«Η δύναμη της στιγμής», Θεοδώρα Τζόκα .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η δύναμη της στιγμής», Θεοδώρα Τζόκα

Μια ανατρεπτική ιστορία πάθους και μίσους, προδοσίας και εκδίκησης.

Γράφει: Matia Gr
«Η δύναμη της στιγμής», Θεοδώρα Τζόκα

Η δύναμη της στιγμής
Εκδόσεις Λιβάνης, 2016
Σελ. 410

Η Ναντίγια Μουρεντίν από το Χαλέπι και ο πατέρας της Αλί Μουρεντίν φτάσανε στην Κω. Λαθραία. Το σκάφος τους ναυάγησε και ο Στέφανος, που έτυχε να είναι κοντά την ώρα του ναυαγίου, βούτηξε στη θάλασσα και την έσωσε. Μόλις αντίκρισε την ομορφιά της, την ερωτεύτηκε σφόδρα. Όπως και η Ναντίγια. Για χάρη της, παράτησε την κόρη της, την Τατιάνα. Ο Αλί ο πατέρας της Ναντίγια, ή Νάντιας όπως λέγεται τώρα, πέθανε από ανακοπή καρδιάς όταν κάποιοι πληρωμένοι γκάγκστερ τον σάπισαν στο ξύλο. Όταν πέθανε ο Αλί, η Ναντίγια, φοβούμενη ότι θα πάθει τα ίδια, εγκατέλειψε το νησί και πήγε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τη ζωή της.

Η Νάντια όλο φρίκη και αποτροπιασμό, χαμήλωσε το πιστόλι και σημάδεψε το κουρέλι στο πάτωμα, που ήταν ο Στέφανος, ο άνθρωπος που κάποτε αγάπησε, άνθρωπος που την εξαπάτησε και έβαλε να την δείρουν και παραλίγο να χάσει το παιδί της και αυτός που σκότωσε τον πατέρα της, γιατί ήθελε τα λεφτά του, τις λίρες, που κουβαλούσε πάντα πάνω του.

– Νάντια, μην πυροβολήσεις, φώναξε ο Βύρωνας. Ο Στέφανος είναι…

Μια ανατρεπτική ιστορία πάθους και μίσους, προδοσίας και εκδίκησης.

Η Θεοδώρα Τζόκα γεννήθηκε στην Ελλάδα. Σε ηλικία μόλις δύο ετών μετανάστευσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ με την οικογένειά της. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε σε ηλικία 18 χρονών. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολήθηκε εκτεταμένα με μεταφράσεις κυρίως στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Άλλα έργα της είναι: «Το Παρελθόν Φυγείν Αδύνατον» και «Το Βιβλίο της Ευδοκίας».

Κώστας Τραχανάς

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Χαλέπι. Η Νάντια Μουρεντίν εγκλωβίζεται στα χαλάσματα του σπιτιού της. Μια βόμβα έχει εκραγεί στη γειτονιά. Δίπλα της η μάνα της νεκρή. Φεύγουν για το άγνωστο, για την ελπίδα. Η βάρκα τους βυθίζεται. Η Νάντια σώζεται από έναν κάτοικο του νησιού, τον νεαρό δικηγόρο Στέφανο Αναστασιάδη. Όμως η πραγματική της οδύσσεια μόλις έχει αρχίσει. Στην προσπάθειά της για επιβίωση εμπιστεύεται αγνώστους και βρίσκεται κλεισμένη με τη βία σε οίκο ανοχής. Η απόγνωση, η αδικία, η απελπισία την πνίγουν, ώσπου στη ζωή της εμφανίζεται ο Βύρωνας Βενέτης, που σώζει τη Νάντια από το μαρτύριο της ζωής της. Ή μήπως όχι; Μια ανατρεπτική ιστορία πάθους και μίσους, προδοσίας και εκδίκησης. Σε μια στιγμή συμβαίνουν τα πάντα. Ζωή και Θάνατος. Θάνατος και Ζωή.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.