Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)

Β 
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)Όταν ήταν τελειόφοιτος στο κολέγιο, ο Ντιν Κουντζ (Dean Koontz) κέρδισε το διαγωνισμό συγγραφής του λογοτεχνικού περιοδικού Ατλάντικ Μάνθλι. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γράφει. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και οι παγκόσμιες πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα.
Σαράντα πέντε από τα μυθιστορήματα του έχουν βρεθεί στις λίστες των μπεστ-σέλερ των Νιου Γιορκ Τάιμς. Δέκα έχουν ανέβει στη Νο 1 θέση, καθιστώντας τον έναν από δέκα μόνο συγγραφείς σε όλο τον κόσμο που έχουν επιτύχει αυτό το ορόσημο. Δεκατέσσερα από τα βιβλία του έχουν ανέβει επίσης στη Νο 1 θέση στη λίστα των επανεκδόσεων.
Οι Νιου Γιορκ Τάιμς έχουν περιγράψει τη γραφή του ως "ψυχολογικά σύνθετη, αριστοτεχνική και απολαυστική" και οι Τάιμς του Λονδίνου τον έχουν αποκαλέσει "λογοτεχνικό μάγο". Η Νιου Ορλίνς Τάιμς έγραψε πως ο Κουντζ είναι: "λυρικός χωρίς να είναι ποτέ αφελής ή ρομαντικός. [Δημιουργεί] ένα γκροτέσκο κόσμο, σαν αυτόν της Φλάνερι Ο’ Κόνορ ή του Γουόλτερ Πέρσι... τρομακτικό και που αξίζει να διαβάσεις". Για το βιβλίο του Cold Fire, ένα παγκόσμιο Νο 1 μπεστ-σέλερ, η Γιουνάιτεντ Πρες Ιντερνάσιοναλ έγραψε: "ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Θα γίνει κλασικό."
Ο Ντιν Κουντζ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσυλβανία. Αποφοίτησε από το κολέγιο Σίπενσμπεργκ, και η πρώτη του δουλειά μετά την αποφοίτηση του ήταν αυτή του συμβούλου και δασκάλου σε μη προνομιούχα παιδιά. Την πρώτη του μέρα στη δουλειά, ανακάλυψε ότι ο προηγούμενος κάτοχος της θέσης είχε καταλήξει στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες, χτυπημένος από τα ίδια τα παιδιά που προσπαθούσε να βοηθήσει.
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)Η επόμενη χρονιά ήταν γεμάτη προκλήσεις αλλά και ένταση, και ο Κουντζ ήταν πιο αποφασισμένος παρά ποτέ να χτίσει μια καριέρα συγγραφέα. Έγραφε τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, πράγμα το οποίο συνέχισε να κάνει και μετά που έφυγε από το πρόγραμμα υποστήριξης και βρήκε δουλειά ως δάσκαλος σε ένα σχολείο σε ένα προάστιο έξω από το Χάρισμπουργκ. Μετά από ενάμιση χρόνο σε εκείνη τη θέση η σύζυγος του, Γκέρντα, του έκανε μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί: «Θα σε συντηρώ για πέντε χρόνια» είπε «και αν δεν καταφέρεις να πετύχεις σαν συγγραφέας μέχρι τότε, δε θα το καταφέρεις ποτέ». Μέχρι το τέλος εκείνων των πέντε χρόνων, η Γκέρντα είχε εγκαταλείψει και τη δική της δουλειά για να αναλάβει το οικονομικό σκέλος της συγγραφικής καριέρας του συζύγου της. Ο Ντιν και η Γκέρντα Κουντζ ζουν σήμερα στη νότια Καλιφόρνια με το αθάνατο πνεύμα της σκυλίτσας τους, Τρίξι.
Β 
Τα βιβλία του Ντιν Κουντζ που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει στην Ματιά είναι τα:
Β 

