Ματιά

«Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», Μαρία Σαμουρκασίδου

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Όταν, το παιδικό βιβλίο «Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», της Μαρίας Σαμουρκασίδου, με μια εκπληκτική εικονογράφηση που υπογράφει ο Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», Μαρία Σαμουρκασίδου

Υπόθεση βιβλίου

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια κατακίτρινη πεταλούδα, η Φιλόδοξη. Πετούσε αμέριμνη, χαρούμενη και γεμάτη φιλοδοξία στο καταπράσινο δάσος. Όταν κουραζόταν, προσγείωνε τα κίτρινα φτερά της στην ήσυχη κοιλάδα των πεταλούδων, την Πεταλουδοχώρα. Εκεί που κατοικούν οι πεταλούδες-νεράιδες.

Η Φιλόδοξη, η πεταλούδα μας, ήταν και λίγο μεγαλομανής. Ήθελε βλέπετε να γίνει εκείνη η βασίλισσα των πεταλούδων. Οι πεταλούδες της κοιλάδας είχαν όμως ήδη μια βασίλισσα, την Αγαπημένη! Για να ξεχωρίσει η Φιλόδοξη, από το πλήθος, διέδιδε πως εκείνη ήταν η πιο εργατική, η πιο καταπληκτική, η πιο αξιόλογη από όλες τις πεταλούδες της χώρας. Αυτό -όπως καταλαβαίνετε- είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τακτικά καυγάδες και διχόνοιες με τις υπόλοιπες πεταλούδες της κοιλάδας που ένιωθαν να τις υποτιμά.

Η Αγαπημένη, ως καλή βασίλισσα, πολύ πικραινόταν από αυτήν την κατάσταση. Πέρα από την στενοχώρια της, διέκρινε καθαρά ένα τρανό κίνδυνο που παραμόνευε την Πεταλουδοχώρα. Αρκούσε να μην είναι πια οι πεταλούδες αγαπημένες, ενωμένες και μονιασμένες, και αυτό θα σήμαινε τον χαμό τους! Όχι μόνο τον δικό τους, αλλά και ολάκερης της χώρας τους!

Ποιος ήταν αυτός ο κίνδυνος, που δεν ήταν δα και μακριά; Μα, η μάγισσα Μαυρόσκονη! Μια μάγισσα γεμάτη με κακία και μίσος για τις πεταλούδες, που μοναδικό σκοπό της ζωής της και της ύπαρξής της ολόκληρης, είχε τον αφανισμό τους! Δεν άντεχε βλέπετε τα υπέροχα χρώματά τους και πολλές πολλές φορές είχε προσπαθήσει μάταια να αιχμαλωτίσει την βασίλισσα Αγαπημένη.

Μια μέρα ηλιόλουστη -μετά από ακόμα έναν τσακωμό της Φιλόδοξης με μια πεταλούδα της Πεταλουδοχώρας- καθώς πετά μόνη, κοντά στην θάλασσα και με το μυαλουδάκι της γεμάτο σχέδια τρελά για να επιστρέψει στην Πεταλουδοχώρα μόνο σαν βασίλισσα, έχει μια ενδιαφέρουσα όσο και επικίνδυνη συνάντηση. Η μάγισσα Μαυρόσκονη την είχε διακρίνει από μακριά χάρη στα σπάνια φτερά της και έτρεξε σε αυτήν γεμάτη ελπίδες να της μιλήσει.

Βλέπετε η μάγισσα δεν ξεχνούσε ποτέ το δικό της μεγάλο όνειρο! Έπρεπε πάση θυσία να αιχμαλωτίσει την βασίλισσα Αγαπημένη και να κατακτήσει την Πεταλουδοχώρα! Και η Φιλόδοξη είναι η τέλεια ευκαιρία της ώστε να κάνει το όνειρό της αυτό πραγματικότητα!

Τι λέτε; Θα τα καταφέρει να κατακτήσει την Πεταλουδοχώρα; Θα αιχμαλωτίσει την ευαίσθητη βασίλισσα Αγαπημένη;


Αγοράστε το παιδικό βιβλίο «Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», της Μαρίας Σαμουρκασίδου, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το βιβλίο «Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», της Μαρίας Σαμουρκασίδου, είναι ένα παραμύθι υπέροχο, ένα παραμύθι μαγευτικό, ένα παραμύθι που σε ταξιδεύει μα και ένα παραμύθι τόσο μα τόσο ξεχωριστό, εκλεκτό και φίνο!

Η υπόθεσή του πρωτότυπη, διδακτική και γεμάτη νοήματα κοσμείται και κοσμεί την άξια βραβείου εικονογράφηση του βιβλίου. Σε όλα αυτά προστίθεται η ιδιαιτέρως φροντισμένη και περιποιημένη έκδοση από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ, δημιουργώντας ένα μοναδικό βιβλίο!

Οι υπέροχες εναλλαγές χρωμάτων στην εξαιρετική εικονογράφηση, μαζί με τις καταπληκτικές τεχνοτροπίες, απογειώνουν την φαντασία, εξάπτουν και ωφελούν τον αναγνώστη, κατακτώντας με την αξία τους μια θέση στην καρδιά του.

Ένα υπέροχο δώρο για τους λιλιπούτειους αναγνώστες που θα κλέψει την καρδούλα τους και θα κοσμήσει την βιβλιοθήκη τους!

Μην το χάσετε!

Οπισθόφυλλο:

Σε μια ήσυχη κοιλάδα, την Πεταλουδοχώρα, όλα κυλούν ήρεμα. Μέχρι που μία πεταλούδα αποφασίζει να πάρει τα ηνία. Θα κερδίσει η δύναμη του Εμείς, τη φιλοδοξία του Εγώ; Η μάχη για την υπεράσπιση της ομόνοιας και της αγάπης μόλις ξεκινά…

Ποιος θα τα καταφέρει;


Αγοράστε το παιδικό βιβλίο «Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται», της Μαρίας Σαμουρκασίδου, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η έξυπνη πεταλούδα στην απόχη πιάνεται

Συγγραφέας

Μαρία Σαμουρκασίδου

Εικονογράφος

Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Όταν

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούλιος 2020

Αριθμός σελίδων

21

ISBN

978-618-84632-6-4

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα