Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες. Πασχαλινή περιπέτεια, Άνταμ Χάργκριβς .: Βιβλία .: Ματιά
 

Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες. Πασχαλινή περιπέτεια, Άνταμ Χάργκριβς

Οι Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες σε μια Πασχαλινή Περιπέτεια, όπως λέει και ο τίτλος του νέου παιδικού βιβλίου των Ρότζερ και Άνταμ Χάργκριβς. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022 από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες. Πασχαλινή περιπέτεια, Άνταμ Χάργκριβς
Πασχαλινή περιπέτεια, Άνταμ ΧάργκριβςΠασχαλινή περιπέτεια, Άνταμ Χάργκριβς

Υπόθεση βιβλίου

Το Πάσχα πλησιάζει! Τα λουλούδια ξεπροβάλλουν και ανθίζουν, τα λιβάδια γεμίζουν από τρυφερό χορτάρι, οι μυρωδιές της φύσης γεμίζουν κάθε μυτούλα. Ναι, και της κυρίας Τοσοδούλας που χαίρεται όλες αυτές τις μοσχοβολιές καθώς απολαμβάνει τον περίπατό της στην εξοχή.

Κοιτά τα πουλάκια που φτιάχνουν τις φωλιές τους, τις μελισσούλες που πηγαίνουν από λουλούδι σε λουλούδι και χαίρεται την άνοιξη…


Όσο η κυρία Τοσοδούλα περπατούσε, αναρωτιόταν τι αβγό θα της έφερνε φέτος το Λαγουδάκι του Πάσχα.
Ξαφνικά, την έριξε κάτω κάποιος που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στο μονοπάτι.

Για την ακρίβεια δεν έτρεχε, περισσότερο θα λέγαμε πως χοροπηδούσε. Η κυρία Τοσοδούλα, με μάτια ορθάνοιχτα από έκπληξη, είδε πως αυτός που την προσπέρασε τόσο μα τόσο βιαστικά, δεν ήταν άλλος από το Λαγουδάκι του Πάσχα!

Χωρίς να χάσει λεπτό, άρχισε να τρέχει στο κατόπι του όσο πιο γρήγορα μπορούσε! Μα πριν προλάβει να μπει για τα καλά στο δάσος, το Λαγουδάκι του Πάσχα είχε εξαφανιστεί! Λαχανιασμένη, χαμήλωσε τον ρυθμό της και άρχισε να περιεργάζεται το μονοπάτι, τους θάμνους, τα δέντρα.

Ωπ! Στη βάση μιας τεράστιας βελανιδιάς υπάρχει μια μικρή στρογγυλή κατακίτρινη πορτούλα! “Λες να ζει εδώ το Λαγουδάκι του Πάσχα;” αναρωτήθηκε. Χμ, για να ρίξει μια ματιά από το παράθυρο. Ναι! Εκεί μέσα βρίσκεται το λαγουδάκι! Φαίνεται όμως πολύ ανήσυχο. Τι άραγε να του συνέβη;

Η κυρία Τοσοδούλα χτυπά αποφασιστικά την πόρτα και σε λίγο αυτή ανοίγει.


“Φαίνεται να σε απασχολεί κάτι και αναρωτήθηκα αν μπορώ να βοηθήσω” προσφέρθηκε η κυρία Τοσοδούλα.
“Λοιπόν, εεε… ναι, ναι, ξέχασα να βάλω το ξυπνητήρι μου, καθυστέρησα, πρέπει να γίνουν τόσο πολλά… Ναι, ναι, ίσως μπορείς να βοηθήσεις. Ακολούθησέ με!” της απάντησε εκείνο.

Και Τσουπ! Μισοχάθηκε σε ένα πέρασμα που έδειχνε να οδηγεί κάτω από την φωλιά του. Κατέβαιναν και κατέβαιναν μέχρι που έφτασαν σε ένα τεράστιο λαγούμι. Ένα λαγούμι που έσφυζε από ζωή και κίνηση. Βλέπετε, εκεί φτιαχνόντουσαν τα πασχαλινά αβγά!

