«Το Κάλεσμα των Τριών», Στίβεν Κινγκ - «The Drawing of the Three», Stephen King .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Το Κάλεσμα των Τριών», Στίβεν Κινγκ – «The Drawing of the Three», Stephen King

Γενικότερα η ανάγνωση του βιβλίου είναι αρκετά ευχάριστη. Δεν σε τρελαίνει, αλλά και δεν σε απογοητεύει.

Γράφει: Matia Gr
«Το Κάλεσμα των Τριών», Στίβεν Κινγκ – «The Drawing of the Three», Stephen King

Το Κάλεσμα των Τριών

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King, κυκλοφόρησε -από τις εκδόσεις Bell- το Δεκέμβριο του 2003. Φέρει δε τον τίτλο «Το Κάλεσμα των Τριών – The Drawing of the Three».

Υπόθεση βιβλίου

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, «Ο Τελευταίος Πιστολέρο», ο Ρόλαντ βρίσκεται στην παραλία της Δυτικής Θάλασσας, αφού προηγουμένως έχει “συνομιλήσει” με τον Μαυροντυμένο Άντρα.

Σε αυτή την ακτή -κινούμενος προς το Βορρά- τον περιμένουν τρεις πόρτες… τρεις πύλες από τις οποίες εκείνος πρέπει να καλέσει τρεις ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε ένα διαφορετικό κόσμο από εκείνον που ζει ο Ρόλαντ. Βρίσκονται στον δικό μας κόσμο και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Γιατί τρεις πύλες και όχι μία; Για τον απλούστατο λόγο ότι ο τόπος είναι μεν σταθερός -όπως ήδη είπαμε είναι το Μεγάλο Μήλο- αλλά ο χρόνος είναι διαφορετικός! Το παρόν του Έντι είναι το 1987, της Οντέτα το 1964 και του Τζακ το 1977.

Το τι θα συμβεί, σε αυτό το τριπλό κάλεσμα, θα το ανακαλύψετε βέβαια διαβάζοντας το βιβλίο. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι πως αν είχε ο Ρόλαντ τη δυνατότητα να διαλέξει συντρόφους σε αυτή την αποστολή, δεν θα πλησίαζε καν κάποιον από αυτούς τους τρεις ανθρώπους… όμως το “Κα” άλλα προστάζει!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Όταν διάβασα το «Ο Τελευταίος Πιστολέρο», όπως σας έχω ήδη γράψει, απογοητεύτηκα. Κατά την άποψη μου εκείνο είναι το χειρότερο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Δεν έχω όμως την ίδια άποψη για το «Το Κάλεσμα των Τριών».

Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, κάποια κομμάτια του παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους και οι εκπλήξεις-ανατροπές συμβάλουν στην διατήρηση της αγωνίας του αναγνώστη.

Γενικότερα η ανάγνωση του βιβλίου είναι αρκετά ευχάριστη. Δεν σε τρελαίνει, αλλά και δεν σε απογοητεύει. Ευτυχώς η αλλαγή αυτή σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις στο μονοπάτι του Μαύρου Πύργου… ο οποίος τώρα είναι πιο κοντά!

Οπισθόφυλλο:

Στο δεύτερο μέρος της επικής σειράς του Stephen King, λίγες ώρες μετά την αναμέτρησή του με τον Μαυροντυμένο Άντρα, ο Ρόλαντ ξυπνά στην ακτή της Δυτικής Θάλασσας. Μπροστά του είναι τρεις πόρτες που όλες οδηγούν στη Νέα Υόρκη, αλλά η καθεμιά σ’ ένα διαφορετικό σημείο του χρόνου. Διαβαίνοντάς τες, ο Ρόλαντ πρέπει να “τραβήξει” τρία πρόσωπα που θ’ αποδειχθούν καθοριστικά στην πορεία του προς τον Μαύρο Πύργο.
Η πρώτη πόρτα τον οδηγεί στο 1987, στην ηρωινομανή Έντι Ντιν. Η δεύτερη στο 1964, στην Οντέτα Χολμς, μια ανάπηρη γυναίκα, που μέσα της μαίνεται μια δεύτερη προσωπικότητα. Και η τρίτη πόρτα τον βγάζει στο 1977, όπου θα συναντήσει τον Τζακ Μορτ, ένα στυγερό δολοφόνο…
Μια άγρια πάλη έχει αρχίσει, καθώς ολόγυρά του οι δυνάμεις του κακού και αλλόκοσμοι εχθροί συνωμοτούν για να βάλουν τέλος στην απεγνωσμένη αναζήτηση του Ρόλαντ. Έχει βρει τους συντρόφους με τους οποίους θα συμμαχήσει; Ή έχει απελευθερώσει κάποιες δυνάμεις που δεν θα μπορέσει να ελέγξει; Υφαίνοντας αριστοτεχνικά μαύρη φαντασία με παγερό ρεαλισμό, το Κάλεσμα των Τριών οδηγεί δυναμικά τους αναγνώστες στο επόμενο βιβλίο.
Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μαύρος Πύργος 2 – Το Κάλεσμα των Τριών
The Dark Tower 2 – The Drawing of the Three

Συγγραφέας

Στίβεν Κινγκ
Stephen King

Μεταφραστής

Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Bell

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2003

Αριθμός σελίδων

490

ISBN

978-960-620-463-0

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.