Μαύρα γυαλιά .: Βιβλία .: Ματιά
 

Μαύρα γυαλιά

Sébastien Japrisot Μετάφραση: Εύη Βόγκλη Εκδόσεις Κέδρος Ξένη Πεζογραφία: σειρά ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ ISBN: 978-960-04-4216-8 Σελ. 344 Τιμή: 14.90€ Μάρτιος 2013 Τίτλος πρωτοτύπου: «La dame dans l’auto avec des lunettes» Η κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ […]

Γράφει: Matia Gr
Μαύρα γυαλιά

Μαύρα γυαλιά
Sébastien Japrisot
Μετάφραση: Εύη Βόγκλη
Εκδόσεις Κέδρος
Ξένη Πεζογραφία: σειρά ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ
ISBN: 978-960-04-4216-8
Σελ. 344
Τιμή: 14.90€
Μάρτιος 2013
Τίτλος πρωτοτύπου: «La dame dans l’auto avec des lunettes»

Η κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ φοράει μαύρα γυαλιά, μαντίλι στα μαλλιά και κρατάει όπλο. Είναι όμορφη και ξανθιά, μύωψ, συναισθηματική, άλλοτε ψεύτρα και άλλοτε ειλικρινής, αποφασισμένη, μοιραία, ύποπτη…

Ο Σεμπαστιέν Ζαπριζό, κορυφαίος στυλίστας της αστυνομικής λογοτεχνίας, αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που αναζητά τον ίδιο της τον εαυτό· γίνεται η τραγική ηρωίδα που βιώνει μια απίστευτα δραματική και αλλόκοτη εμπειρία, κατά την οποία, σιγά σιγά, μεταμορφώνεται σε μια περσόνα, πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ πιο γοητευτική. Η απόδρασή της από τον συμβατικό κόσμο της καθημερινότητας σ’ εκείνον της ανομίας θα ενεργήσει πάνω της απελευθερωτικά.

Ατμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Μαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Ο Σεμπαστιέν Ζαπριζό, συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1931 στη Μασσαλία και πέθανε το 2003 στο Βισί της Γαλλίας. Στα δεκαεφτά του εξέδωσε με το πραγματικό του όνομα (Jean-Baptiste Rossi) το πρώτο του μυθιστόρημα Le mal partis. Ύστερα από μια περίοδο στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε διάφορα επαγγέλματα –μεταφραστής και διαφημιστής, μεταξύ άλλων–, επέστρεψε στη λογοτεχνία με το Διαμέρισμα δολοφόνων (1962) και το Παγίδα για τη Σταχτοπούτα (1963).
Τα δύο αυτά έργα, όπως και Το φονικό καλοκαίρι, Ο ταξιδιώτης της βροχής, Οι ατέλειωτοι αρραβώνες, κ. ά. μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Όλα τα μυθιστορήματά του γνώρισαν επιτυχία και θεωρείται από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς ανά τον κόσμο.
Από τις εκδόσεις Κέδρος στη σειρά ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Παγίδα για τη Σταχτοπούτα και Το φονικό καλοκαίρι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.