«Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα», Στίβεν Κινγκ - «Wizard and Glass», Stephen King .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα», Στίβεν Κινγκ – «Wizard and Glass», Stephen King

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς, ο συγγραφέας αφήνει την γραμμική εξέλιξη της μυθιστορίας του και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν.

Γράφει: Matia Gr
«Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα», Στίβεν Κινγκ – «Wizard and Glass», Stephen King

Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King, κυκλοφόρησε -από τις εκδόσεις Bell- το Σεπτέμβριο του 2004. Φέρει δε τον τίτλο «Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα – Wizard and Glass».

Υπόθεση βιβλίου

Το ταξίδι με τον Μπλέιν πλησιάζει στο τέλος του. Αν δεν καταφέρουν να τον νικήσουν στο παιχνίδι των γρίφων θα είναι και το τέλος των πέντε ηρώων μας… συμπεριλαμβάνουμε και τον Όρι φυσικά στο Κα-Τετ τους.

Την έκπληξη κάνει ο Έντι που κατατροπώνει το “τρελό” υπολογιστή και εξασφαλίζει την επιβίωση των συντρόφων αλλά και του εαυτού του. Την επιβίωση τους όμως σε ένα διαφορετικό κόσμο. Ο τελικός σταθμός του τρένου δεν βρίσκεται ούτε στον κόσμο του Ρόλαντ ούτε σε αυτό των υπολοίπων!

Οι πέντε θα συνεχίσουν την αναζήτηση του Μαύρου Πύργου, αλλά έχει φτάσει η στιγμή να μιλήσει ο Ρόλαντ. Να κάνει μια αναδρομή σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του παρελθόντος του προσπαθώντας τόσο να ενημερώσει τους συντρόφους του για την απαρχή της αποστολής του όσο και για να ελαφρύνει -έστω και κατ ελάχιστο- την ψυχή του από τα βαρίδια των πράξεων του!

Είστε έτοιμοι να μάθετε, τι συνέβει στο ξεκίνημα της ζωής του Ρόλαντ ως πιστολέρο; Επί των σελίδων του βιβλίου… φυσικά! 🙂


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», ο Στίβεν Κινγκ αφήνει την γραμμική εξέλιξη της μυθιστορίας του και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν.

Με αυτό τον τρόπο προσθέτει και άλλα κομμάτια στο παζλ του έργου του, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποφύγει αυτό που αποκαλούμε “κοιλιά”. Έχουν κάποιο ενδιαφέρον όσα μας διηγείται, κάποιες στιγμές έχουν και αρκετή αγωνία, αλλά… κοιλιά!

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν αν τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για το παρελθόν τις περνούσε σιγά σιγά στην εξέλιξη της αναζήτησης των πέντε ηρώων μας, αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Να το παραλείψετε; Όχι, δεν θα το έλεγα… εδώ διαβάσατε το πρώτο βιβλίο και επιβιώσατε! Διαβάστε το για να έχετε “ζήσει” όλο το ταξίδι, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι.

Ελπίζω το πέμπτο βιβλίο να είναι καλύτερο…

Οπισθόφυλλο:

Στο τέταρτο μέρος της περιπέτειάς τους, ο Ρόλαντ της Γαλαάδ και οι τέσσερις κα-τετ του είναι παγιδευμένοι σ’ ένα βαγόνι του Μπλέιν, του τρένου που κατευθύνεται από την ίδια σατανική διάνοια που κατέστρεψε την πόλη της Λουντ. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν χάρη σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο γρίφο και θα βρεθούν σ’ έναν άλλο, παράλληλο κόσμο, που «προχωράει παραπέρα» με ακόμα μεγαλύτερη βιαιότητα.
Εδώ, έρχεται επιτέλους η ώρα να μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα… Ο Ρόλαντ θα διηγηθεί στους συντρόφους του την ιστορία των πρώτων του κα-τετ και της μόνης γυναίκας που αγάπησε στη ζωή του. Της Σούζαν Ντελγκάντο… Θα τους μιλήσει για το μάγο και τις πανίσχυρες γυάλινες σφαίρες του, σ’ όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και για το πώς μέσα σε μια απ’ αυτές αντίκρισε για πρώτη φορά τον Μαύρο Πύργο κι άκουσε το κάλεσμα του πεπρωμένου…
Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μαύρος Πύργος 4 – Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα
The Dark Tower 4 – Wizard and Glass

Συγγραφέας

Στίβεν Κινγκ
Stephen King

Μεταφραστής

Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Bell

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2004

Αριθμός σελίδων

816

ISBN

978-960-620-469-2

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.