«Η μάστιγα», Γεώργιος Ναπ. Καπουλέας .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η μάστιγα», Γεώργιος Ναπ. Καπουλέας

Η παιδική πορνογραφία συνιστά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν πλέον βιομηχανία εκμετάλλευσης αθώων παιδιών. Η παιδική πορνογραφία αποτελεί τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα μετά το εμπόριο […]

Γράφει: Matia Gr
«Η μάστιγα», Γεώργιος Ναπ. Καπουλέας

Η μάστιγα

Η παιδική πορνογραφία συνιστά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν πλέον βιομηχανία εκμετάλλευσης αθώων παιδιών. Η παιδική πορνογραφία αποτελεί τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα μετά το εμπόριο ναρκωτικών. Εκτιμάται από έρευνες ότι το κέρδος που αποφέρει ξεπερνά συνολικά τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν αναφερόμαστε στη παιδική πορνογραφία, στη παιδοφιλία και στην παιδεραστία (τρία αλληλένδετα φαινόμενα) τα χαρακτηρίζουμε όχι ως σύγχρονα προβλήματα αλλά ως μάστιγα. Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου-έρευνας που κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση ο Γεώργιος Ναπ. Καπουλέας το 2013. Η διερευνητική ματιά του συγγραφέα έχει εξετάσει το θέμα αυτό μέσα από ένα πολύπλευρο πρίσμα. Οι έδρες αυτού του πρίσματος είναι:

Παιδοφιλία, παιδεραστία ορισμός
Τι είναι η παιδοφιλία
Τι μπορώ να κάνω
Προφίλ των παιδεραστών
Αίτια
Θεραπεία
Αν είσαι γονιός, ας έχεις το νου σου στο παιδί
Που μπορείς να απευθυνθείς
Η παιδεραστία στην Αρχαία Ελλάδα (η τότε έννοια της λέξης και οι λανθασμένες απόψεις που έχουμε για τους προγόνους μας)
Τι ενέργειες γίνονται από τα κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο
Ίντερνετ και κοινωνικά δίκτυα (social media)
Πορνογραφία ανηλίκων
Παιδική πορνογραφία και νομοθεσία
Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Ασελγείς πράξεις
Δικαστικές αποφάσεις
Πορνογραφία ανηλίκων νομοθεσία

Στο «Η μάστιγα» ο Γεώργιος Ναπ. Καπουλέας έχει συμπεριλάβει και κάποιες χρηστικές συμβουλές-προτάσεις σχετικές με το πως μπορούμε να προφυλαχθούμε αλλά και πως πρέπει να αντιδράσουμε αν πέσει κάτι σχετικό στην αντίληψή μας. Η μάστιγα αυτή, της εποχής μας, είναι υπόθεση όλων μας και αυτό γιατί…


Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, ένα στα οκτώ κορίτσια κι ένα στα δέκα αγόρια κινδυνεύει να πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι να «κλείσει» τα δεκαοκτώ του χρόνια, και μόνο ένας στους τρεις θύτες θα είναι κάποιος άγνωστος.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα το είκοσι τοις εκατό των παιδιών θα τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σύμφωνα με στατιστικές, ποσοστό περίπου δέκα με δεκαπέντε τοις εκατό των παιδιών και εφήβων έχουν υπάρξει σεξουαλικά θύματα από ενήλικες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

…και θα είναι υπόθεση όλων μας, μέχρι αυτοί οι αριθμοί να μηδενιστούν!

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα