«Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας», Τζερόνιμο Στίλτον .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας», Τζερόνιμο Στίλτον

Κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Κέδρος και σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Γράφει: Matia Gr
«Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας», Τζερόνιμο Στίλτον

Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας
Τα εγκαίνια των επιστημονικών εργαστηρίων είναι ο λόγος που εκείνο το πρωινό Δευτέρας του Σεπτέμβρη, έφερε τον Τζερόνιμο Στίλτον στο σχολείο του ανιψιού του, Βενιαμίν. Μη νομίζετε ότι απλά θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Όχι βέβαια! Έχει κεντρικότατο ρόλο στα δρώμενα που θα λάβουν χώρα.


Σε λίγο θα πρέπει:
1) να διασχίσω μια αίθουσα γεμάτη κόσμο περπατώντας σε ένα κόκκινο χαλί (και μάλιστα χωρίς να σκοντάψω),
2) να βγάλω λόγο μπροστά σε ένα σωρό ποντικούς, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά κανάλια (και μάλιστα χωρίς να κομπιάσω),
3) και να κόψω την κορδέλα των εγκαινίων (και μάλιστα χωρίς να κόψω τα χέρια μου)!

Άμοιρε φοβητσιάρη και αγαπημένε μου Τζερόνιμο, πως θα τα καταφέρεις όλα αυτά; Κι όμως, μια χαρά τα κατάφερε!


Παρά το άγχος και τον φόβο μου, αυτό το πρωινό όλα έμοιαζαν να δουλεύουν ρολόι.
Ανέβηκα τις σκάλες χωρίς να σκοντάψω…
(…)
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων και όλων των τηλεοπτικών καναλιών της Ποντικονήσου, δεν κόμπιασα ούτε μία φορά, ούτε μία!
(…)
Και όταν έφτασε η στιγμή να κόψω την κίτρινη κορδέλα για να εγκαινιάσω τα καινούργια υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια, δεν έκοψα τα χέρια μου, δεν πετσόκοψα τα μουστάκια μου και δεν μπλέχτηκα με την κορδέλα… Απίστευτο!

Όμως η μέρα -μια περιπετειώδης ημέρα- βρίσκεται ακόμα στην αρχή της. Τι προμηνύει άραγε αυτό το μεγάλο μπλε σπυρί που εμφανίστηκε στη μύτη της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου;

Χμ! Μου φαίνεται ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στην Ποντικόνησο! Ευτυχώς που ο Στίλτον είναι “μανούλα” στο να ξεδιαλύνει μυστήρια. Ας τον ακολουθήσουμε σε αυτήν την νέα περιπέτεια που θα είναι φανταστική και… μπλε! Α! Μην το ξεχάσω! Μαζί του θα είναι και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ και παλιός φίλος του Τζερόνιμο, ο Ηρακλής Ποτιρό. Έτοιμοι; Φύγαμε!

Όλες τις λεπτομέρειες της νέας αυτής φανταστικής περιπέτειας του αγαπημένου μας ήρωα, θα τις απολαύσετε στο «Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας» του Τζερόνιμο Στίλτον. Κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Κέδρος και σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Μέσα από το υπέροχο κείμενο και την εξαίσια εικονογράφηση του βιβλίου, οι μικροί και μεγάλοι (γιατί να το κρύψουμε άλλωστε) αναγνώστες του, θα έρθουν σε επαφή με το κόσμο της επιστήμης και των εργαστηρίων. Αλλά πάνω απ’ όλα θα αποκομίσουν ένα πολύ χρήσιμο για την ζωή τους ηθικό δίδαγμα. Ποιό είναι αυτό; Το ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αλλά για να την βρούμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Μέχρι την επόμενη περιπέτεια του αγαπημένου μας ήρωα σας χαιρετώ και σας προτρέπω να αναζητήσετε και να απολαύσετε και αυτό του το βιβλίο. Καλή ανάγνωση!

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ

“Συναγερμός στην Ποντικούπολη! Μια περίεργη επιδημία απειλεί την υγεία όλων των ποντικών! Κάλεσα λοιπόν αμέσως τον καθηγητή Ποντικόσφκι, τον πιο φημισμένο επιστήμονα και ερευνητή στην Ποντικόνησο, που αμέσως στρώθηκε στη δουλειά μαζί με την επιστημονική του ομάδα για να ανακαλύψει τον τρόπο θεραπείας. Όμως κάποιοι προσπαθούν να τον εμποδίσουν. Σίγουρα θα χρειαστώ τη βοήθεια του Ηρακλή Ποντιρό σ’ αυτή την υπόθεση…”

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.