Ματιά

«Ο ξένος των Χριστουγέννων», Αργυρώ Αγγελίνα Ζωγράφου

Το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι συνοδεύεται από ένα CD ήχου, στο οποίο η συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία της!

Γράφει: Matia Gr
«Ο ξένος των Χριστουγέννων», Αργυρώ Αγγελίνα Ζωγράφου

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για ανάγνωση, αλλά και ακρόαση, είναι το νέο παιδικό βιβλίο της Αργυρώς Αγγελίνας Ζωγράφου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φίλντισι και φέρει τον τίτλο «Ο ξένος των Χριστουγέννων».

Υπόθεση βιβλίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο σπίτι της μικρής Κατερίνας ετοιμάζονται για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Πρωτεύοντα ρόλο, ως είθισται, έχει ο στολισμός του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σαλόνι. Καθώς μητέρα και κόρη τοποθετούν ένα ένα τα στολίδια στα κλαδιά του, η μαμά εκμυστηρεύεται στη θυγατέρα της ένα σημαντικό μυστικό…


Ξέρεις, Κατερίνα μου, το βράδυ των Χριστουγέννων γίνονται μαγικά πράγματα. Ζωντανεύουν όλα τα στολίδια του δέντρου και κατεβαίνουν από τα κλαδιά την ώρα που εμείς κοιμόμαστε. Παίρνουν τις θέσεις μας και αντιγράφουν τις συνήθειές μας. Τρώνε από το φαγητό μας, ντύνονται με τα ρούχα μας και γίνονται αυτά οικοδεσπότες του σπιτιού. Πίνουν και από το λικέρ βύσσινο της γιαγιάς, αραχτά στο σαλόνι μας. Υπάρχει όμως ένα πολύτιμο μυστικό που, αν λησμονήσουν, θα τους στερήσει για πάντα αυτή τη χαρά.

Εκστασιασμένη η Κατερίνα από την νεοαποκτηθείσα γνώση, ζητά μια χάρη από τους γονείς της. Την βραδιά των Χριστουγέννων, τότε που συμβαίνουν -σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της- μαγικά πράγματα, θέλει να κοιμηθεί στο σαλόνι… ευκολονόητο το γιατί, έ;

Πράγματι το μαγικό βράδυ φτάνει και η Κατερίνα παίρνει θέση στον καναπέ του σαλονιού. Από εκεί θα παρακολουθήσει όλα όσα θα συμβούν… και θα συμβούν πολλά και θαυμαστά! Τι λέτε; δεν παίρνουμε θέση δίπλα της για να δούμε κι εμείς τι θα συμβεί με τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου;


Για να αγοράσετε το «Ο ξένος των Χριστουγέννων», της Αργυρώς Αγγελίνα Ζωγράφου, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Συνήθως, όταν αγοράζουμε -οι γονείς- ένα παραμύθι για τα μικρά παιδιά μας, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει πολύ κείμενο και περιορισμένη εικονογράφηση, καλούμαστε να παίξουμε και τον ρόλο του αναγνώστη-αφηγητή. Το γεγονός αυτό όμως δημιουργεί κάποιες δυσκολίες τόσο λόγω ελεύθερου χρόνου όσο και ικανότητας στην γλαφυρή ανάγνωση ενός κειμένου.

Με το «Ο ξένος των Χριστουγέννων», της Αργυρώς Αγγελίνας Ζωγράφου, δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα. Βλέπετε, το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι, συνοδεύεται από ένα CD ήχου, στο οποίο η συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία της σε 40 λεπτά της ώρας.

Είτε το ακούσει το παιδί μας είτε το διαβάσει, το ανάγνωσμα αυτό έχει να του προσφέρει -εκτός από ψυχαγωγία- και ένα σημαντικότατο δίδαγμα: Η αγάπη και ιδιαίτερα η αγάπη προς τον ξένο, τον διαφορετικό, γεφυρώνει τα κομμάτια του κοινωνικού ιστού και πλουτίζει τις καρδιές των ανθρώπων, ομορφαίνοντας ταυτόχρονα τις ζωές τους!

Σημαντικό μήνυμα περασμένο απαλά μέσα από μια παιδική χριστουγεννιάτικη ιστορία! Καλή ανάγνωση και -φυσικά- καλή ακρόαση!

Οπισθόφυλλο:

Μόνο η Αγάπη, μόνο η Αγάπη όταν περισσεύει εξομαλύνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.
Όλοι ή κανένας, μια Αγκαλιά.
Ας το μάθουν επιτέλους οι άνθρωποι από τα άψυχα, ασήμαντα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου τους.


Για να αγοράσετε το «Ο ξένος των Χριστουγέννων», της Αργυρώς Αγγελίνα Ζωγράφου, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο ξένος των Χριστουγέννων

Συγγραφέας

Αργυρώ Αγγελίνα Ζωγράφου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Φίλντισι

Ημερομηνία έκδοσης

Νοέμβριος 2018

Αριθμός σελίδων

63

ISBN

978-618-5101-75-6

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα