META THN AΠΟΛΥΣΗ .: Βιβλία .: Ματιά
 

META THN AΠΟΛΥΣΗ

Jim Kokoris Εκδόσεις Μεταίχμιο Νέα σειρά: TΟ ΜΗΛΟ Ανθρώπινες ιστορίες, αξέχαστες αναγνώσεις Μετάφραση:  Μάνος Τζιρίτας ISBN: 978-960-501-663-0 Σελ.: 424 Τιμή: 16,60€ Ο Τσάρλι Μπέικερ είναι ένας νευρωτικός αλλά γοητευτικός πενηντάχρονος, ένα εργασιομανές στέλεχος διαφημιστικής […]

Γράφει: Matia Gr
META THN AΠΟΛΥΣΗ

META THN AΠΟΛΥΣΗJim Kokoris
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Νέα σειρά: TΟ ΜΗΛΟ
Ανθρώπινες ιστορίες, αξέχαστες αναγνώσεις
Μετάφραση:  Μάνος Τζιρίτας
ISBN: 978-960-501-663-0
Σελ.: 424
Τιμή: 16,60€

Ο Τσάρλι Μπέικερ είναι ένας νευρωτικός αλλά γοητευτικός πενηντάχρονος, ένα εργασιομανές στέλεχος διαφημιστικής που τα έχει όλα: εντυπωσιακό σπίτι σε περιζήτητο προάστιο, έναν εξίσου εντυπωσιακό μισθό, την «απαιτούμενη» όμορφη σύζυγο και έναν γιο με εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο. Όλα θα καταρρεύσουν όταν ο Τσάρλι απολυθεί. Σε μια και μόνο στιγμή η ζωή τον μετατρέπει από εταιρικό Τιτάνα σε έναν ακόμα άνεργο.
Για τον Τσάρλι ένας κόσμος χωρίς εργασία είναι πραγματικά πάρα πολύ παράξενο μέρος. Αντί λοιπόν να ανακοινώσει στην οικογένειά του τα δυσάρεστα νέα, ο Τσάρλι φεύγει κάθε πρωί από το σπίτι του και περνά όλη του τη μέρα στα γραφεία μιας εταιρείας ευρέσεως εργασίας μαζί με μια ομάδα εξίσου απελπισμένων ανέργων. Καθώς ο Τσάρλι ξεκινά απρόθυμα το ταξίδι του προς την αυτογνωσία, θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ζωή και μετά την απόλυση…
Αστείο, δηκτικό και αληθινό, το βιβλίο Μετά την απόλυση μας προσφέρει μια μοναδική ματιά στην ψυχή του σύγχρονου εργαζόμενου.

Το βιβλίο εντάσσεται σε μια νέα σειρά με τίτλο TΟ ΜΗΛΟ με ανθρώπινες ιστορίες για αξέχαστες αναγνώσεις. Η σειρά περιλαμβάνει απολαυστικά μυθιστορήματα που θα συγκινήσουν και θα αγαπηθούν. Συναρπαστικές, έντονες ιστορίες από ποιοτικούς συγγραφείς που ψυχαγωγούν και ελαφραίνουν την καρδιά.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αν θέλετε να ξαναθυμηθείτε τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή, διαβάστε αυτό το βιβλίο. Η βόλτα στα πάνω και στα κάτω της ζωής του Τσάρλι Μπέικερ θα σας μείνει αξέχαστη.
BookPage

Διεισδυτικός και συμπονετικός παρατηρητής, ο Kokoris γράφει με υποδόριο και σαρδόνιο χιούμορ, αποκαλύπτοντας τις ματαιωμένες προσδοκίες μας και τα τρωτά μας σημεία, τόσο πρόδηλα και βασανιστικά σήμερα, στη χαλεπή μας εποχή.
Booklist

  Papahanaumokuakea, Marine National Monument, Hawaii, USA, North Pacific

Ο Kokoris με τον Τσάρλι δημιούργησε έναν «ανεπαρκή» σύζυγο και έναν απελπισμένο πατέρα με τον οποίο ο αναγνώστης θα ταυτιστεί. Ο ήρωας προσπαθεί να βρει την ασφάλεια και την ευτυχία μέσα από τη δουλειά, αλλά διαπιστώνει ότι μάλλον πρέπει να την αναζητήσει αλλού.
Publisher’s Weekly

Είμαστε όλοι σαν τον ήρωα του Kokoris, τον Τσάρλι: φοράμε τις παρωπίδες μας, επιδιώκουμε αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε και όταν το αποκτάμε, τότε καταλαβαίνουμε πως προσπεράσαμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Εξαιρετικό!
Patricia Wood, συγγραφέας

Ο Jim Kokoris είναι συγγραφέας δύο ακόμα πολύ επιτυχημένων μυθιστορημάτων: Rich part of life, το οποίο μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες και τιμήθηκε με το Friends of American Writers Award, και Sister North. Κείμενα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα Chicago Tribune Sunday Magazine, USA Weekend, Chicago Sun-Times και Reader’s Digest. Ζει με τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του σε ένα προάστιο του Σικάγο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.