«Διπλό κλικ στον έρωτα», της Λένας Μερίκα .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Διπλό κλικ στον έρωτα», της Λένας Μερίκα

Ήταν ένα ζεστό Αυγουστιάτικο απόγευμα και εγώ καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού μου σκεφτόμουν πόσο όμορφα θα ήταν να ήμουν εκείνη τη στιγμή σε ένα Κυκλαδίτικο νησί και να απολαμβάνω το μπανάκι μου στα […]

Γράφει: Matia Gr
«Διπλό κλικ στον έρωτα», της Λένας Μερίκα

Ήταν ένα ζεστό Αυγουστιάτικο απόγευμα και εγώ καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού μου σκεφτόμουν πόσο όμορφα θα ήταν να ήμουν εκείνη τη στιγμή σε ένα Κυκλαδίτικο νησί και να απολαμβάνω το μπανάκι μου στα καθαρά νερά του Αιγαίου.

Μην έχοντας εφευρεθεί όμως η μηχανή τηλεμεταφοράς, είπα να ξεχαστώ διαβάζοντας ένα βιβλίο. Από τον τίτλο φαινόταν ενδιαφέρον: «Διπλό κλικ στον έρωτα» και όσο για την συγγραφέα με έχει συνηθίσει σε δροσερά, γεμάτα χιούμορ και πολύ ευχάριστα στην ανάγνωση βιβλία.

Ξεκίνησα την ανάγνωση και φεύγοντας οι σελίδες η μία μετά την άλλη, αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η μηχανή τηλεμεταφοράς, κατάφερε να το κάνει η Λένα Μερίκα. Με μετέφερε στην όμορφη Πάρο, όπου εκεί εξελίσσεται η ιστορία του μυθιστορήματος της «Διπλο κλικ στον έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, με πρώτη χρονιά έκδοσης το 2005. Ας πάρουμε όμως μια μικρή γεύση από το εν λόγω μυθιστόρημα.

Στο χωριό Λεύκες της Πάρου και στο φιλόξενο Σπίτι της Λογοτεχνίας, φιλοξενείται η κυρία Κλαίρη που είναι μεταφράστρια. Στο όμορφο νησί καταφθάνει η έφηβη εγγονή της, Φωτεινή, η οποία θα περάσει λίγες μέρες μαζί με την σχεδόν άγνωστη σε αυτήν, γιαγιά της. Εκτός από την Κλαίρη, την Φωτεινή, τους χιλιάδες τουρίστες και κατοίκους του νησιού, στην Πάρο τριγυρνάει και ο φτερωτός θεός του έρωτα ψάχνοντας να βρει «θύματα» για να λαβώσει με τα βέλη του. Ένα από τα «θύματά» του είναι και η όμορφη νεαρή Φωτεινή, που ερωτεύεται παράφορα έναν διάσημο τριαντάρη συγγραφέα που φτάνει στο νησί και φιλοξενείται επίσης στο Σπίτι της Λογοτεχνίας.

Η καρδιά της δεκατετράχρονης αρχίζει να χτυπά δυνατά και την οδηγεί σε πράξεις παράτολμες που θα είχαν άσχημα αποτελέσματα εάν δεν την βοηθούσε ένας νέος φίλος της, ο Κοσμάς. Πρωτόμαθη στον έρωτα η Φωτεινούλα, πρωτόμαθη και στον ρόλο της γιαγιάς η κυρία Κλαίρη, παλεύουν να βρουν έναν τρόπο να έρθουν κοντά και να συμβιώσουν αρμονικά. Ο θεός έρωτας ωστόσο δεν στέκεται άπραγος και βρίσκει άλλο ένα «θύμα»…

Η αμεσότητα της γραφής της Λένας Μερίκα και η ζωντάνια του λόγου της δημιουργεί βιβλία που αξίζει να τα διαβάσει κανείς, να ταξιδέψει στους τόπους που περιγράφει και να βιώσει τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς των ηρώων της. Το δε χιούμορ της αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα που σου χαρίζει ώρες απολαυστικής ανάγνωσης. Διαβάστε αυτό το υπέροχο βιβλίο και είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσετε κάθε του σελίδα, όπως κι εγώ. Καλή ανάγνωση!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μπανάκι, φαγάκι, αλμύρα, αιγαιοπελαγίτικη, παρέες, τσάρκα στα στέκια της παραλίας -τελικά δεν περνάει κι άσχημα με τη γιαγιά στην Πάρο η Φωτεινή. Ξαφνικά, ο Τζουντ Λο -ή ο σωσίας του;- σκάει μύτη μαρσάροντας στην προκυμαία καβάλα στην πεντακοσάρα εντούρο του. Αυτό ήταν! Η καρδούλα της δεκατετράχρονης αρχίζει να χτυπά στο ρυθμό της “πειραγμένης” εξάτμισής του.
Και η γιαγιά; Ποια η θέση της κυρίας Κλαίρης, που δεν πολυαντέχει ευθύνες και νταντέματα; Πώς θα σαμποτάρει τον πρώτο -αλλά αταίριαστο- έρωτα της επαναστατημένης νεαρής, τη στιγμή που και η ίδια έχει μπει στο στόχαστρο του σκανταλιάρη φτερωτού θεού;

Ψάξε τη λύση στην αναζήτηση, μ’ ένα… διπλό κλικ στον έρωτα!

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.