Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Χρυσούλα Δημητρακάκη!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Χρυσούλα Δημητρακάκη του Βασιλείου

Β 

Χρυσούλα ΔημητρακάκηΗ Χρυσούλα Δημητρακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Ρέθυμνο και το Ατσιπόπουλο, τόπο γέννησης του πατέρας της, βασική πηγή έμπνευσης και φυσική εκκίνηση κάθε λογοτεχνικής της δημιουργίας.

Συγγραφέας και Ποιήτρια στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, με σπουδές σε Human Resource Management και Business Management στο London School of Management, με διατριβή στο Leadership Management, και μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο πανεπιστήμιο Teesside.

Έγγαμος, μητέρα δύο παιδιών, Διευθυντικό στέλεχος σε όμιλο επιχειρήσεων.

Και παράλληλα, είναι καταταγμένη στο εθελοντικό σώμα του Ερυθρού, ενώ σήμερα ανήκει στο σώμα πολέμου διπλωματούχων εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού.

Είναι δρομέας των 10.000μ. (Αργυρό μετάλλιο στο Διεθνή Δρόμο Μεσσήνης 2005), παράλληλα χορεύει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, στον όμιλο της «Δώρα Στράτου».

Το 2005 κυκλοφορεί η πρώτη ποιητική συλλογή «Ποίηση», με τρεις ενότητες, «Άνεμοι και θύελλες», «Κρήτη των Ονείρων» και «Θάλασσα της Ψυχής» και το 2006, το μυθιστόρημα «Φρατζέσκα», από τον εκδοτικό οίκο Χάρη Πάτση. Το 2007 οι ποιητικές συλλογές «Tριλογία: Ύπαρξη - Ζωή - Άνθρωπος», η Ελληνο-Αγγλική έκδοση «Stone and Water» και η 2η έκδοση της «Φρατζέσκας» από τις εκδόσεις «Ιωλκός» και υπογράφει τα κείμενα στο αφιέρωμα, «Πόλη-Μνήμες-Θρύλοι», που παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με οργάνωση ΣΑΕΠ. Το 2008, κυκλοφόρησε η συλλογή με δοκίμια και ποίηση «Το θρόισμα του μεγάλου δρυγιά», από τις εκδόσεις «Ιωλκός».

Έχει βραβευθεί, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, συνεχείς χρονιές από το Πανελλαδικό Συμπόσιο «Σικελιανά» και τον «Όμιλο Τέχνης και Λόγου Ξάστερον».
Της έχει απονεμηθεί, η υψηλή τιμή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, το Χρυσό Μετάλλιο Λογοτεχνίας 2006, των Διεθνών Βραβείων της Ακαδημίας M.Madhusudan της Ινδίας και του Πανεπιστημίου της Καλκούτας, ο τίτλος του Διδάκτορος της Λογοτεχνίας από Διεθνές Κέντρο Ποίησης USA και Κίνας, το «Χρυσό μετάλλιο της Βεργίνας» για τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, στο Εξωτερικό, από τον πολιτιστικό σύλλογο Σαλαμίνας «Καφενείο των Ιδεών», το διεθνές βραβείο Giovanni Gronchi. Επίσης το 2008, της απενεμήθη ο τίτλος, του επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Μ.Μadhusudan της Ινδίας και από το ΑΒΙ USA, ο τίτλος του Senior World Nations Congress, για την συμβολή της στην πολιτιστική επικοινωνία μεταξύ των Εθνών.

Ποίηση και δοκίμια και άρθρα δημοσιεύονται σε εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά, είναι δε συνεργάτης στο περιοδικό «Κρήτη», στις εφημερίδες «Κρητική Επιθεώρηση», «Ελληνική Γνώμη»- Dusseldorf και στο περιοδικό «Κρι-Κρι».

Είναι μέλος της Ακαδημίας Αμερικάνικης Ποίησης, της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Δημοσιογράφων Κρητικού τύπου και Παγκρήτιας Ένωσης κ.α.

