«Απόρρητος φάκελος: Κοίλη Γη», Ιωάννης Γιαννόπουλος

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου του βιβλίου «Μυστική Αθήνα και Αττική», ο γνωστός πια ερευνητής Γιάννης Γιαννόπουλος έρχεται να μας αιφνιδιάσει ευχάριστα με ένα δεύτερο και ακόμα πιο εντυπωσιακό. Πιστός, πάντοτε, υποστηρικτής της […]

Γράφει: Matia Gr
«Απόρρητος φάκελος: Κοίλη Γη», Ιωάννης Γιαννόπουλος
Tags

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου του βιβλίου «Μυστική Αθήνα και Αττική», ο γνωστός πια ερευνητής Γιάννης Γιαννόπουλος έρχεται να μας αιφνιδιάσει ευχάριστα με ένα δεύτερο και ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Πιστός, πάντοτε, υποστηρικτής της έρευνας που βασίζεται στην αμεσότητα των προσωπικών μας βιωμάτων και ταυτόχρονα άσπονδος εχθρός τής θεωρητικολογίας “από την καρέκλα ενός γραφείου”, ο συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας, για πρώτη φορά, τις εκπληκτικές του εμπειρίες και τις αναζητήσεις ετών σχετικά με την υπόθεση της Κοίλης Γης.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα του εκδότη στο δεύτερο βιβλίο του γνωστού τοις πάσι Ιωάννη Γιαννόπουλου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2000 από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Θέμα του, όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τα προλεγόμενα, είναι η Κοίλη Γη! Θεωρία ή πραγματικότητα; Αλήθεια ή ψέμα; Αυτό διερευνά ο συγγραφέας στις σχεδόν 300 σελίδες αυτού του πονήματος του. Σελίδες γεμάτες όχι μόνο από βιβλιογραφικές αναφορές και σκέψεις αλλά από πραγματική έρευνα έξω από γραφεία και βιβλιοθήκες. Όπως άλλωστε κάνει πάντα, ο κύριος Γιαννόπουλος αναζητά την αλήθεια -κυρίως- εκεί έξω… εκεί που κρύβεται ή -ίσως- εκεί που την κρύβουν!

Είστε έτοιμοι για ένα εκπληκτικό ταξίδι στα… έγκατα της γης; Θαυμάσια! Προσδεθείτε και φύγαμε… Τι μας περιμένει; Επιγραμματικά, τα παρακάτω:

– Η αρχή… κάπου κοντά στην Αταλάντη, την δεκαετία του ‘80.
– Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης του συγγραφέα.
– Τι είμαστε; Από που ερχόμαστε; Που πάμε;
– Ο Georg Müller, ο Curt Waldheim και οι έρευνες των Ναζί στην Ελλάδα (Δίστομο, Δελφοί, Δήλος) πριν αλλά και κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.
– Οι Υπερβόρειοι
– Αρχαίες παραδόσεις, μύθοι και θρύλοι διαφορών λαών που σχετίζονται με την Κοίλη Γη.
– Η Φυλή που θα μας Διαδεχθεί (The Coming Race), του λόρδου Λύττον (Bulwer Lytton).
– Σπήλαια-πύλες καθώς και περίεργα φαινόμενα και ευρήματα στο Θιβέτ.
– Οι εξερευνήσεις του συγγραφέα σε ξεχωριστούς τόπους του Ελλαδικού χώρου (Δίστομο, Αργολίδα, ακρωτήριο Ταίναρο) αλλά και σε μέρη στο εξωτερικό (Αγγλία).
– Οι Γερμανικές “δραστηριότητες” στην Ανταρκτική λίγο πριν την έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
– Ο ναύαρχος Richard E. Byrd και οι εξερευνητικές αποστολές του στις πολικές περιοχές.
– Τι υπάρχει στο εσωτερικό της Κοίλης Γης.
– Παυσανίας, Διόδωρος ο Σικελιώτης και Εκαταίος ο Μιλήριος.

Τα παραπάνω, αλλά και άλλα πολλά, θα βρείτε στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου, «Απόρρητος φάκελος: Κοίλη Γη». Ο συγγραφέας-ερευνητής είναι βέβαιος ότι ο πλανήτης που μας φιλοξενεί είναι κοίλος και στο εσωτερικό του ζουν έμβια όντα καθώς και μεγάλη ποικιλία ζώων και φυτών. Προσωπικά δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι έτσι έχουν τα πράγματα αλλά είναι γεγονός ότι τα επιχειρήματά του συγγραφέα δεν στερούνται ούτε λογικής ούτε σοβαρότητας. Όπως και να έχει πάντως, η ανάγνωση του «Απόρρητος φάκελος: Κοίλη Γη» είναι ένα εξαίσιο ταξίδι στο μυστήριο που θα απολαύσετε κάθε του παράγραφο!

Θα ήθελα, δε, να κλείσω αυτή την παρουσίαση με λίγα λόγια του κυρίου Γιαννόπουλου από τον επίλογο του βιβλίου του, τα οποία θεωρώ ότι είναι θησαυρός. Να τι γράφει…


Η έρευνα για την Κοίλη Γη μας πηγαίνει στα πρώτα βήματα της Ιστορίας, στα πρώτα βήματα του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ότι ήταν ο μόνος που μάθαινε και προόδευε όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους αδελφούς λαούς του κόσμου. Έτσι, αναμφισβήτητα είναι αυτός που βοήθησε τους άλλους λαούς να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν το δικό τους πολιτισμό. Να ο λόγος που τον ζήλεψαν και τον εχθρεύτηκαν άλλοι δυνατοί τής Γης και μάλιστα τόσο πολύ που ακόμη και την Ιστορία του προσπαθούν να την κάνουν τόσο νέα όσο και η δική τους. Η έρευνα μας βοηθά να τοποθετήσουμε την Ιστορία μας στα πραγματικά χρονικά πλαίσια της, που αποδεικνύονται πιο παλαιά ακόμα και απ’ αυτά της Μυθολογίας μας.

[grbk http://www.greekbooks.gr/giannopulos-ioannis.person%5D

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα