Ας μιλήσουμε για σένα .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ας μιλήσουμε για σένα

Τίτλος: Ας μιλήσουμε για σένα Συγγραφέας: George Pratt, Peter Lambrou Εκδόσεις Διόπτρα ISBN: 978-960-364-545-0 Τιμή: 15,90€ Σελίδες: 336 Ημ/νια Έκδοσης: 04/02/2013 Μεταφραστής: Κων/νος Μίσσιος Κατηγορία: Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη Κεντρική Ιδέα: Ό,τι κι αν […]

Γράφει: Matia Gr
Ας μιλήσουμε για σένα

Ας μιλήσουμε για σένα
Τίτλος: Ας μιλήσουμε για σένα
Συγγραφέας: George Pratt, Peter Lambrou
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN: 978-960-364-545-0
Τιμή: 15,90€
Σελίδες: 336
Ημ/νια Έκδοσης: 04/02/2013
Μεταφραστής: Κων/νος Μίσσιος
Κατηγορία: Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη

Κεντρική Ιδέα:
Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σας, οτιδήποτε κι αν σας εμποδίζει να γίνετε επιτυχημένοι, παραγωγικοί, ευτυχισμένοι, τώρα υπάρχει ο τρόπος για να τα καταφέρετε.

Συνοπτική Περιγραφή:
Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη του για να πάει σε μια άλλη γειτονική, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Ο γιατρός σταμάτησε και την ρώτησε:
«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»
Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου να φροντίσω την πόλη σου».
«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.
«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.
Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εν τω μεταξύ για την κατάσταση) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε. «Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».
Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε ο φόβος».
Τα ψυχολογικά τραύματα του παρελθόντος σε πνίγουν και σε οδηγούν σε πισωγυρίσματα. Στο βιβλίο αυτό θα γνωρίσεις μικρές ιστορίες και μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις με απλά βήματα τις ανασφάλειες και τις φοβίες που μας ταλαιπωρούν όλους. Ας μιλήσουμε για σένα λοιπόν, γιατί ήρθε η ώρα να αδειάσεις το μυαλό σου από όσα σε καταπιέζουν στη δουλειά, στην οικογένεια, στις σχέσεις και να αποκτήσεις επιτέλους τη γαλήνη και την ευτυχία που αξίζεις.

«Το Ας Μιλήσουμε Για Σένα θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων προς το καλύτερο.
Μαζί και τη δική σας.»
Λάρι Κινγκ

Οι συγγραφείς:
Ο ΠΙΤΕΡ ΛΑΜΠΡΟΥ, Ph.D., και ο ΤΖΟΡΤΖ ΠΡΑΤ, Ph.D., είναι κλινικοί ψυχολόγοι στο Νοσοκομείο Σκριπς Μεμόριαλ στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια. Οι δύο επιστήμονες είναι εισηγητές ψυχολογίας και μέλη του προσωπικού του Σκριπς, και εφαρμόζουν τη μέθοδό τους σε ιδιώτες, με εξειδικευμένες ψυχοσωματικές τεχνικές, ψυχοθεραπεία, υπνοθεραπεία και ενίσχυση της απόδοσης, με τις οποίες έχουν βοηθήσει επαγγελματίες αθλητές, Ολυμπιονίκες, ανώτατα στελέχη, κατόχους βραβείων Όσκαρ και Γκράμι, καθώς και χιλιάδες ανθρώπους κάθε επαγγέλματος.

Δυνατά Σημεία:
Ελκυστικό και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, διαβάζεται ευχάριστα γιατί είναι καλογραμμένο σε απλή, κατανοητή γλώσσα και παραθέτει προσωπικές μαρτυρίες που συγκλονίζουν. Οι συμβολικές μικρές ιστορίες που χρησιμοποιούνται κάνουν το περιεχόμενο ακόμα πιο άμεσο και εύληπτο.
Οι συμβουλές των συγγραφέων είναι απλούστατες και έχουν εφαρμοστεί για χρόνια από χιλιάδες ασθενείς.
Είναι σημαντικό ότι τα θέματα που θίγονται είναι σε γενικές γραμμές ζητήματα που μας απασχολούν όλους στην καθημερινότητά μας, από το στρες, μέχρι τις φοβίες και τη διακοπή του καπνίσματος.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.