Β 
Β 
Τα βιβλία της Χρυσούλας Δημητρακάκη που έχουν εκδοθεί είναι τα:
Β 

Ποίηση«Ποίηση»,
Εκδόσεις Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση, 2005.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο
της Χρυσούλας Δημητρακάκη
"Ποίηση"
κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Φρατζέσκα«Φρατζέσκα»,
Εκδόσεις Ιωλκός, 2006.

Πέρα από το καλό και το κακό. Πέρα από τις ανθρώπινες αδυναμίες. Μια ιστορία που οι χαρακτήρες της, όπως η ζείδωρη Γιαγιά των Πάντων, συμφιλιώνονται με τις συμφορές και προχωρούν στη ζωή με το μυαλό και την καρδιά. Ένας μύθος σαν τη ζωή όλων των ανθρώπων, που την ώρα του χαλασμού φαντάζει σαν τον πιο λογικό αντιπερισπασμό στην μπόρα.
Στο επίκεντρο η Φρατζέσκα, η κόρη που έκανε το χάος άπειρο την ώρα της μεγάλης απολύτρωσης. Η Φρατζέσκα που χωρίς τυμπανοκρουσίες, περπατούσε πάνω από τα κύματα και είχε την πεποίθηση ότι όλοι μπορούσαν να την ακολουθήσουν.
Η «Φρατζέσκα» της Χρυσούλας Δημητρακάκη είναι ένα μήνυμα - ένδειξη για όσους ξεκινούν και για όσους νομίζουν ότι τελείωσαν.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο της Χρυσούλας Δημητρακάκη "Φρατζέσκα", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Stone and Water - Πέτρα και Νερό«Stone and Water - Πέτρα και Νερό»,
Εκδόσεις Ιωλκός, 2007.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο
της Χρυσούλας Δημητρακάκη
"Stone and Water - Πέτρα και Νερό"
κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Τριλογία: Ύπαρξη - Ζωή - Άνθρωπος«Τριλογία: Ύπαρξη - Ζωή - Άνθρωπος»,
Εκδόσεις Ιωλκός, 2007.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο
της Χρυσούλας Δημητρακάκη
"Τριλογία: Ύπαρξη - Ζωή - Άνθρωπος"
κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Το θρόισμα του μεγάλου δρυγιά«Το θρόισμα του μεγάλου δρυγιά»,
Εκδόσεις Ιωλκός, 2009.

...Και αφού οι θύελλες είναι αναπόφευκτες και οι δοκιμασίες αναπόφευκτες, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από το να διαφαίνεται η διαφυγή τους.
Και αναγκαστικά, όπως ανασαίνουμε και όπως βαδίζουμε, θα αντιστεκόμαστε σε όλα τα επερχόμενα, όπως οι φυλλωσιές ενός δυνατού και αειθαλούς δένδρου.
Γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, παρά μονάχα να ελπίζουμε.
Και γιατί όταν ένα σκληρά δοκιμαζόμενο δένδρο κρατιέται στις θύελλες, δεν κρατιέται μόνο για τον εαυτό του, αλλά σαν επιδίωξη μιας κληρονομιάς, που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα...

Για να διαβάσετε για το βιβλίο της Χρυσούλας Δημητρακάκη "Το θρόισμα του μεγάλου δρυγιά", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Διονύσιος Σολωμός
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άννα Κομνηνή
Δημήτρης Χίλιος
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Σιδέρης
Αύγουστος Κορτώ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Κώστας Καρακάσης
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Βάσω Κ. Ηλιάδη
Λένα Μερίκα
Μάρα Μεϊμαρίδη
Δημήτρης Μπατσιούλας
Μένης Κουμανταρέας
Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση
Κώστας Καρυωτάκης
Στηβ Μπέρι (Steve Berry)
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)
Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου
Χρυσούλα Δημητρακάκη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β