Τα πασχαλινά κοτοπουλάκια τιτίβιζαν χαρούμενα μα δεν σήκωναν τα μάτια τους από τη δουλειά. Είχαν τόσα μα τόσα πολλά να κάνουν! Δεν ήταν μόνο το ότι έπρεπε να φτιαχτούν πολλά Πασχαλινά αβγά, όσοι είναι και οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες, μα ήταν και όλα διαφορετικά αναμεταξύ τους, κατασκευασμένα με αγάπη, έτσι ώστε να είναι το καλύτερο, το τέλειο Πασχαλινό αβγό για τον καθένα τους!

Άραγε θα προλάβουν να τα φτιάξουν και να τα μοιράσουν σωστά;Κριτική και εντυπώσεις

Φρέσκο φρέσκο και λαχταριστό, το νέο μέλος της παιδικής σειρά βιβλίων “Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες” περιμένει όλους τους μικρούς φίλους της ανάγνωσης να το χαρούν! Και μια και πλησιάζει το Πάσχα η νέα αυτή ιστορία έχει να κάνει, με τι άλλο, με το Λαγουδάκι του Πάσχα και τα Πασχαλινά Αυγά!

Το παιδικό βιβλίο “Πασχαλινή περιπέτεια – Mr. Men Little Miss Easter Bunny” που έγραψε-εικονογράφησε ο Άνταμ Χάργκριβς και δημιούργησε ο Ρότζερ Χάργκριβς, είναι γεμάτο Πασχαλιά, Μικρούς Κυρίους, Μικρές Κυρίες, Πασχαλινά κοτοπουλάκια και πολλά πολλά σοκολατένια Πασχαλινά αβγά!

Φτιαγμένη με έντονα χρώματα η χαρακτηριστική, ξεχωριστή εικονογράφηση, συμπληρώνει το κείμενο και γεμίζει χαρά τους λιλιπούτειους αναγνώστες. Το δε, μικρό του μέγεθος, βολεύει τα μικρά χεράκια καθώς οι ήρωες του προσφέρουν χαρά και όμορφα παιδικά χαμόγελα!

Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της σειράς, είναι ένα πολύ διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν τα παιδιά μας και θα αισθανθούν -χάρη σε αυτό- την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των ημερών του Πάσχα.

Ένα βιβλιαράκι που αποτελεί το τέλειο δώρο είτε μόνο του είτε συνοδεύοντας μια λαμπάδα. Είναι άλλωστε ένα από τα βιβλιαράκια των Μικρών Κυρίων και των Μικρών Κυριών, που αγαπούν να διαβάζουν όλα τα παιδιά!

Αγοράστε το, χαρίστε το και διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας! Θα είναι ένα υπέροχο δώρο που θα απολαύσουν τόσο εκείνα όσο και εσείς όταν τα έχετε αγκαλιά και το διαβάζετε μαζί τους!

Οπισθόφυλλο

Έχεις συναντήσει ποτέ το Λαγουδάκι του Πάσχα; Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό η κυρία Τοσοδούλα το βλέπει στο δάσος και έτσι ξεκινά μια εκπληκτική περιπέτεια με πολλά σοκολατένια αβγά! Αλλά πώς ακριβώς καταφέρνει το Λαγουδάκι του Πάσχα να φτιάξει και να παραδώσει το τέλειο αβγό για κάθε Μικρό Κύριο και κάθε Μικρή Κυρία;Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Πασχαλινή περιπέτεια
Mr. Men Little Miss Easter Bunny

Δημιουργός

Ρότζερ Χάργκριβς
Roger Hargreaves

Συγγραφέας

Άνταμ Χάργκριβς
Adam Hargreaves

Εικονογράφος

Άνταμ Χάργκριβς
Adam Hargreaves

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ημερομηνία έκδοσης

Μάρτιος 2022

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-960-621-773-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.