέρι "Η προφητεία των Ρομανώφ", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Το τρίτο μυστικό«Το τρίτο μυστικό»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Γεγονός:
1917: η Παναγία εμφανίστηκε σε τρία μικρά παιδιά στην περιοχή Φάτιμα της Πορτογαλίας και τους εμπιστεύτηκε τρία μυστικά. Τα δύο δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά το θρυλικό Τρίτο Μυστικό έμεινε στα απόρρητα του Βατικανού μέχρι το 2000.

Βατικανό, Σήμερα:
Ένας καρδινάλιος που επιβουλεύεται τον παπικό θρόνο, γνωρίζει την αρχαία συνταρακτική αλήθεια για το Τρίτο Μυστικό. Μια αλήθεια που ο ίδιος φρόντισε να μείνει κρυφή, και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί ποτέ.

Εκρηκτικό σε ρυθμό και αποκαλύψεις, Το Τρίτο Μυστικό, είναι ένα εντυπωσιακό διεθνές θρίλερ με βάθος. Ο συγγραφέας μπεστ - σέλλερ, Steve Berry, καταπιάνεται με μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες ιδέες της εποχής μας σε μία συναρπαστική διαδρομή μέσα από την ιστορία της Εκκλησίας και το μέλλον της θρησκείας.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Στηβ Μπέρι "Το τρίτο μυστικό", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 
Β 

Ο θησαυρός των Ναϊτών«Ο θησαυρός των Ναϊτών»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Στην αρχή η αδελφότητα είχε λίγα μέλη. Οι ιππότες έδιναν όρκο πενίας και αγνότητας. Παραχωρούσαν όλα τα υπάρχοντα τους στο Τάγμα και ζούσαν σε κοινόβια. Το φαγητό και ο ρουχισμός τους προέρχονταν από φιλανθρωπίες. Η σφραγίδα του Τάγματος ήταν ιδιαίτερα συμβολική: δύο ιππότες καβάλα σε ένα άλογο –αναφορά στον καιρό που ο ιππότης δεν μπορούσε να έχει δικό του άλογο.
Το 1139 το Τάγμα τίθεται υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του Πάπα. Αυξάνει την πολιτική και οικονομική του δύναμη και συγκεντρώνει ένα υπέρογκο απόθεμα πλούτου.
Εδώ και 700 χρόνια είχαν υποχωρήσει σε ένα μοναστήρι των Πυρηναίων. Οι αρχαίες μυσταγωγίες συνέχιζαν να διεξάγονται, αλλά στο σκοτάδι, πίσω από χοντρούς τοίχους και κλειδωμένες πόρτες. Και όλα αυτά για το Μεγάλο Κληροδότημα.
Δύο αντίπαλες δυνάμεις παλεύουν για την αποκρυπτογράφηση μιας σειράς γρίφων που παραμένουν άλυτοι εδώ και αιώνες, αποφασισμένες να εξιχνιάσουν το μυστήριο που ταλανίζει μελετητές αιώνες τώρα, ανακαλύπτοντας τη θρυλική κρύπτη του θησαυρού και της απαγορευμένης γνώσης των Ναϊτών, που θεωρούνταν χαμένα για πάντα.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Στηβ Μπέρι "Ο θησαυρός των Ναϊτών", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, κοιτίδα ιστορικών, φιλοσοφικών, λογοτεχνικών, επιστημονικών και θρησκευτικών ιδεών, ήταν απαράμιλλη στον αρχαίο κόσμο. Αλλά πριν από χίλια πεντακόσια χρόνια εξαφανίστηκε στην ομίχλη του μύθου και του θρύλου, κι ο τεράστιος όγκος σοφίας της έγινε αντικείμενο αναζήτησης από λόγιους, τυχοδιώκτες, καθώς κι από εκείνους που πίστευαν ότι τα μυστικά της αποτελούσαν το κλειδί για υπέρτατη δύναμη.
Τώρα, ένα διεθνές καρτέλ επιχειρηματιών, αποφασισμένων να αλλάξουν το ρου της ιστορίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να εισχωρήσει στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης, και μόνο ο Κότον Μαλόουν έχει τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εύρεσή της.
Στη Βιβλιοθήκη, υπάρχει ένα αρχαίο έγγραφο που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής, αλλά και να ταράξει συθέμελα τις τρεις μεγαλύτερες θρησκείες το κόσμου.
Ο Μαλόουν, κυνηγημένος, διασχίζει τις ηπείρους και στην αναζήτηση του για απαντήσεις θα φτάσει μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της αμερικάνικης κυβέρνησης. Ο συγκλονιστικός επίλογος της διαδρομής του, θα πραγματοποιηθεί στα βάθη της ερήμου του Σινά και θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Στηβ Μπέρι "Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Διονύσιος Σολωμός
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άννα Κομνηνή
Δημήτρης Χίλιος
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Σιδέρης
Αύγουστος Κορτώ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Κώστας Καρακάσης
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Βάσω Κ. Ηλιάδη
Λένα Μερίκα
Μάρα Μεϊμαρίδη
Δημήτρης Μπατσιούλας
Μένης Κουμανταρέας
Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση
Κώστας Καρυωτάκης
Στηβ Μπέρι (Steve Berry)
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)
Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου
Χρυσούλα Δημητρακάκη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β