«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

Ο τεμπελάκος είναι ένα νέο βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση, μιας συγγραφέως που έχει καταξιωθεί στον χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007 από τις εκδόσεις Ψυχογιός στην σειρά […]

Γράφει: Matia Gr
«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – ΓιαλλούσηΟ τεμπελάκος είναι ένα νέο βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση, μιας συγγραφέως που έχει καταξιωθεί στον χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007 από τις εκδόσεις Ψυχογιός στην σειρά «Φραουλίτσα», μια σειρά που απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες από 4 ετών.
Ο τεμπελάκος είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο με λίγες σχετικά σελίδες, που δεν θα κάνουν το παιδί να βαρεθεί και θα διαβαστεί «μονορούφι». Έχει μεγάλα γράμματα που θα διευκολύνουν την ανάγνωσή του από τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Το κείμενο του βιβλίου συνοδεύουν όμορφα, έξυπνα και ευχάριστα πολύχρωμα σχέδια της Λιάνας Δενεζάκη που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών ανεξαρτήτου ηλικίας.
Το θέμα του; Όπως φαίνεται και από τον τίτλο βασικός του ήρωας είναι ένας μικρός τεμπελάκος. Δεν θέλει να κάνει τίποτα και αποφεύγει επιμελώς κάθε είδους δραστηριότητα δικαιολογώντας τις πράξεις του με το να υποστηρίζει ότι οι δύσκολες δουλειές είναι κάτι ακατόρθωτο για εκείνον, ενώ οι εύκολες είναι βαρετές. Όπως κάθε παιδί έτσι και ο τεμπελάκος μας, έχει το κουμπί του. Ένα κουμπί που θα ανακαλύψει ένας απρόσμενος επισκέπτης και που θα αλλάξει τη ζωή του μικρού μας ήρωα!
Η ταλαντούχα συγγραφέας του γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχολογία των παιδιών δημιούργησε ένα ανάγνωσμα που με έμμεσο και ευχάριστο τρόπο προτρέπει τα παιδιά μας να μην είναι οκνηρά και να εργάζονται προσπαθώντας να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Πάρτε λοιπόν τον «Τεμπελάκο» στα χέρια σας και το παιδί σας στην αγκαλιά σας, διαβάστε μαζί αυτό το διδακτικό, για όλους τους τεμπελάκους και μη, βιβλίο και απολαύστε τόσο τις ζωγραφιές όσο και την πλοκή της ιστορίας του!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο αδελφός μου μοιάζει με μυρμήγκι. Όταν μοιάζεις με μυρμήγκι, όλοι σε θαυμάζουνε και σου λένε «μπράβο». Εμένα δε μου λέει κανένας «μπράβο», γιατί όλο μ’ αρέσει να είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου ανάσκελα, να ακουμπάω τα πόδια μου στον τοίχο και να κοιτάζω τα δαχτυλάκια μου.
Όταν το κάνεις αυτό δε σε λένε μυρμήγκι, δηλαδή εργατικό, σε λένε κηφήνα, δηλαδή τεμπέλη.

Ο.Κ.

Για να διαβάσετε για την συγγραφέα Ειρήνη Καμαράτου – Γιαλλούση κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.