«Η Νενέ στη Σαντορίνη», Εύα Κασιάρου .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η Νενέ στη Σαντορίνη», Εύα Κασιάρου

Το νέο παιδικό βιβλίο της Εύας Κασιάρου, με τίτλο «Η Νενέ στη Σαντορίνη», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, τον Σεπτέμβριο του 2020, με εικονογράφηση της Martina Peluso.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Η Νενέ στη Σαντορίνη», Εύα Κασιάρου

Υπόθεση βιβλίου

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, και συγκεκριμένα στο νησί Χαβάη, η Νενέ. Ήταν γεωλόγος στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών.

Μια μέρα λοιπόν, την κάλεσε ο διευθυντής της στο γραφείο του, και της έκανε μια πρόταση που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να της αντισταθεί! Της πρότεινε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, προκειμένου να επισκεφθεί -για να κάνει μελέτες στο έδαφός της- την Σαντορίνη!

Η χήνα η Νενέ ενθουσιάστηκε πολύ, μα πάρα πολύ! Ούτε οι ώρες πτήσης την τρόμαζαν ούτε το ότι η Σαντορίνη ήταν στην άλλη άκρη του κόσμου, αντιθέτως δεν έβλεπε την ώρα να ξεκινήσει αυτό το επαγγελματικό ταξίδι!

Και να την μέσα στο αεροπλάνο, που ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο εντυπωσιακό νησί.


Από τη μια μεριά ήταν βράχος απότομος, με κατάλευκα σπίτια και εκκλησίες στην κορυφή, και από την άλλη ήταν μια πλαγιά που κατηφόριζε ομαλά μέχρι να συναντήσει τη θάλασσα.

Για συντροφιά της είχε απέναντί της δύο μικρά νησάκια, τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι. Η Νενέ δεν χόρταινε να φωτογραφίζει ότι έβλεπε από το μικρό παραθυράκι του αεροπλάνου.


Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, που λέγεται και Θήρα, περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά της να πάρει ένα ταξί για το ξενοδοχείο. Στο ξενοδοχείο την υποδέχτηκε με πλατύ χαμόγελο ο υπάλληλος της ρεσεψιόν, ο Γιακουμής.

Ο γαϊδαρέλος ο Γιακουμής ήταν πολύ ευχάριστος, φιλόξενος και ευγενικός και η Νενέ τον συμπάθησε αμέσως. Μιλώντας, έμαθε πως η άδεια του Γιακουμή ξεκινούσε από την επομένη και της πρότεινε μάλιστα να την ξεναγήσει στο νησί του και η Νενέ δέχτηκε με χαρά.

Την άλλη μέρα το πρωί λοιπόν ο Γιακουμής βρισκόταν στην ακροθαλασσιά, όπως είχαν συμφωνήσει και την περίμενε μέσα στη βάρκα του. Προορισμός τους η Θηρασιά! Η βάρκα γλιστρούσε γρήγορα πάνω στα λουλακί νερά και οι δύο επιβάτες της μιλούσαν για όλα! Για την Παλαιά και τη Νέα Καμένη, για την έντονη μυρωδιά που τους καψάλησε τις μυτούλες, για τη σχέση που έχει ένα ηφαίστειο με μια κατσαρόλα, για τις διαφορές της λάβας και της φάβας!

Και όσο μιλούν, τόσο ο καημένος ο Γιακουμής διαπιστώνει πως η Νενέ, που δεν είχε ξαναπατήσει στο νησί του, ήξερε πολλά μα πολλά περισσότερα από εκείνον για αυτό. Όχι ότι δεν τα είχε ξανακούσει, απλά δεν είχε δώσει την σημασία που έπρεπε. Και η Νενέ βλέποντάς τον σε τέτοια αμηχανία δεν τον αφήνει να νιώσει άσχημα! Αρχίζει λοιπόν να του εξηγεί κάποια βασικά πράγματα.

Ξεκινάνε λοιπόν ένα νοερό ταξίδι που αρχίζει από το κέντρο της γης για να φτάσουν στην δημιουργία των ηφαιστείων. Ο Γιακουμής ένιωσε το μυαλό και τα αυτιά του να παίρνουν φωτιά από τις γνώσεις που προσπαθούσε να χωνέψει δια μιας. Δεν έχασε λοιπόν ευκαιρία, με το που είδε τη Νενέ να βουτάει για να δροσιστεί στη θάλασσα, και έβρεξε καλά καλά τα μεγάλα αυτιά του. Μα πόσα ξέρει αυτή η χήνα!!!


Το απόγευμα, πριν επιστρέψει στο σπίτι του να ξεκουραστεί, πέρασε από το βιβλιοπωλείο και αγόρασε δύο βιβλία. Ένα για τη Σαντορίνη και άλλο ένα για τα ηφαίστεια και τους σεισμούς.

Η γνώση μειώνει τον φόβο και διευρύνει τους ορίζοντες αλλά και τις δυνατότητες που έχει κάποιος!


Αγοράστε το «Η Νενέ στη Σαντορίνη», της Εύας Κασιάρου, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το πως ένα βιβλίο έχει καταφέρει να κλείσει μέσα του, τόση ομορφιά όση έχει η Σαντορίνη, τόσες γνώσεις όσες θα μπορούσε να σου προσφέρει ένα βιβλίο για τα ηφαίστεια και τόση διασκέδαση όση ένα ταξίδι αναψυχής, πραγματικά μόνο η αριστοτεχνική πένα της Εύας Κασιάρου μπορεί να καταφέρει!

Έξοχο κείμενο, υπέροχη εικονογράφηση, μοναδικό θέμα και γνώσεις δοσμένες με γαργαλιστικό τρόπο συνθέτουν το «Η Νενέ στη Σαντορίνη». Απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες από 6+ ετών μα θα ψυχαγωγήσει και οποιασδήποτε ηλικίας αναγνώστη το διαβάσει.

Προσωπικά πάντως το ευχαριστήθηκα με όλη μου την ψυχή, έμαθα και δυό πράγματα που δεν τα ήξερα, έκανα και μια νοερή βόλτα στο αγαπημένο νησί της Σαντορίνης, λάτρεψα την εικόνα των δύο ηρώων και την όμορφη φιλία τους και γέλασα με τα αστεία τους.

«Η Νενέ στη Σαντορίνη» είναι ένα βιβλίο φιλεκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό, εύθυμο, σπάνιο, άψογο και άρτιο! Χαρίστε το με όλη σας την καρδιά σε αγαπημένα παιδάκια και δείτε τα να χαίρονται μαθαίνοντας!

Μόλις κυκλοφόρησε! Μην το χάσετε!

Οπισθόφυλλο:

Η Νενέ, γεωλόγος στο επάγγελμα, ταξιδεύει από τη Χαβάη στη Σαντορίνη για να μελετήσει το έδαφος του ηφαιστειογενούς αυτού νησιού.

Φτάνοντας, την υποδέχεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ο Γιακουμής, ο οποίος αναλαμβάνει να τη βοηθήσει στις μετακινήσεις της για όσο καιρό θα μείνει στο νησί.

Ο Γιακουμής μαθαίνει πολλά για το νησί του κοντά στη Νενέ.


Αγοράστε το «Η Νενέ στη Σαντορίνη», της Εύας Κασιάρου, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η Νενέ στη Σαντορίνη

Συγγραφέας

Εύα Κασιάρου

Martina Peluso

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2020

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-5482-06-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.