Όλα για το ποδήλατο .: Βιβλία .: Ματιά
 

Όλα για το ποδήλατο

Ρόμπερτ Πεν (Robert Penn) Μετάφραση: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος Εκδόσεις Μεταίχμιο Δοκίμια – Μελέτες – Μαρτυρίες ISBN: 978-960-501-669-2 Σελ.: 264 Τιμή: 14,40€ Το ποδήλατο είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου – και η πιο […]

Γράφει: Matia Gr
Όλα για το ποδήλατο

Όλα για το ποδήλατοΡόμπερτ Πεν (Robert Penn)
Μετάφραση: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Δοκίμια – Μελέτες – Μαρτυρίες
ISBN: 978-960-501-669-2
Σελ.: 264
Τιμή: 14,40€

Το ποδήλατο είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου – και η πιο δημοφιλής μορφή μετακίνησης στην ιστορία. Ο Ρόμπερτ Πεν έχει κάνει ποδήλατο τις περισσότερες μέρες της ενήλικης ζωής του. Λίγο πριν τα τριάντα του, γύρισε τον κόσμο με το ποδήλατο, διανύοντας 40.000 χιλιόμετρα. Όμως, όπως συμβαίνει σε όλους τους ποδηλάτες παντού, τα χρηστικά ποδήλατα που διαθέτει δεν του αρκούν. Χρειάζεται ένα ποδήλατο που θα αντανακλά το πώς νιώθει όταν το καβαλάει – σαν ένας κοινός θνητός που αγγίζει τους θεούς.
Αυτό το βιβλίο είναι η ιστορία ενός ταξιδιού για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του ποδηλάτου των ονείρων του. Στη διαδρομή, ο Ρόμπερτ μελετά και καταγράφει την κουλτούρα, την επιστήμη και την ιστορία του ποδηλάτου. Από το Στόουκ ον Τρεντ, όπου ένας τεχνίτης του φτιάχνει έναν χειροποίητο σκελετό, μέχρι την Καλιφόρνια, πατρίδα του mountain bike, όπου ο Ρόμπερτ αποκτά τις τέλειες ρόδες, περνώντας από το Πόρτλαντ, το Μιλάνο και το Κόβεντρι, γενέτειρα του σύγχρονου ποδηλάτου, ο Πεν αφηγείται την αναζήτηση ενός ιδανικού και ταυτόχρονα καταγράφει την ερωτική μας σχέση με την ποδηλασία. Είναι η ιστορία του γιατί κάνουμε ποδήλατο και γιατί αυτό το απλό μηχάνημα παραμένει τόσο σημαντικό για τη σύγχρονη ζωή.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
«Πραγματικό διαμάντι… Απολαυστικό»
Economist

«Σε ανεβάζει, σε κινητοποιεί, σε εμβολιάζει με τον ιό του ποδηλάτου».
Independent

«Αφεθείτε στον ενθουσιασμό, το χιούμορ και την αναζωογονητική ευθύτητά του».
Sunday Telegraph

«Μια θεώρηση του κόσμου η οποία αξίζει την ψήφο σας».
Observer

  Κρύα Σούπα Γκασπάτσο αλα Ελληνικά

«Μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου η χαρά που προσφέρει μια βόλτα με το ποδήλατο είναι ακόμα μεγαλύτερη».
Sunday Times

«Καταπληκτικό».
Sir Paul Smith, σχεδιαστής μόδας

Φανατικός ποδηλάτης, ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Πεν έχει ταξιδέψει με το ποδήλατό του σε περισσότερες από σαράντα χώρες και στις πέντε ηπείρους. Το βιβλίο του Όλα για το ποδήλατο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ως δημοσιογράφος αρθρογραφεί για τα έντυπα Financial Times, The Observer, Sunday Times και Conde Nast Traveller. Zει στο Μπλακ Μάουντεν της Νότιας Ουαλίας, με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.