Φρανκενστάϊν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός«Φρανκενστάϊν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Το όνομά του είναι Δευκαλίωνας και το μισό κατεστραμμένο του πρόσωπό κρύβεται πίσω από ένα περίτεχνο τατουάζ. Ένας δεξιοτέχνης του υπερφυσικού, η προέλευσή του είναι μυστηριώδης και έχει ταξιδέψει στους αιώνες κουβαλώντας ένα μυστικό πιο φριχτό κι απ' το θάνατο. Ποιος στ' αλήθεια είναι;
Οδηγημένος από το πεπρωμένο του φτάνει σε μια πόλη βυθισμένη στον τρόμο και τον πανικό από τη δράση ενός δολοφόνου, ο οποίος επιλέγει προσεκτικά τα θύματά του γυρεύοντας να βρει μέσα τους την ανθρωπιά που λείπει από τον ίδιο.
Η ντετέκτιβ Ο' Κόνορ είναι ψύχραιμη, και κυνική. Ο συνεργάτης της, Μάικλ, της είναι τόσο πιστός κι αφοσιωμένος που δε θα δίσταζε να την ακολουθήσει και μέχρι την Κόλαση αν χρειαζόταν -και εκεί ακριβώς ίσως να καταλήξει αυτή η υπόθεση. Αφού, αίφνης, η αστυνομικός με την τετράγωνη λογική, αρχίζει να μιλάει για μια συνωμοσία εκατοντάδων ετών, για την ύπαρξη μιας νέας ράτσας σχεδόν αθάνατων όντων, για δολοφόνους που μοιάζουν -λίγο πολύ- με ανθρώπους. Σύντομα θα αποδειχτεί πως όσο παράλογη κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πολύ πιο απειλητική. Γιατί ο αντίπαλός τους δεν είναι απλά ένας μανιακός δολοφόνος, αλλά ο παρανοϊκός δημιουργός του.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Φρανκενστάϊν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Φρανκενστάϊν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας«Φρανκενστάϊν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Από τον μετρ του τρόμου, Dean Koontz, έρχεται η συνέχεια της πιο κλασικής ιστορίας τρόμου όλων των εποχών. Αν νομίζετε πως γνωρίζετε την ιστορία, ξέρετε μόνο τη μισή αλήθεια.
Ετοιμαστείτε για το μυστήριο, το μύθο, τον τρόμο και τη μαγεία του ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.
Βγαλμένο από το συλλογικό ανθρώπινο εφιάλτη, έχει ένα και μοναδικό στόχο, μια και μόνη αποστολή: να μας αντικαταστήσει.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Φρανκενστάϊν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός»,
Εκδόσεις Πλατύπους.

Από την πολυβραβευμένη φαντασία του Dean Koontz, έρχεται μια δυναμική επανεξέταση της πιο κλασικής ιστορίας τρόμου όλων των εποχών. Αν νομίζετε πως γνωρίζετε την ιστορία, ξέρετε μόνο τη μισή αλήθεια. Τώρα η συναρπαστική τριλογία ολοκληρώνεται...
Ετοιμαστείτε για το μυστήριο, το μύθο, τον τρόμο και τη μαγεία του.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Ο παράξενος Τόμας«Ο παράξενος Τόμας»,
Εκδόσεις Bell.

Οι νεκροί δεν μιλούν. Δεν ξέρω γιατί.
Προσπαθούν, όμως, να επικοινωνήσουν. Και ο Οντ Τόμας, ψήστης σ’ ένα εστιατόριο στο Πίκο Μούντο, στη μέση της ερήμου, θέλει-δε θέλει είναι ο έμπιστός τους. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Απλώς, έχει αυτό το χάρισμα –ή την κατάρα...
Ο Οντ κάνει ό,τι μπορεί για τις σιωπηλές ψυχές που τον προσεγγίζουν. Συχνά ζητούν δικαιοσύνη, και οι ενδείξεις που του δίνουν βοηθούν να διαλευκανθεί ένα έγκλημα. Κάποτε το αποτρέπουν κιόλας.
Αυτή τη φορά, όμως, είναι διαφορετικά.Στην πόλη φτάνει ένας μυστηριώδης άντρας με ακόρεστη όρεξη, ένα πλήρες αρχείο για τους χειρότερους δολοφόνους του κόσμου και μια αγέλη σκιών που μοιάζουν με ύαινες ξοπίσω του. Ποιος είναι; Τι γυρεύει;
Οι νεκροί δεν ξέρουν να πουν στον Οντ. Η μόνη ένδειξη που έχει είναι ένα σκισμένο φύλλο ημερολογίου, που γράφει 15 Αυγούστου. Σήμερα είναι 14 Αυγούστου.Σε είκοσι τέσσερις ώρες, το Πίκο Μούντο θα ζήσει τον όλεθρο. Ο Οντ θα πασχίσει να αποτρέψει την καταστροφή, με τη βοήθεια μιας παράταιρης συντροφιάς συμμάχων. Αλλά το Κακό συσπειρώνεται ήδη κάτω από τον καυτό ήλιο. Κι ετοιμάζεται να χτυπήσει.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Ο παράξενος Τόμας", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Η προφητεία«Η προφητεία»,
Εκδόσεις Bell.

