Ματιά

«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

Τα βραχιόλια των πουλιών είναι ένα βιβλίο κόσμημα. Είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γραμμένο από την ταλαντούχα συγγραφέα Ειρήνη Καμαράτου – Γιαλλούση με εικονογράφηση του μοναδικού Αλέκου Φασιανού. Κυκλοφόρησε το 2006 από […]

Γράφει: Matia Gr
«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – ΓιαλλούσηΤα βραχιόλια των πουλιών είναι ένα βιβλίο κόσμημα. Είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γραμμένο από την ταλαντούχα συγγραφέα Ειρήνη Καμαράτου – Γιαλλούση με εικονογράφηση του μοναδικού Αλέκου Φασιανού. Κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με σκληρό εξώφυλλο σε μια προσεγμένη έκδοση.
Η πολυγραφότατη συγγραφέας μέσα από ένα πανέξυπνο, ξεκούραστο και ευχάριστο στην ανάγνωση παραμύθι, μιλά για την αναρχία, την τυραννία, τους νόμους, την δημοκρατία και τις ελευθερίες του ατόμου. Σαν ένας νέος Αίσωπος βάζει ζώα να πρωταγωνιστούν στην ιστορία της και να μας δείχνουν πως είναι η ζωή όταν επικρατεί αναρχία, πως όταν επικρατεί τυραννία, και πως όταν η δημοκρατία καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία κινείται το κάθε άτομο.
Αν και πρόκειται για ένα παραμύθι, πιστεύω ότι πρέπει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, τόσο γιατί τα διδάγματά του είναι χρήσιμα σε όλους και οδηγούν το μυαλό σε σκέψεις και προβληματισμούς, όσο και γιατί το κείμενο της συγγραφέως πλαισιωμένο από την εικονογράφηση του Αλέκου Φασιανού έχει δημιουργήσει ένα αναγνωστικό κομψοτέχνημα που είμαι σίγουρη ότι σε λίγα χρόνια θα έχει παγιωθεί σαν σημείο αναφοράς.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Από τι κινδυνεύει πιο πολύ το πουπουλένιο βασίλειο; Από την αναρχία που το εκφυλίζει ή την τυραννία που το αλυσοδένει;
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες του, τα πουλιά, για να αντιμετωπίσουν τη σκιά που ρίχνουν οι δυο μεγάλες αυτές απειλές στη μαγεμένη τους χώρα;
Από την πένα της βραβευμένης Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση και με εικονογράφηση του μοναδικού Αλέκου Φασιανού έχετε στα χέρια σας μια παιδική ιστορία με μεγάλα μηνύματα για το πώς οι μικροί μπορούν να κατανοήσουν τη δημοκρατία.

Ο.Κ.

Για να διαβάσετε για την συγγραφέα Ειρήνη Καμαράτου – Γιαλλούση κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα