Καθώς ψυχορραγώ .: Βιβλία .: Ματιά
 

Καθώς ψυχορραγώ

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Φώκνερ Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας Εκδόσεις Κέδρος Επανέκδοση Ξένη Πεζογραφία ISBN 978-960-04-4215-1 Σελ. 304 Τιμή: 16€ Δεκέμβριος 2011 Ένας πατέρας και τα πέντε παιδιά του –τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι– μαστορεύουν το κιβούρι […]

Γράφει: Matia Gr
Καθώς ψυχορραγώ

Καθώς ψυχορραγώ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Φώκνερ
Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας
Εκδόσεις Κέδρος
Επανέκδοση
Ξένη Πεζογραφία
ISBN 978-960-04-4215-1
Σελ. 304
Τιμή: 16€
Δεκέμβριος 2011

Ένας πατέρας και τα πέντε παιδιά του –τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι– μαστορεύουν το κιβούρι της πεθαμένης γυναίκας του και μητέρας τους για να το μεταφέρουν από τη μια άκρη στην άλλη της επαρχίας Γιοκναπατάουφα του Αμερικάνικου Νότου, μέσα από χίλιες περιπέτειες, κινδύνους και κωμικοτραγικά περιστατικά, όπου η βρωμιά και η απανθρωπιά που συγκλόνιζαν το Νότο δίνονται ανάγλυφα.
Το έργο αυτό ο Φώκνερ το έγραψε νέος (το 1929), δουλεύοντας νυχτοφύλακας, ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις τέσσερις το πρωί, μέσα σε έξι βδομάδες. Σήμερα θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.