Ο Τζίμι Τοκ γεννιέται μια νύχτα με άγρια θύελλα, την ώρα που στην Εντατική του ίδιου νοσοκομείου ο παππούς του αφήνει την τελευταία του πνοή. Όμως λίγο πριν ξεψυχήσει, προβλέπει ότι στη ζωή του εγγονού του θα υπάρξουν πέντε μαύρες μέρες -πέντε ημερομηνίες που ο Τζίμι θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα φοβερά τους συμβάντα. Η πρώτη θα είναι στα είκοσί του χρόνια, η τελευταία στα τριάντα...
Ποια τρομακτικά γεγονότα τον περιμένουν αυτές τις κρίσιμες μέρες; Ποιους εφιάλτες θα αντιμετωπίσει και ποιοι κίνδυνοι θα απειλήσουν τη ζωή του; Ο δρόμος που θα ακολουθήσει ο Τζίμι καθώς εξελίσσεται η ιστορία θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα απαιτήσει όλο το κουράγιο και τη δύναμη της ψυχής του. Με κάθε μάχη που θα δίνει θα έρχεται και πιο κοντά σε μια μοίρα που δε θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί. Γιατί το ποιος είναι ο Τζίμι Τοκ και τι πρέπει να επιτύχει σε αυτές τις πέντε μέρες που ο κόσμος του ανατρέπεται, είναι ένα μυστήριο τόσο επικίνδυνο όσο και θαυμαστό.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Η προφητεία", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Ταχύτητα«Ταχύτητα»,
Εκδόσεις Bell.

Ετοιμαστείτε για την ταχύτερη κούρσα της ζωής σας...
"Αν δεν πας αυτό το σημείωμα στην αστυνομία... θα σκοτώσω μια όμορφη ξανθιά δασκάλα... Αν πας... θα σκοτώσω μια ηλικιωμένη γυναίκα που ασχολείται με φιλανθρωπίες. Έχεις έξι ώρες για να αποφασίσεις. Η επιλογή είναι δική σου".
Το δακτυλογραφημένο σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του έμοιαζε με αρρωστημένη φάρσα. Όμως μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες, ο Μπίλι Γουάιλς, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, θα δει τη ζωή του να αποκτά το ρυθμό ενός εφιάλτη.
Γιατί πράγματι μια νεαρή ξανθιά δασκάλα δολοφονείται και τώρα εκείνος έχει πάρει ένα δεύτερο σημείωμα.
Και μια δεύτερη διορία.
Αυτή τη φορά ξέρει πως δεν πρόκειται για αστείο. Προσπαθεί να προλάβει ένα δολοφόνο που δρα με ασύλληπτη ταχύτητα. Κι ο Μπίλι είναι υποχρεωμένος να δεχθεί τη θανάσιμη πρόκληση που του θέτει: Η επιλογή είναι δική σου.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο του Ντιν Κουντζ "Ταχύτητα", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Διονύσιος Σολωμός
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άννα Κομνηνή
Δημήτρης Χίλιος
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Σιδέρης
Αύγουστος Κορτώ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Κώστας Καρακάσης
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Βάσω Κ. Ηλιάδη
Λένα Μερίκα
Μάρα Μεϊμαρίδη
Δημήτρης Μπατσιούλας
Μένης Κουμανταρέας
Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση
Κώστας Καρυωτάκης
Στηβ Μπέρι (Steve Berry)
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)
Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου
Χρυσούλα Δημητρακάκη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β