Ματιά

«Ο θυμός», Δρ. Κατρίν Ντολτό και Κολίν Φορ Πουαρέ

Τον Ιανουάριο του 2021, οι εκδόσεις Μίνωας επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη για τους Έλληνες γονείς. Ξεκίνησαν την έκδοση των βιβλίων της παιδιάτρου Δρ. Κατρίν Ντολτό και της Κολίν Φορ Πουαρέ που απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες. Η σειρά των βιβλίων ονομάζεται “Τόσο απλά” και το πρώτο μέλος της έχει τίτλο «Ο θυμός»!

«Ο θυμός», Δρ. Κατρίν Ντολτό και Κολίν Φορ Πουαρέ

Υπόθεση βιβλίου

Ένα από τα πολύ έντονα συναισθήματα που αισθανόμαστε εμείς τα παιδιά, είναι ο θυμός. Για να δούμε, για ποιο λόγο θυμώνουμε, αλλά και πως νιώθουμε εκείνες τις στιγμές που θυμώνουμε;

Μια εσωτερική καταιγίδα είναι ο θυμός που μας πλημμυρίζει και δεν ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε. Κάποια πράγματα δεν είναι σωστά. Γι αυτό θυμώνουμε! Για να καταλάβουν επιτέλους οι μεγάλοι πως δεν μας αρέσει κάτι, πως νιώθουμε δυστυχισμένοι ή πως δεν καταφέρνουμε να κάνουμε όλα αυτά που θέλουμε και μάλιστα σωστά!

Εσείς, οι μεγάλοι, πολλές φορές, νομίζετε πως είναι ένα καπρίτσιο ή και νάζι. Όμως δεν είναι έτσι. Κάτι μας φταίει. Κάτι που μας κάνει να νιώθουμε πολύ μεγάλοι, πολύ δυνατοί και άγριοι. Σαν γορίλλες ή σαν τίγρεις!


Όταν θυμώνουμε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που μας συμβαίνει ούτε να το περιγράψουμε με λόγια. Και τότε γίνεται η έκρηξη.

Και όταν γίνεται η έκρηξη τίποτα πια δεν είναι εύκολο και χρειαζόμαστε όλη μας την δύναμη να μπορέσουμε να διώξουμε το θηρίο αυτό που έχουμε μέσα μας.

Όλοι μας έχουμε βρει κάποια κόλπα για να διώχνουμε τον θυμό μας. Τις περισσότερες φορές τα καταφέρουμε μια χαρά. Το δύσκολο είναι όταν έχουμε θυμώσει πάρα πολύ, που τότε είναι και πάρα πολύ ζόρικο να τα καταφέρουμε.

Ναι, το καταλαβαίνουμε πως και για εσάς όλους, εσάς τους μεγάλους λέω, δεν είναι καθόλου άκοπο και ευχάριστο να μας βλέπετε να προσπαθούμε να ελέγξουμε μια δύναμη μεγαλύτερη από εμάς. Γι αυτό ακούστε τι μας βοηθά πραγματικά!

Εεε… εντάξει δεν θα ακούσετε κυριολεκτικά! Θα διαβάσετε όμως τι έχει να “πει” για το θέμα αυτό η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό και η συνεργάτης της, Κολίν Φορ Πουαρέ, στο βιβλίο «Ο θυμός»!


Αγοράστε το «Ο θυμός», της Δρ. Κατρίν Ντολτό και της Κολίν Φορ Πουαρέ, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το παιδικό βιβλίο «Ο θυμός», της Δρ. Κατρίν Ντολτό και της Κολίν Φορ Πουαρέ, είναι το πρώτο μέλος της νέας σειράς των εκδόσεων Μίνωας, που ονομάζεται “Τόσο απλά”. Η σειρά αυτή απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους ή/και σε κάθε άλλο ενήλικα που έρχεται σε επαφή με παιδιά.

Στα βιβλία της σειράς οι δύο Γαλλίδες συγγραφείς μας μεταφέρουν την γνώση που απέκτησαν από την επαγγελματική τους ενασχόληση, που έχει να κάνει με θέματα της καθημερινότητας των μικρών μας “μπουμπουκιών”. Όσο περισσότερο καταλάβουμε πως αισθάνονται τα παιδιά μας, τόσο πιο εύκολα θα τα βοηθήσουμε να έχουν μια καλύτερη παιδική ηλικία. Άλλωστε…


Η ζωή των παιδιών είναι μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη πρώτες φορές, ανακαλύψεις και συναισθήματα πολλές φορές έντονα.

Και μη θαρρείτε πως ένα ολιγοσέλιδο εικονογραφημένο βιβλίο -κατάλληλο να το διαβάσουν και τα μικρά παιδιά- δεν μπορεί να σου απαντήσει στα “Γιατί”, στα “Πότε” και στα “Πως”. Όχι μόνο σου απαντά σε αυτά, αλλά έχει και τα κολπάκια του αυτό το βιβλίο, και τα μυστικά του, για να καταλάβουν οι μικροί πως νιώθουν οι μεγάλοι και οι μεγάλοι για να νιώσουν και να καταλάβουν πως είναι για τους μικρούς… πως αισθάνονται όταν θυμώνουν!

Το «Ο θυμός», της Δρ. Κατρίν Ντολτό και της Κολίν Φορ Πουαρέ, είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, όποια σχέση κι αν έχουν μεταξύ τους· είτε είναι παιδαγωγοί, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή ενήλικες που προσέχουν παιδιά. Θα βοηθήσει όλους μας η ανάγνωσή του και οι λύσεις που προτείνονται σε αυτό!

Με πολύ αγαπησιάρικη εκφραστική εικονογράφηση -του Frederick Mansot (Robin)- και τρυφερό περιεχόμενο το βιβλίο αυτό είναι έτοιμο να το διαβάσετε αγκαλιά με το μικρούλι σας και να του δείξετε πως δεν είναι τόσο ακατανόητο και ανίκητο το συναίσθημα του θυμού.

Γιατί όπως λένε και οι συγγραφείς του: “Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε”!

Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».

Γιατί θυμώνουμε; Αν καταλάβουμε την αιτία, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο δυνατοί, μεγαλώνοντας καλύτερα. Τόσο απλά!


Αγοράστε το «Ο θυμός», της Δρ. Κατρίν Ντολτό και της Κολίν Φορ Πουαρέ, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο θυμός
Les coleres

Συγγραφείς

Δρ. Κατρίν Ντολτό
Dr. Catherine Dolto
Κολίν Φορ Πουαρέ
Colline Faure Poiree

Εικονογράφος

Frederick Mansot (Robin)

Μετάφραση

Εύη Γεροκώστα

Σειρά βιβλίων

Τόσο απλά

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Ιανουάριος 2021

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-02-1676-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα