Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία, Πία Πεντεβίλα .: Βιβλία .: Ματιά
 

Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία, Πία Πεντεβίλα

Από τις εκδόσεις Κεντικελένης, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο κατασκευών “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, σε μετάφραση -από τα γερμανικά- της Κυριακής Καρανάτσιου.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία, Πία Πεντεβίλα
Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία, Πία ΠεντεβίλαΚαλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία, Πία Πεντεβίλα

Κριτική και εντυπώσεις

Το παιδικό βιβλίο “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο κατασκευών. Με τη βοήθειά του, θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, δημιουργώντας μαζί του πανέμορφα χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι και την σχολική τάξη, εμπνευσμένα από την άνοιξη και το Πάσχα!

Είναι ένα εξαίσιο εργαλείο και για τους δασκάλους -απαραίτητο για την κάθε τάξη νηπιαγωγείου, κάθε τάξη δημοτικού σχολείου- μιας και τα πατρόν που περιέχει το βιβλίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά! Η νέα γενιά δημιουργικών βιβλίων TOPP έχει -με την καθιερωμένη πια ποιότητα της- ακόμη περισσότερο περιεχόμενο!

Στις σελίδες του οι μικροί χειροτέχνες θα βρουν βασικές οδηγίες, τεχνάσματα, πίνακες συμβόλων και συμβουλές έτσι οργανωμένα ώστε να τα βρίσκουν δια μιας. Το βιβλίο αυτό διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά επιθυμιών και προτάσεων από αναγνώστες, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό για δημιουργικές και διασκεδαστικές κατασκευές. Ακόμα και τα περιεχόμενά του είναι εικονογραφημένα. Όσο για το τέλος του βιβλίου; Εκεί υπάρχει μια εύχρηστη ειδική θήκη με τα πατρόν σε φυσικό μέγεθος!

Η φροντίδα όμως των εκδόσεων Κεντικελένης δεν σταμάτησε στη υλοποίηση και κυκλοφορία αυτού του παιδικού βιβλίου. Σε περίπτωση που κάπου δυσκολευτούμε, μας δίνουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί τους έτσι ώστε να μας στείλουν με e-mail ένα αρχείο που θα έχει ακόμη αναλυτικότερες οδηγίες, συμβουλές και κατασκευές! Μοναδικό!

Πριν όμως ρίξουμε μια αναλυτική ματιά στις σελίδες του, για να δούμε λίγο τι μας λέει η ταλαντούχα δημιουργός του…


Καλωσόρισες άνοιξη!
Αρνάκια, λαγουδάκια, κοτούλες και πολλές άλλες χαριτωμένες συντροφιές μαζεύτηκαν σε αυτό το βιβλίο για να καλωσορίσουν την άνοιξη. Μικροσκοπικές αυγοπασχαλίτσες κρυφοκοιτάζουν μέσα από δωροκουτάκια. Κουκουβάγιες προσγειώθηκαν πάνω σε ανοιξιάτικα πακέτα. Κοτοπουλάκια σουλατσάρουν ανάμεσα σε κρινάκια πάνω στα παράθυρα και ο σούπερ λαγός είναι έτοιμος για μεγάλες περιπέτειες.

Οι χαρούμενες, πολύχρωμες φιγούρες φτιάχνονται πολύ γρήγορα από χαρτί. Χάρη στα λεπτομερή πατρόν, ακόμη και τα μικρά παιδιά, με λίγη μόνο καθοδήγηση, θα πετύχουν τέλεια τα μικρά προσωπάκια και τις λεπτεπίλεπτες κατασκευές.

Για να τα χαρούμε όλα αυτά, πρώτα από όλα, θα πρέπει να μεταφέρουμε από τα πατρόν, πάνω σε χοντρό ρυζόχαρτο τα σχέδια. Για το πως το κάνουμε αυτό θα κοιτάξουμε στην σελίδα που με λόγια και με εικόνες μας δείχνει πως “Έτσι δουλεύουμε…”.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τις “TOPP-Υποδείξεις” για το πως μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές τις κατασκευές μας φτιάχνοντας σκίαση, χρωματίζοντας τα χαρτιά, ή και διπλώνοντας το χαρτόνι ώστε να μας δώσει υπέροχες υφές!

Κατόπιν, κάτω από το τίτλο “… έτσι μπορούμε να κατασκευάζουμε”, βρίσκουμε απλές οδηγίες για το πως μπορούμε να διαμορφώνουμε τα χαρακτηριστικά των προσώπων.

Με έξυπνα σκίτσα-σημάνσεις, μαθαίνουμε πως θα επιλέγουμε τις κατασκευές ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους, όπου ένα χεράκι δηλώνει μια απλή κατασκευή, δύο χεράκια δηλώνουν μία λίγο πιο δύσκολη και τρία χεράκια μία αρκετά δύσκολη κατασκευή.

Στη συνέχεια βρίσκουμε εικονογραφημένα και γραπτά τα “Υλικά και εργαλεία” που θα χρειαστούμε. Ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, ρυζόχαρτο, καρμπόν, μπατονέτες, πινέλο, καλαμάκι, υγρή κόλλα, χάρακας, ψαλίδι είναι μερικά από αυτά.


Αγοράστε το “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, κάνοντας κλικ εδώ!


Και τώρα είστε έτοιμοι; Φτάσαμε στα περιεχόμενα!

Γλυκό κοτοπουλάκι
Λαγός και λαγουδίνα
Ζουζούνια στα κουτάκια
Στην αγορά με τη μαμά
Πρωινή γυμναστική
Χαριτωμένες κουκουβάγιες
Πολύχρωμες μάσκες
Μικρά κοτοπουλάκια
Χαριτωμένες πεταλούδες
Χαρούμενες κοτούλες
Τα πουλιά φτερουγίζουν
Λουλουδένιο όνειρο
πασχαλινό καλαθάκι
Παρέα από κοτοπουλάκια
Κουνελάκια και κοτοπουλάκια
Καρότο – αυτοκίνητο
Χαρούμενη γιρλάντα

Ναι! Πολύ γλυκούτσικα ακούγονται, μα αλήθεια, ένα ξεφύλλισμα θα σας πείσει για το πόσο πανέμορφες είναι αυτές οι κατασκευές!

Στο πάνω μέρος της αριστερής σελίδας, κάθε κατασκευής, υπάρχει το σήμα με τον βαθμό δυσκολίας της. Κάθε κατασκευή έχει την ονομασία της, εικόνες από λεπτομέρειές της, καθώς επίσης και μικρά κόλπα για καλύτερο αποτέλεσμα. Αναφέρεται επίσης το ύψος του θέματος και των επιμέρους κατασκευών, τα υλικά που χρειαζόμαστε, το Μοτίβο Πατρόν καθώς και η θέση του Πατρόν. Στη συνέχεια υπάρχουν σε αριθμημένα βήματα αναλυτικά μα και σύντομα όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να έχουμε σαν αποτέλεσμα την υπέροχη εικόνα της κατασκευής που βλέπουμε ολοσέλιδη στην διπλανή των οδηγιών σελίδα. Επιπλέον, υπάρχουν και προτάσεις για το πως μπορούμε να συνδυάσουμε δύο κατασκευές ώστε να κάνουμε μια πιο εντυπωσιακή σύνθεση χωρίς κόπο αλλά με έξυπνο τρόπο!

Χίλια δυο υπέροχα διακοσμητικά -και όχι μόνο- μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό το βιβλίο για οδηγό!

Πανέμορφα κοτοπουλάκια, πασχαλινά αυγουλάκια, ένα ταιριαστό ζευγάρι αυτό του λαγού και της λαγουδίνας, οι πιο πρωτότυπες αυγοθήκες για τα πασχαλινά -και όχι μόνο- αυγά ή αλλιώς χαριτωμένοι κουβαλητές – ζουζούνια στα κουτάκια! 😊 Μια μαμά κότα με τα κοτοπουλάκια τους και το πασχαλινό τους καλαθάκι πάνε στην αγορά! 😊 Ο πασχαλινός λαγός με τα αρνάκια κάνουν πρωινή γυμναστική!

Χαριτωμένες κουκουβάγιες μας προσφέρουν μικρά δώρα ή αλλιώς έξυπνες ιδέες για το πως να φτιάξουμε υπέροχο κουτάκι ή τσάντα κουκουβάγια, ώστε να προσφέρουμε με έναν πρωτότυπο τρόπο τα δώρα μας ή να στολίσουμε το δωμάτιό μας! 😊 Πολύχρωμες μάσκες για τα πρωινά αυγά ή πως να στολίσουμε το καθημερινό ή το πασχαλινό μας τραπέζι με αυγά που φορούν μάσκες! 😊 Μικρά κοτοπουλάκια κάνουν τα πρώτα τους βήματα!

