«Ο κύριος Χι», Άγγελος Χαριάτης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο κύριος Χι», Άγγελος Χαριάτης

Το νέο μυθιστόρημα του Άγγελου Χαριάτη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 Γράμματα, τον Απρίλιο του 2021, με τίτλο «Ο κύριος Χι».

«Ο κύριος Χι», Άγγελος Χαριάτης

Υπόθεση βιβλίου

Οι παίκτες των ομάδων μπήκαν στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα ήθελε πέντε αγωνιστικές για να τελειώσει. Όλα έδειχναν βάσει απόδοσης και αποτελεσμάτων ότι η ομάδα του Ολυμπιακού θα κατακτούσε με άνεση και στυλ την πρωτιά για άλλη μία χρονιά. Ήταν δεκαπέντε βαθμούς μπροστά, αρκούσε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα και θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, για δέκατη συνεχόμενη φορά.

Έλα όμως που η μπάλα είναι μερικές φορές πολύ ρουφιάνα… νόμος! Αυτό διαπίστωσαν και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της Ελλάδας εκείνη την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το Καραϊσκάκη ηττημένος με 0-2 από τον Απόλλωνα, που βρισκόταν στα βάθη της Α’ Εθνικής!

Είπαμε… η μπάλα είναι αναξιόπιστη ερωμένη! Και ως “αναξιόπιστη”, μερικές φορές κάνει τα “κόλπα” της μετά κι από λίγη “βοήθεια”… χρηματισμοί ή εκβιασμοί, δυστυχώς, βρίσκονται μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου, εντός και εκτός συνόρων!

Πολλοί χάρηκαν με την ήττα αυτή του Θρύλου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Σωτήρης Παπατριανταφύλλου, ο αθλητικογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Οξύμωρο θα μου πείτε. Ναι, κατά παράβαση των συνηθειών, ο Σωτήρης είναι φανατικός αντι-Ολυμπιακός, παρόλο που οι ώρες εργασίες του έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τα θέματα της ομάδας του Πειραιά.

Αρκετοί ήταν όμως και αυτοί που προβληματίστηκαν με το σκορ αυτό, ιδιαίτερα αφού προέκυψε μετά από δύο τραγικά λάθη ενός συγκεκριμένου παίκτη της ομάδας· αν ήταν όντως λάθη. Ένας από αυτούς που σκέφτονταν συνεχώς το πως προέκυψε αυτή η πανωλεθρία στο “τηγάνι”, είναι ο πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ και αλκοολικός, Άλκης Μπαμπαλής.

Όταν δε την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα χάλια της προηγουμένης…


Ο Άλκης Μπαμπαλής είδε το παιχνίδι. Κατάλαβε ότι είχε «διπλώσει» το ατυχές αποτέλεσμα. Ήταν βέβαιος ότι θα ζητούσαν τη βοήθεια του. Ήξεραν που θα τον βρουν. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Άλκης Μπαμπαλής ήταν έτοιμος να τραβήξει την πορεία του προς το μπαρ. Στο μπαρ που κάθε βράδυ ναυαγούσαν τα παλιοκάραβα της ζωής. Όταν κατέβαινες, τίποτα δεν είχε πια σημασία. Κατέβαινες στον βυθό και αυτό ήταν. Αφηνόσουν να βυθιστείς. Και αν δεν τα κατάφερνες μόνος σου, υπήρχαν χίλιοι τρόποι που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Οι κοπέλες, τα ποτά, η ορχήστρα, η μουσική.

Ο ντετέκτιβ όμως θα έπρεπε για λίγες μέρες να απαρνηθεί αυτά τα “μακροβούτια”. Όντως του ανατέθηκε η υπόθεση “απίστευτες και τραγικές ήττες του Ολυμπιακού”. Θα έπρεπε να βάλει όλη του την αστυνομική σκέψη που διέθετε, άλλα και τις γνωριμίες του, ώστε να δοθούν απαντήσεις, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και κυρίως να σταματήσει η κατρακύλα του ιστορικού αυτού ποδοσφαιρικού συλλόγου!

Ο Άλκης Μπαμπαλής ήταν ξανά στο δρόμο, αναζητώντας την αλήθεια…


Αγοράστε το «Ο κύριος Χι», του Άγγελου Χαριάτη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Ο τρόπος γραφής του Άγγελου Χαριάτη είναι πλέον γνωστός. Το «Ο κύριος Χι» είναι άλλωστε το ένατο μυθιστόρημά του.

Αυτή την φορά η πένα του συγγραφέα κινείται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όχι στον χώρο του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Αλλά, στο χώρο των μεγαλοπαραγόντων, των στοιχημάτων, των υπέρογκων ποσών και αρκετές φορές και των εκβιασμών.

Το «Ο κύριος Χι» είναι ένα μυθιστόρημα που θα διαβάσουν με ικανοποίηση όλοι οι πιστοί της στρογγυλής θεάς. Μέσα στις σελίδες του θα βρουν εκτός από ήρωες που δρουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, και κάποιες πρακτικές που όλοι γνωρίζουν γι’ αυτές και κανένας δεν μιλάει.

Ναι ναι ξέρω είναι μυθιστόρημα… η ιστορία του είναι φανταστική! Η τέχνη όμως, κάποιες φορές, αντιγράφει την ζωή. Το αν συμβαίνει αυτό στην περίπτωσή μας δεν γνωρίζω. Εσείς θα το κρίνετε, όταν διαβάσετε το «Ο κύριος Χι», του Άγγελου Χαριάτη.

Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια και έτοιμη να σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος προς τον Αττικό ουρανό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως άλλωστε και στη ζωή, η βεβαιότητα είναι μια αυταπάτη.
Τα –ανεξήγητα, βάσει της δυναμικής της ομάδας– αρνητικά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Ο Άλκης Μπαμπαλής –ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνομικός, αλκοολικός– μοιάζει να είναι ο ιδανικός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για τη λύση του γόρδιου δεσμού. Μέσα από τολύπες καπνού και σκληρό άρωμα αλκοόλ ο ιδιωτικός ερευνητής προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστήριου, να ενώσει τους κρίκους της αλυσίδας. Κοινωνοί στην προσπάθειά του ο παντοτινός φίλος από την υπηρεσία Τέλης κι ο «Ψείρας». Ο Βλαδίμηρος –ιδιοκτήτης γραφείου παράνομου στοιχηματισμού– αντιμετωπίζει με ουδετερότητα την κατάσταση, προσπαθώντας να μαντέψει τον τελικό νικητή. Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπατριανταφύλλου λειτουργεί υπό την πίεση των γεγονότων, αντιδρώντας σπασμωδικά. Την ίδια στιγμή αναλώσιμοι βοηθοί του κύριου Χι υπό την καθοδήγησή του εφαρμόζουν το μεγαλόπνοο σατανικό σχέδιό του.
Ο Άλκης Μπαμπαλής χωρίς την Παόλα που τα κάνει όλα ανακρίνει παίκτες, προπονητές, βάζοντας ψηφίδες στο μωσαϊκό του τρόμου. Έτοιμος να εμπλακεί στο σχέδιο του κύριου Χι, έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα, ώστε να επέλθει η λύση κι η προσωπική του κάθαρση.


Αγοράστε το «Ο κύριος Χι», του Άγγελου Χαριάτη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο κύριος Χι

Συγγραφέας

Άγγελος Χαριάτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις 24 Γράμματα

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2021

Αριθμός σελίδων

342

ISBN

978-618-201-182-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.