«Ο γιγαντοκυνηγός», Δημήτρης Μελικέρτης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ο γιγαντοκυνηγός», Δημήτρης Μελικέρτης

Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Μελικέρτη είναι το «Ο γιγαντοκυνηγός» και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη τον Μάιο του 2017.

Γράφει: Matia Gr
«Ο γιγαντοκυνηγός», Δημήτρης Μελικέρτης

Υπόθεση βιβλίου

Ποιός είναι ο γιγαντοκυνηγός; Μα…


Ο ΤΖΕΪΜΣ ΚΑΡΟΥΝ ήταν Γιγαντοκυνηγός στο επάγγελμα. Έχοντας αιχμαλωτίσει ούτε λιγότερους ούτε περισσότερους από εκατόν εβδομήντα τέσσερις Γίγαντες, θεωρούνταν ο γενναιότερος άνθρωπος στο χωριό όπου ζούσε. Τον τιμούσαν μάλιστα οι συγχωριανοί του ως ήρωα, κι είχαν τοποθετήσει ένα μεγάλο άγαλμά του στην κεντρική πλατεία, απ’ όπου περνούσαν όλοι για να το θαυμάσουν. Διασημότητα, βλέπεις.

Διασημότητα και δικαίως! Δεν είναι μικρό πράγμα να συλλαμβάνεις αυτούς τους σκανταλιάρηδες γίγαντες, που όλο ζημιές κάνουν, και να προστατεύεις όλους τους συντοπίτες σου; Αυτός είναι και ο λόγος που ο βασιλιάς του χωριού είχε παντρέψει την μονάκριβη κόρη του -τη Μελοντί- με τον Τζέιμς.

Όλα κυλούσαν αρμονικά στη ζωή του χωριού αλλά και του ζευγαριού, με εξαίρεση τα νυχτερινά κλάματα των φυλακισμένων γιγάντων. Αυτά δεν άφηναν την ευαίσθητη πριγκίπισσα να κοιμηθεί το βράδυ, πράγμα που δεν συνέβαινε βέβαια με τον σύζυγό της. Γιατί είπαμε κυλούσαν και όχι κυλούν; Χα…

Ένα πρωί η ηρεμία εγκατέλειψε το μικρό χωριό και τον γιγαντοκυνηγό του. Η Μελοντί είχε εξαφανιστεί! Πίσω από αυτό το τραγικό γεγονός δεν μπορεί παρά να βρίσκονται οι γίγαντες! Πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούν για να σώσουν την πριγκίπισσα και φυσικά πρώτος απ’ όλους ο Καρούν!

Θα τα καταφέρει να βρει την γυναίκα του και να την φέρει σώα και αβλαβή στη συζυγική εστία; Τι εμπόδια θα συναντήσει; Θα τον βοηθήσει άραγε κανείς;

Όλα αυτά θα διαλευκανθούν στις σελίδες του «Ο γιγαντοκυνηγός»… σπεύσατε…


Αγοράστε το βιβλίο «Ο γιγαντοκυνηγός», του Δημήτρη Μελικέρτη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Τα παραμύθια είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις χρήσιμα μηνύματα στα παιδικά μυαλουδάκια, ενώ ταυτόχρονα τα διασκεδάζεις! Αυτόν τον ωφέλιμο σκοπό υπηρετεί άριστα και το σύγχρονο παραμύθι υπό τον τίτλο «Ο γιγαντοκυνηγός».

Ο ταλαντούχος συγγραφέας του, ο Δημήτρης Μελικέρτης, έχει καταφέρει μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα -γεμάτη αγωνία και ανατροπές- και ευχάριστη παιδική ιστορία να μιλήσει στις τρυφερές ψυχές για πράγματα που θα συναντήσουν σε όλη τους την ζωή. Για πράγματα θετικά όπως η αγάπη, ο αγώνας, η πίστη, η ανθρωπιά και η διαφορετικότητα. Αλλά και για τις αρνητικές πλευρές του ανθρώπινου χαρακτήρα όπως η αλαζονεία, η σκληρότητα και ο ρατσισμός.

Έχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα Υπέροχο Παραμύθι, το «Ο γιγαντοκυνηγός», του Δημήτρη Μελικέρτη, θα έχει -είμαι βέβαιος- ένα μακρύ ταξίδι στη θάλασσα της Παιδικής Λογοτεχνίας και, γιατί όχι, μετά από χρόνια θα συμπεριλαμβάνεται στα Κλασσικά Παραμύθια! Εύγε στον συγγραφέα του!

Βρείτε το, αγοράστε το και χαρίστε το σε κάθε μικρό αναγνώστη που αγαπάτε! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ο Τζέιμς Καρούν είναι Γιγαντοκυνηγός στο επάγγελμα. Δελεάζει Γίγαντες µε απίθανα µουροδολώµατα, τους παγιδεύει µε το µαγικό του δίχτυ και, στη συνέχεια, µεταφέροντάς τους µε το κάρο-κλουβί το οποίο σέρνουν φτερωτές λεοπαρδάλεις, τους φυλακίζει σ’ έναν τεράστιο λάκκο. Έχοντας αιχµαλωτίσει εκατόν εβδοµήντα τέσσερις Γίγαντες, είναι ήρωας και διασηµότητα στο χωριό των ανθρώπων. Ώσπου η σύντροφός του, η πριγκίπισσα Μελοντί, εξαφανίζεται και όλα δείχνουν πως πρόκειται για απαγωγή. Η ζωή του Τζέιµς Καρούν, των ανθρώπων και των Γιγάντων ανατρέπεται και θα χρειαστεί να δουν τον κόσµο µε άλλο βλέµµα…
Περιπέτεια, δράση, µυστήριο, αχαλίνωτη φαντασία, ξεκαρδιστικό χιούµορ και συγκινητικές ανατροπές συνθέτουν στις σελίδες του Γιγαντοκυνηγού ένα επικό παραµύθι µε µοντέρνα γραφή, το οποίο µιλά για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη, την ανθρωπιά, την αλαζονεία, την εµπιστοσύνη, την πίστη στον εαυτό µας και για τις επιλογές που καθορίζουν ποιοι πραγµατικά είµαστε.


Αγοράστε το βιβλίο «Ο γιγαντοκυνηγός», του Δημήτρη Μελικέρτη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο γιγαντοκυνηγός

Συγγραφέας

Δημήτρης Μελικέρτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Πατάκη

Ημερομηνία έκδοσης

Μάιος, 2017

Αριθμός σελίδων

63

ISBN

978-960-16-6882-6

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.