Μια διακόσμηση για δώρο έχουν να μας προτείνουν οι χαριτωμένες πεταλούδες που φέρνουν την άνοιξη! 😊 Μα η άνοιξη είναι για όλα τα ζώα, είναι και για τις χαρούμενες κοτούλες που την απολαμβάνουν διακοσμώντας τα παράθυρα του σπιτιού ή της τάξης μας! 😊 Τα πουλιά φτερουγίζουν πάνω από τα λουλούδια, μια ρομαντική κατασκευή που με την βοήθεια λεπτών και φίνων χαρτιών δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Λουλουδένιο όνειρο, μια κατασκευή για την γιορτή της μητέρας ή αλλιώς πως με πολύ λίγα, απλά και πανεύκολο να βρεθούν υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια υπέροχη λουλουδένια κατασκευή και να ευχαριστήσουμε την μαμά μας. 😊 Ένα πασχαλινό καλαθάκι με κουνελάκι και αυγά! 😊 Μια υπέροχη θήκη και ένα κουνελάκι που έχει φτιαχτεί με πολλή προσοχή και αγάπη επιφορτισμένο να κρατά τα πασχαλινά αυγά μας! 😊 Είναι τόσο όμορφο που και μετά το Πάσχα θα το χρησιμοποιούμε για να κρατά τα μικροπράγματα του γραφείου μας ή ακόμα ακόμα και, γιατί όχι; σοκολατένια αυγά!

Μια παρέα από παιχνιδιάρικα κοτοπουλάκια που μόλις βγήκαν από τα αυγά τους μπορούν να διακοσμήσουν, αλλά μπορούν να γίνουν και αυγοθήκες ή κρίκος που θα έχει την χαρτοπετσέτα ή το όνομα του κάθε καλεσμένου μας στο γιορτινό τραπέζι. 😊 Κουνελάκια και κοτοπουλάκια με δώρα στην κοιλιά τους! 😊 Είναι τόσο χαριτωμένα και μπορούμε να τα κατασκευάσουμε από παλιές αυγοθήκες και λίγα ακόμη υλικά! 😊 Ένα καροτο-αυτοκίνητο τρέχει στο πρωινό τραπέζι! Έχει για επιβάτες του δύο πασχαλινά λαγουδάκια και διακοσμεί υπέροχα τον χώρο μας! 😊 Μια χαρούμενη γιρλάντα με διάφορα σημαιάκια μας καλωσορίζει και μας εντυπωσιάζει!


Αγοράστε το “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, κάνοντας κλικ εδώ!


Το “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό, εύκολο στην χρήση του, γεμάτο με υπέροχες κατασκευές που η ύπαρξη αναλυτικών πατρόν κάνουν απίστευτα εύκολη την δημιουργία τους. Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια που υπάρχει στις κατασκευές, είναι έτοιμη για χρήση στο πατρόν! Έχει ακόμη και πατρόν για τα κουτιά και τα κουτάκια που γίνονται. Οπότε είτε παιδί ή γονιός είτε εκπαιδευτικός μπορεί εύκολα να συνδυάσει με φαντασία κομμάτια του πατρόν και να φτιάξει κι άλλες, δικές του συνθέσεις και κατασκευές της άνοιξης!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αποκτήσετε, να συγκεντρώσετε τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζονται και να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας πολλές πολλές διασκεδαστικές ώρες που θα σας χαρίσουν -πέρα από ευτυχία- και υπέροχες χειροποίητες -από τα χεράκια τους- κατασκευές!

Είναι τέλειο!!!

Οπισθόφυλλο

Έξυπνες ιδέες… για την Άνοιξη και το Πάσχα

Καλωσόρισες Άνοιξη!! Αρνάκια, λαγουδάκια, κοτούλες ζουζούνια, κουκουβάγιες, χαριτωμένες πεταλούδες, πασχαλινά καλαθάκια και πολλές άλλες χαριτωμένες συντροφιές μαζεύτηκαν σ’ αυτό το βιβλίο για να καλωσορίσουν την Άνοιξη.

Οι πιο όμορφες κατασκευές για το νηπιαγωγείο, το σχολείο και το σπίτι! Έτσι γίνεται το Πάσχα πραγματικά ωραίο.

Εύκολες και δημιουργικές ιδέες με οδηγίες βήμα-βήμα και πατρόν σε φυσικό μέγεθος σας φέρνουν το Πάσχα και την Ανοιξιάτικη φρεσκάδα.

Κατασκευές με γρήγορη επιτυχία.

Νέα γενιά έξυπνων βιβλίων κατασκευών. Πρακτική θήκη για πατρόν.


Αγοράστε το “Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία”, της Πία Πεντεβίλα, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Καλό Πάσχα! Νέες ιδέες με φαντασία
Fröhliches Frühlingsbasteln

Υπότιτλος βιβλίου

Έξυπνες κατασκευές για όλο το χρόνο με πατρόν

Συγγραφέας

Πία Πεντεβίλα
Pia Pedevilla

Μετάφραση

Κυριακή Καρανάτσιου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Κεντικελένης

Ημερομηνία έκδοσης

2016

Αριθμός σελίδων

48

ISBN

978-960-7160-40-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.